Ahojte, idem si sem po radu, lebo takéto veci sa veľmi ťažko hľadajú.
Dcérka- predskolačka sa hrá so spolužiakom tak, že si sadnú a ona ho chytá v rozkroku, alebo, vraj on na nej leží a tak...
Ako reagovať? Ona dlhší čas aj masturbovala ale všade som čítala,že to si treba nevšímať, lebo nejde o nič sexuálne v takom veku. Ale toto mi príde už priveľa.
Ja by som určite upozornila učiteĺku nech to dosleduje a dcére by som vysvetlila,že to nie je vhodné,že takto sa nehrá...
Kludne moze byt, ze chlapec nachytal rodicov a teraz sa to snazi napodobnit aj ked nevie o co presne ide.
Ale urcite by som o tom hovorila s ucitelkou
@priznicka to fakt učiteľka na to nereagovala? Konfrontovaná bola učiteľka? Tieto reči sú fakt silné pre tento vek. Pochopiteľné ale neospravedlniteľné len, ak je ten chlapček z rómskej rodiny, keďže u nás je pre túto skupinu normálne že 6 ročné deti chodia po uliciach a obchytkavaju mladé baby na intímnych miestach keď idú okolo....
Ak to učiteľka nerieši treba riešiť s riaditeľkou.....
@priznicka Cize ucitelka vobec nevidela, ze sa takto hraju? Porozpravaj s ucitelkou, nech si vsima a aj sama zasiahne. Nechce sa mi verit, ze keby to videla, tak to necha tak. Bolo by vhodne aby potom ucitelka dala info aj rodicom toho chlapca. A ty hod debatu s dcerou ako som pisala o tom co je intimne, kde sa dotykame a kde nie a rovnako by mali vysvetlit rodicia tomu chlapcovi.
On to niekde musel vidiet, take reci nevymysli sam a neuvedomuje si vlastne o co ide, takze je nevyhnutny zasah ucitelky a rodicov aby vysvetlili co sa robi a co nie.
@priznicka A ucitelka v skolke nijak nezasiahne?
Treba sa s dcerou porozpravat o intimnych oblastiach, ktore to su, preco ch mavame zahalene a preco sa ich len tak nedotykame pred inymi ludmi a uz vobec tam nechytame inych ludi. Veku primerane vysvetlit. Teraz nejde o nic sexualne, deti to este tak nevnimaju, su zvedave, skusaju, hraju sa, ale je to dobra prevencia aj do buducna pred pripadnym obtazovanim.