Dochádzky predškoláčky

17. nov 2024

Dobry den, ako to je z predskolskou dochadzkou? Ked je iste, ze moje dieta pojde do skoly az ako 7,5 rocne, tak v skolke predskolacka bude dva roky? Od 5,5 a od 6,5 roka? Zaujima ma to kvoli dochadzke, kedze predskolska trieda je pol dna povina.

autor
17. nov 2024

ospravedlnujem sa za chybu
s predskolskou som chcela napisat

glade22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
letfenixa
17. nov 2024

Áno, bude 2x predskolacka.

e1i
17. nov 2024

@letfenixa nebude,iba 2x vo velkej skupine. Mam tak dceru,pojde ako 7r do skolky,teraz ma 5 a je vo velkej skupine,ale z celej triedy 25 deti je predskolakov len 10. Takze ako predskolacka bude vedena az ten 2. rok

letfenixa
17. nov 2024

@e1i dieťa, ktoré do 31.8. príslušného kalendárneho roka dovŕši 6 rokov, ide na zápis do školy, tj je v MŠ predškolák.

letfenixa
17. nov 2024

@e1i Ešte lepšie: "Pre každé dieťa, ktoré dosiahne 5r okov do 31.8., ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v ZŠ, je škôlka povinná."

3petka
17. nov 2024

U môjho syna sa nevedelo že pôjde o rok neskôr. Takze bol 2 roky vedený ako predškolák.

doriiis
17. nov 2024

Áno,bude dva roky vedený ako predskolak.Nic sa mu nestane,len mu to prospeje.
Môj syn išiel do školy mesiac pred siedmimi narodeninami.

slavomira236
17. nov 2024

Pokial viem predskolak bude len raz. Mala tak dcerka v triede spoluziacku jeden rol normalne platila skolne aj obedy cele ktore predskolaci neplatia

januska12323
17. nov 2024

Predškolák je len dieťa, ktoré do konca augusta dosiahne 5 rokov. Prečo by bolo isté, že pôjde neskôr? To sa rieši posledný rok.

anna_anicka83
17. nov 2024

Bude dvakrát predškoláčka. Moja dcéra je druhý rok tiež, ale preto, že jej zle vychádzajú roky a v škôlke majú dve predškolácke triedy, takže tu druhú dopĺňali podľa veku a schopností. Ale bola iba v tej triede, inak nemala povinnú dochádzku, platila obedy. Ale mali tam deti, ktoré mali odklad a tých brali normálne ako predškolákov - dochádzka, dotácie na obedy a teraz sú zase tie deti predškoláci so všetkým.

kleopatra114
17. nov 2024

My sme napríklad neplatili školné ani jeden rok z “ dvoch predškolských “.

ailiba
17. nov 2024

@slavomira236 a nebolo to tak, ze jej nevychadzali roky? Lebo dieta, ktore k 31.8. dovrsi 6 rokov je automaticky predskolak a skolne neplati a zo stravy len reziu.
Deti s OŠPD su vlastne 2 roky predskolaci.

luccija
20. nov 2024

@januska12323 lebo jej zle vychádzajú roky, ale môže spraviť dobre testy a ísť skôr, ale odklad je väčšinou plus