Dokedy máte deti v škôlke?

12. jan 2024

Naša škôlka je otvorená do 16:45. Som ešte doma, takže chodím pre syna po 15:00. Ak niekedy nestíham a prídem o 15:30, už je v škôlke sám s učiteľkou, alebo len dve-tri deti. V triede majú 20 detí. Na budúci rok začínam v práci a nebudem môcť preňho chodiť o tretej. Nemám ani žiadnu pomoc, babku, ktorá by ho brala skôr. Je mi to už teraz nepríjemné, aj voči synovi, aj voči učiteľkám. Ako to robia iní pracujúci rodičia?

dadka1997
12. jan 2024

V škôlka je do 16:45, cize do 16:45si musis prist pre dieta, mozno ti to je neprijemne voci synovi, ale potom ten cas mozes s nim pekne vyuzit, dokedy budes mat pracovnu dobu ?

anjelicek26
12. jan 2024

Ved podla pracovnej doby, ked zacinaju mamicky na smenu o siestej (odvedie dieta ocko), tak nemaju problem prijst o pol tretej-tretej po dieta... ked zacinas o osmej, tak to pred pol piatou nedas... taky je zivot a fakt by som neriesila, ze "moje dieta je tam posledne"...naopak, tie deti si to celkom uzivaju, ze su tam skoro rano alebo neskor len 2-3 a maju ucitelku a hracky len sami pre seba...ber to s tejto strany a aj to tak komunikuj dietatu, ono ten postoj k tomu je zaklad...

Navyse nezabudaj, ze v skolke chodia aj deti mamiciek na materskej, rodicaku, s polovicnym uvazkom, tie mozu chodit aj poobede...

kikulienkadd
12. jan 2024

Ahoj, nič si nevyčítaj, dieťa necháš v škôlke dovtedy, kým neprídeš z práce. Môj syn je predškolák, vyzdvihovanie je možné od cca 15:20 (chodia poslední na olovrant a 2× v týždni majú angličtinu). Chodím pre neho max o 16:30 (väčšinou stíham okolo 16-tej), škôlka je otvorená do 17-tej.

arieska
12. jan 2024

ja som tiež bola na deti sama a pracovnú dobu som mala od 7:00-16:00. Takže moje deti boli v škôlke od cca 6:45-16:15
Samozrejme že občas na združení padla výtka na rodičov, že deti sú tam dlho, ale deti tam boli spokojné a ja som to nemala ako inak riešiť. Moje deti práveže povedali, že sú radi keď sú posledné v triede pretože mali všetky hračky pre seba a keď ich presúvali do "zbernej triedy" tak zase iné prostredie, iné hračky. Takže sa vôbec netráp. Škôlka je otvorená do 16:45 takže máš právo nechať tam dieťatko dovtedy.

nesvadbovo
12. jan 2024

Zalezi casto od triedy, minuly rok som mala starsiu predskolacku, ak som isla najskor pre mladsiu, az potom pre starsiu, o pol stvrtej tam okrem nej a ucitelky nebol spravidla nikto. Raz som sa fakt zdrzala v praci a prisla pre nu o stvrtej, to uz ma cakala oblecena s ucitelkou pri brane (skolka je do 16:30). Pre mladsiu teraz chodievam tak 15:30 (ked vyzdvihnem starsiu zo skoly) a tam je vzdy este celkom dost deti v triede.. Zas rano ich vozieva muz a to chodili medzi poslednymi do skolky uz ked sa zatvarala pomaly.. Nikoho netesi, ked tam vidi svoje dieta pravidelne posledne, ale tak ked robis co sa da, aby si ich vyzdvihla co najskor a nechodievas neskor, ako je oficialne otvorena skolka, nie je to nieco, co by si si mala vycitat..

amelia89
12. jan 2024

Toto je vec ktora ma fascinuje, ja som na tom uplne presne rovnako ako ty. V septembri pojde do skolky uz aj mladsi a ja ako netusim, ale presne ked idem po 15 pre syna je tam 3-4 deti akoze. A vseobecne u nas ten system s detmi je fakt hrozny, ja som napr pracovala v korporate s pracovnou dobou 9:00-17:30. Proste s detmi nerealne,takze bud mi daju inu poziciu alebo čau hladag si novu pracu kde aspon do 15:30 skoncim.
A to starsi uz bude vacsi a vydrzi ale co ten mladsi ktory bude mat len 2.5 roka? Ten bude od 7:30-16 v skolke 🥲 s muzom to budeme nejako spolu vykryvat ale bez tych starych rodicov to nie je sranda. U nas v skolke tak 50% deti vyzdvihuje prave babka/dedko.

kris_tin257
12. jan 2024

Toto je otázka nad ktorou sa zamýšľame už dva roky, nechápeme ... Pre syna chodíme do štátnej škôlky 16:30 buď je sám alebo je tam 1-2 dieťa Max... Keď chodil do súkromnej škôlky tak 17:00 keď ju zatvárali tam ešte veľakrát boli deti

majamat
12. jan 2024

u nas bola skolka podobne otvorena, nepametam si presny cas, po 15hod isli deto do zbernej triedy a boli ich tam viac, dcere sa tam celkom pacilo.

jazula
12. jan 2024

Dcérka 2,5r je v súkromnej škôlke. Okno na vyzdvihnutie je 15:30-16:30. Chodím tak 16:15, sú tam 2-3 deti dokopy a majú zábavu, že ani vtedy nechce ísť domov… Takže skôr ani nechodím a malej to vyhovuje. Keď som prišla pred 16tou, dala mi pusu a zdrhla naspäť do triedy.
Keď pôjde do štátnej, bude to podobne, nemám šancu chodiť z práce po ňu na 15tu. Síce máme flexibilnú pracovnú dobu, ale o 15-15:30 sa toho ešte priveľa deje.

jaskolka
12. jan 2024

Tak u nás je prevádzka do 16.30.Ja chodím bežne po syna okolo 15. 00, som na rodičaku s mladšou dcérou. Keď som bola chorá, ci sme boli s malou niekde na kontrole tak poobede objednaní, tak bol manžel po neho, a šiel okolo 16.00. No bolo tam ešte celkom dosť detí,a opačne stalo sa, ze už o tej tretej tam niekedy boli len 3-4deti,čiže to je individuálne.

gregoricka
12. jan 2024

Keď chodili do školky moje deti, v školke boli ako prvé a odchádzali medzi poslednými. Moja aj manželova pracovná doba začína o siedmej, školka otvárala o pol siedmej, to sme už tam stepovali -))))) a končila som o pol štvrtej, takže deti som brala až po štvrtej.

pe_mi
12. jan 2024

Ahoj,naša prevádzka je do 16.30.ja som na rodičaku,tak pre dcéru zvyknem 15.00,15.30.
U nás v triede tiež nikto dokopy nie je,keď sa výnimočne stane,že prídem na 16.00
Viem ,ale že kamarátky sú otrávené ,lebo majú škôlky ,kde tiež napr prevádzka do 16.30 a pani učiteľky na ne zazeraju ,keď prídu po 16.00.
Tiež sa nestačia čudovať,či majú všetky mamicky,rodičia babky v poruke alebo skratene úväzky.

pe_mi
12. jan 2024

Ešte ma napadlo,že kamarátka hovorila.co majú prevádzku do 16.30,že ich p.uc. usmernili, že do 16.20 nech sú deti vyzdvihnute,pretoze oni majú tých 10min do 16.30 , dezinfekciu.no vrchol

katica06
12. jan 2024

Keď som hľadala toho času škôlku pre dieťa veľmi zavážilo že spádová je otvorená do 16:30, bolo to tak aj dobe keď som ju navštevovala ja. Zrazu prekvapenie, v septembri bolo na dverách napísané , že sú do 16:00. Od riaditeľky som sa dozvedela že celej škôlke zostávali dlhšie iba dve deti aj tie už šli do školy. 95% detí brali domov medzi 15:00a 15:30. V celej škôlke boli iba tri deti ktorým matky/otcovia pracovali ale aj tí si vedeli zabezpečiť vyzdvihnutie detí prostredníctvom starých rodičov. Moji rodičia hoci boli blízko ale obaja pracovali(otec do 4tej mama do 5tej) . Dúfala som že kamoška môže vyzdvihnúť zároveň so svojimi aj moje dieťa, ale toľko sedačiek sa jej do auta nezmenilo. Pravdepodobne ma učiteľky preklínali ale každý deň som bola posledná, čo som si medzi 16:02 16:05 vyzdvihla dieťa podľa toho či mi meškal bus či nie.
Autorka je to úplne normálne že deti pracujúcich rodičov zostávajú v mš dlhšie, aj družine zostávajú dlhšie

petronelaproki
12. jan 2024

toto ma stále udivuje ako to iní rodičia stíhajú... škôlka má prevádzku 6.30-16.00, dcéru nosím cca 6.50-7.00 väčšinou je tam prvá a chodím pre ňu s vyplazeným jazykom cca 15.45 a je tam už sama, závisí od učiteľky, niektoré už prešľapujú, čo chcú vypadnúť..., výnimočne sa mi stane, že doletím 15:55, zo začiatku som to prežívala, že je tam moje dieťa samé, nervózna učiteľka atď... už som sa akosi obrnila, inak sa nedá, ochotné babičky nie sú k dispozícii

autor
12. jan 2024

@amelia89 ja to mám presne tak isto, tiež korporátna práca a mladší pôjde do škôlky ako 2.5r. Neviem si to vôbec predstaviť. A nechápem, ako to robia ostatní rodičia u nás v škôlke, keď sú schopní brať deti už o tretej.

michaela412
12. jan 2024

My zas malú dáme do škôlky už 6:40, sama je tam až do cca 7:15, nič s tým nenarobíme. Vyzdvihnem ju o 15:30, obaja máme pracovnú dobu od 7:00 do 15:30. Ešte idem z roboty o 5min skôr nech tam nie je sama. No ja mám pocit, že ostatné mamičky buď sú na rodičáku s druhými deťmi, alebo nepracujú, alebo niektoré deti vyzdvihnú starý rodičia, preto tam pomaly už o 15:30 nikto nie je. Keď majú byť prázdniny učiteľka mi dá podpísať papier či ju vtedy chceme dať do škôlky, ale už vopred mi povie, že zatiaľ nikto nedal dieťa do škôlky a škôlka bude zavretá. Takže chcem, nechcem musím byť s malou doma

mima172
12. jan 2024

Zatiaľ nepracujem, takže ju vodím na 8:00 a chodím pre ňu hneď ako sa dá a to je o 14:30. Inak je škôlka u nás od 6:00 do 16:00. Keď začnem pracovať, tak to prispôsobíme tak, aby som ja vodila do škôlky a manžel ju bude vyzdvihovať (on má pracovnú dobu od 6:00, čiže ja si musím nájsť prácu s pracovnou dobou, ktorá mi umožní vodiť malú do škôlky).
Raz som bola malú vziať po 15 a teda bola som veľmi prekvapená, boli tam tri detičky vrátane nej. V triede je ich 21.

dzejny656
12. jan 2024

Ahoj, naša škôlka je otvorená od 7:00 - 17:00. My chodíme pre dcérku medzi 15:30 - 16:00, najneskôr do tej 16 sme vždy tam, vždy je tam ešte kopec detí.
Ráno ju tam dávame cca 8:30, to je už tiež plno detí tam.
Čo sa týka stíhania, obaja pracujeme prevažne z domu a na prácu máme flexibilný čas. Takže ak prácu nestihneme dokončiť kým pre ňu ideme, dorabame to večer, skoro ráno, kým sa jej jeden po skolke venuje a ten druhy si dokončí čo potrebuje.
Nám to vyhovuje takto.

miskakyska
12. jan 2024

Tak asi robia od 6.00 - 14.00..do 15..00 stíhajú aj keby nechceli
Ja zas nechápem ľudí, čo sú doma a pre deti chodia o pol štvrtej 🤷
Ja už by som tam bola naklusana po obednom spánku 😁

amelia89
12. jan 2024

@miskakyska u nas v skolke mozes prist bud do 13 (pred spankom) alebo sa znova otvori skolka az o 15:15. Takze skor sa nedá. A navyse, vies aj to druhe dieta moze mat nejaky rezim, spanok, cesta do skolky chvilu trvá (nam 20 minut), asi nebudem v spanku budit dieta aby som tam bola 15:15 ked mozem ist v klude na 15:30.

alenka7777
12. jan 2024

@miskakyska a prečo to ako nechápeš? Moja dcéra bola najšťastnejšia, keď mohla ísť zo škôlky posledná. Vyslovene si to užívala.

misinka0611
12. jan 2024

O 15:25 keďže do 15:15 majú olovrant ( som na RD ). Ráno tam prídeme okolo 07:40 - 07:45 a od 08:00 začínajú.

mikadooo
12. jan 2024

Ja 16.30 najskôr. Našťastie sme tam takí 4-5 čo chodia takto "na poslednú chvíľu".

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
12. jan 2024

Pracujem v škôlke, v inej škôlke mám syna. Ráno ho vodí manžel, ja som už dávno v práci. Poobede vyberám, utekám rovno z práce, cca o 15,15 - 15,30 tam viem byť. Manžel chodí domov podvečer. Ak mám opačnú smenu, idem ráno ja a manžel poobede.

dankabetka
12. jan 2024

Ahoj, ja chodievam po syna medzi 15:50-16:00, skor to nestiham z prace a veru uz byva malicko deti ...tak 3-4 viac nie, stava sa ze ide posledny a s nami aj ucitelka. Po starsieho chodim potom medzi 16:00-16:10 a tiez chodi z druziny ( je druhak) posledny.
Skolku mame do 16:30 , druzinu do 17:00 .... Moji sice somru, ze chodia neskoro,ale ja to bohuzial inak zariadit neviem...

misinka0611
12. jan 2024

@amelia89 Tiež tak isto. Druhé dieťa spáva a skolka je zatvorená. Takže buď na obed 12:30 alebo až okolo tej 15 stej. Počkám kým sa naolovrantuje a som tam. Keby olovrantoval skôr, prídem skôr. Je predskolak. Ináč zas mám pocit že ja celkom aj skoro chodím lebo plná trieda a aj plno oblečenia na vešiakoch.

bosorkabb
12. jan 2024

Je bežné aspoň v našej škôlke že ráno ich odnesie iný rodič ako ten čo ich berie poobede. Do toho starý rodičia, občas opatrovateľky a matky na RP tie chodia veľa krát už po 15:00.

letfenixa
12. jan 2024

A toto nechápem, ako môže učiteľka odísť skôr, ako končí prevadzkovy čas škôlky. Veď je v práci.