Ked som ten clanok zbadala, tak som skoro onemela. Ako uz fakt nemaju co vymyslat
ja s tym suhlasim, aj ked sukromnikov by som neobmedzovala - tam nech si skolky urcia podmienky, ake uznaju za vhodne, rodicia si za to predsa platia. mozno povedia, ze budu pre neockovane, alebo si tiez povedia, ze len pre ockovane deti. dopyt/ponuka to vyriesi. na neockovanie mozu doplatit najma tie deti, ktore nemohli zaockovat kvoli inym zdravotnym problemom.
A keď dovŕši dieťa predškolský vek tak ho musia zobrať do škôlky je to už povinná dochádza či bude očkované alebo nie ..či ?
@lusiiija a aký je rozdiel medzi neočko zo zdravotných dôvodov a neočko z rozhodnutia rodičov? 🤔 v konečnom dôsledku je to stále len neočko dieťa. Jedno ti vadí a druhé nie keď obe predstavujú pre teba rovnaké "riziko"?
A teda neočko deti budú mať v škôlke stopku ale o tri roky neskôr v škole to už žiadny problém nebude? 😂 veď to je čistý nonsens s týmto selektovaním detí podľa očkovania. V konečnom dôsledku sa stretnú v jednej škole, triede, ambulancii, v bazéne, na ihrisku...
predškolská dochádzka nie je...mne tak písali zo školstva pred nejakým časom...
@sissy27 možno bude stopka aj v ZŠ....😀
Aj ja s tym suhlasim, ved ide hlavne o zdravie deti, povinne ockovanie by mali deticky absolvovat. Je ine ak dieta bolo chore, ze nemohlo absolvovat nejake ockovanie ale to sa vzdy da posunut a dr. by urcite nemali problem dat potvrdenie. Ja mam prvu dcerku ockovanu, ta zacala chodit v septembri do skolky a povacsine su vsetci v jej okoli ockovani tiez. Potom nech sa maminky necuduju ze ich dieta si zo skolky nieco prinieslo... aj ked jasne ockovanie nie je zaruka ze dieta neochorie ale predsa len to stoji za ten pocit, ze som pre to dieta urobila naozaj vsetko.
@sissy27 rozdiel tam nieje žiadny.. len u nich asi existuje 😫 mne nevadia ani ocko ani neocko nerobím rozdiel.. ja nemám doockovane deti kvoli alergií a problémom s kožou a aj keby tieto problémy nemali tak by som im posledné ocko nedala a tým pádom nemôžu byt ockovane a doktorka im vie vystaviť o tom papier a v tom prípade to bude brat škôlka asi do úvahy inak hovorila som o tom.. a myslím ze toto je jedna veľká hlúposť lebo si myslia ze donútia ludi aby zaockovali svoje deti ale presne ako píšeš dieťa sa môže nakaziť hoc kde aj na chodbe v paneláku ved predsa ani dospelý sa nechodí preočkovať a môže byt nákazlivý a nie len dieťa
Aj skoly budu len pre ockovane deti? No amen tma budeme stat analfabetov 😃 Aj ked ktovie ci to aj nie je jedno 😃
Ešte treba zriadiť obchody, ihriská, dopravné spoje len pre neočkovaných. A vtedy si budú môcť všetci vydýchnuť. Ešte nezabudnime na samostatné bytové jednotky, nemocnice, úrady,..... 🙂
@sissy27 preto, lebo neocko zo zdravotnych dovodov nie je cielene znizovanie kolektivnej imunity. pri nej je urcita rezerva vzdy aj na taketo pripady,
baby, pri ockovani sa vzdy rozprudi nenormalna diskusia, ked jeden tabor nepocuva druhy. zle sa mi citaju spravy o rozsirovani osypok .. ako OK, dnes je medicina inde, ako pred 100 rokmi. no ockovat sa proti tymto chorobam zacalo najma a len kvoli tomu, ze deti na ne umierali.
@ukulela ale veď máš dieťa očkované = môže ti byť jedno, kto sedí vedľa neho. Ak ti to jedno nie je a máš problém s neočko, tak je pre teba zase úplne bezpredmetné prečo je neočko. Proste toto selektovanie detí nie je nič iné len tvrdý biznis bez hlbšieho zmyslu. Lebo o tri roky neskôr to bude už úplne jedno, pretože do rovnakej školy, triedy nastúpia všetky deti rovnako bez ohľadu na očkovanie. Tri roky ich selektovať a potom už nie - existuje na toto normálna odpoveď? 🤔
@ukulela ale uznávam, jednoduchšie je spraviť zákon, že neočko deti nesmú do škôlky, ako riešiť fakt, že už niekoľko rokov je problém dostať 3ročné dieťa do škôlky, lebo nie sú miesta. Takto sa im preriedi počet záujemcov a ešte sa budú biť do pŕs, že je kopa voľných miest. Keby náhodou nevydalo, tak budú môcť vyberať napríklad podľa farby očí 😏
@sissy27 to, ze je dieta ockoane, este neznamena, ze nemusi ochoriet, stale moze, len je vysoky poredpoklad, ze chorobu zvladne ovela lepsie ako neockovane dieta (teda aj bez zlych az fatalnych nasledkov). o tom je kolektiovna imunita, ze sa tieto choroby v populacii nesiria. ale ked klesne pod urcitu hodnotu, choroby sa opat rozsiria. darmo bude zaochovany kazdy druhy, ked je to pre generaciu malo.
Ako to bude na dedine alebo na sidliskach ? Deti sa vonku nebudu spolu ani hrat ? Ani rodiny navstevovat . Kam budu tie ockovane deticky matky vodit aby nestretli nezaockovane dieta . Pred odchodom z domu von im budu davat ruska alebo obliekat skafandre ... ? Preco je to len o skolke . Nebezpecenstvo predsa ciha na kazdom kroku ...
Neviem čo tu z toho niektoré robíte haló, vo viacerých štátoch to tak funguje....Mamička ktorá nechce očkovať nech teda neočkuje a nech si zacvaká za súkromnú škôlku....
@mogaa kde čo funguje vo viacerých štátoch...😉
@deti95060810 no predsa to, o čom je diskusia - že do škôlok budú brať len zaočkované deti
@tyrkysova_kobyla konecne normalne rozhodnutie!
@tyrkysova_kobyla A kde?! Este nie je je wni návrh zákona.😁😉
@lenjaaon Tvoje očkované dieťa si môže doniest zo skolky aj od inakadial to iste aj ako moje neočkovane. Btw.zaujimave,ze moja neočkovana dcera zo skolky este nepriniesla nic a este od narodenia chora nebola, az na par soplov. Na rozdiel od jej spoluziakov ci uz ocko alebo nie. Nakolko nepoznam ockovaci status deti v jej okoli a ani ma nezaujima.
@tyrkysova_kobyla jeez, vsetci sa z toho idu pototo.
tak zas niekto vychyta ciernu dieru na trhu a zariadi skolky pre neockovane deti.
je tam toho.