prosim zaujima ma, do kolkej standartne funguje vasa skolka? ma statna skolka nejaky predpis, ktory upravuje prevadzkovu dobu? zaujima ma Bratislava. dakujem.
no u nas len do 15.30 su v svojej triede a do 16.00 iba je zberna, ale nie je to BA
Skolka je do 17:00..
skolka nema predpis dokedy ma byt otvorena.urcuje to riaditel-riaditelka mat. skoly.u nas do 16tej {Ilava}.to je statna skolka.sukromne aj do 17tej.
@lea77777 podľa mňa väčšina je do 16,30 maximálne do 17,00, výnimočne do 17,30 - aj to asi len súkromné, alebo mnohotriedne MŠ, kde sa to dá učiteľkami vykryť. V tomto sme zaspali dobu, máloktorá žena končí o 15-15,30, aby stihla cestu z práce do MŠ a vybrať deti, najmä ak má jedno v MŠ a druhé v družine. Podľa mňa keby bola iná legislatíva, určite by sa najmä vo viactriednych MŠ našla učiteľka, ktorá by si rada privyrobila a ostávala kľudne aj do 18,30. Taká, ktorá má už staršie deti, alebo ešte nemá žiadne, ktorá má muža, čo pracuje z domu a pod. Jasné, že nie denne a nie za 3 eurá na hodinu. Potom ostáva už len platiť niekomu, kto deti vyzdvihne, lebo ak sú v MŠ len dve alebo tri triedy, nemôže jedna učiteľka byť do 18,00 - lebo sa musia prekrývať, keď idú von, obedujú, keď je s deťmi najviac práce. Ale myslím, že v takých päť a viactriednych by nemal byť najmä v BA problém vyjsť mamičkám v ústrety. Ale predpis na to neexistuje, to sa ani nedá plošne, lebo v menších MŠ skrátka nie sú na to sily.
dubravka, statna MS do 17,00 hod, ale na rodicku riaditelka povedala, ze treba prist skor, tak do 16,50, aby skolnicka o 17,00 hod mohla zavriet skolku
lebo deti sa este idu vycikat, este chcu ukazat kresbicky ci nejaky vyrobok a kym sa poobliekaju, tak to trva
Statna skolka, Petrzalka, 17.15
prevádzku materskej školy si určujú rodičia kde si na rodičovskom združení odhlasujú prevádzku školy
Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...
@lenkamartinkova ty tiez dobre spamujes
pksperky (bodka) sk
aj u nas len do 15,30hod
Statna ms Petržalka 17,30
Unas TO ked chodil syn tak do 16:30
Bohužiaľ u nás do 12:30 😑
@tatatenka50 Hmmm, nam dali na vyber-bud od 6.00 do 15.30 alebo 6.30-16.00-o tomto sme tak akurat mohli hlasovat. No a si vyber.....
Prevádzku MŠ v žiadnom prípade neurčujú rodičia, ale zriaďovateľ. A o nejakom hlasovaní som tiež ešte nepočula. Materská škola sa môže prispôsobiť požiadavkám rodičov, ak sa to dá organizačne zvládnuť. A ja ľutujem detičky, ktoré musia byť do 17 tej v škôlke. Ani rodič nie je tak dlho v práci. Kde je rodinný život? Príde o pol šiestej domov, napapá sa, umyje a ide spinkať, aby ráno do 8 hodiny bolo opäť v škôlke.
@lula26 to je ta dnesna doba. Pokial nemas babicky ci na opatrovatelku.
Napr.ja beham medzi dvomi zariadeniami,cize raz jeden raz druhy je vyzdvihnuty 16:50-16:55. Skor to prosto nestiham. A raz ci dvakrat do tyzdna vyzdvihuju stari rodicia. Raz kvoli synovmu kruzku a ak je to druhykrat,tak preto,lebo koncim neskor a deti nestiham vybrat vobec.
Ale sukromne su aj do 17:30-18..co je este horsie.
My vsak po navrate co-to stihame. Do postele idu aj tak az o 20tej a skor ako o tej cxa 21,niekedy aj neskor,nezaspia.
@lula26 a kde si prisla na to,ze ani rodičia nie sú dovtedy v robote,môj partner robí po celom Slovensku,pred 19 nepríde nikdy domov,ja robím vo finančnej sfére,začínam o 8,robím do 17,domov prídem pred šiestou.A nie som určite jediná,čo predavačky napríklad? BohuŽiaľ,doba je zla a deti si musia tiež zvyknúť:(
@mirage tak ked robis do 17,asi nestihas byt doma o 17:30ak ides aj po deti. Zvlast pri dnesnych zapchach.
Ja ked koncim o 16,nez obehnem dve zariadenia a dorazime domov aj s nejakyl nakupom -malym,je.17:30. Ja vsak nejazdim,mame to jednu dlhsiu zastavku dopravou,robim blizko domu a jedno zariadenie mame tiez takto blizko. Inak by sa cas navratu predlzil.
@ave17 ale to je pravda,ze deti su omnoho dlhsie v skolke ako ty v robote. V mnohych pripadoch.. Ak ty odvedies dieta napr.na 7:30,aby si ti do 8 mohla byt v robote,kde koncis o 16tej (niekde o 16:30), po dieta prides najskor 16:30-17,tak take dieta je v tej skolke o celu hodinu dlhsie ako ty v robote. Pokial sa nemate moznost s partnerom stiedat,ze jeden odvedie, a ten druhy ide do prace skor a skor aj skonci.
Nech si ,,západ,, robí aj 24/7...Aj rodina potrebuje svoj čas, potom ze máme ,,krizu rodiny,, europa starne.... rozvodovost stupa, pribudaju depresie....A čo stihnem doma za až 2 hodiny? Ked sa budem ,,nahánat jak mula,, tak ano stihnem, uštvaná, unavená z roboty pridem domov a nebudem vediet kam skor skočit, šup druhá šichta, či s detmi ulohy a troška aj s nimi byt ved sme sa cely den nevideli alebo robit jest alebo chystat veci na další den alebo x vecí kolo domacnosti lebo pracovnu dobu budem mat ,,jak na zapade,, ale plat ako na Slovensku...Kto chce takto zit? No ja nie...
16:30 su vo svojej triede, do 17:30 funguje zberna