Dieťaťu ubližuje v škôlke spolužiak

vanessafashionn
4. okt 2023

Ahojte zaujma ma či máte niekto skúsenosť . Syn 4 roky chodí od apríla do škôlky , všetko bolo ok kým v septembri nenastúpil nový žiak . Neustále deti bije , je agresívny .
Hneď prvý týždeň prišiel syn s poškriabanym nosom , že ho buchol hračkou . Vravela som si ok , možno nehoda neriešila som . No postupne sa syn stále sťažoval že mu ubližuje a taktiež sa sťažoval aj chlapec ktorý s nimi chodí do škôlky a stretávame sa aj mimo škôlky . Keď som to riešila s učiteľkou odpoved bola áno bije detičky riešime s pani riaditeľkou . V piatok opäť prišiel s modrinou nad okom , že dostal od neho pastou keď učiteľka isla na wc s iným dieťaťom . A dnes keď som prišla pre syna ocko opuchnute hneď pod okom monokel a veľký skrabanec . Že syn sa s niečím hral a bez dôvodu prišiel za nim a drevenou tyckou od nejakej hracky mu dal po tvári . Zajtra chcem ísť sa riaditeľkou no neviem vlastne ani čo požadovať , najradšej by som bola keby so synom už do triedy nechodil , boji sa ho . Nechcem robiť problémy ani učiteľkám ktoré sú naozaj úžasne a snažia sa , chápem že nevedia byt pri každom nonstop a nevedia čo ho napadne urobiť . Posledné ma napadlo syna dať inde ale to je posledné čo chcem keďže do škôlky chodí strašne rad , ma tam kamarátov každý deň sa tam teší a príde mi nefér aby škôlku menil ten ktorému je ublizovane
Odpoved mamy daného chlapca je len miknutie plecami že veď aj nás doma bije

pribinak
4. okt 2023

@vanessafashionn žiadať vylúčenie toho dieťaťa. To riaditeľka môže. Ideálne by bolo ak by sa spojilo viacero rodičov

syslik81
4. okt 2023

ziadat vylucenie alebo vacsi dozor nad tym chlapcom s tym ze ak sa to bude opakovat podas pisomnu staznost na vyssie miesta.. ze dieta ma skolku rado,ale ty sa nechces bat o jeho zravie kazdy den .. ak nemaju na to,aby nad nim dozeali nech ho vylucia ..

olimuc
4. okt 2023

Ked mama mikne plecom, tresni jej palicou po tvari … aby bola pripravena na synovi dospelost. .. ale vazne Mozes dat podnet na socialku a TO za zanedbanie starostlivosti. Ked je matka slahnuta treba riesit. Nechces robit problemy, to je pekne, ale z maleho dietata vyrastie velky grazel …

anjelicek26
4. okt 2023

Ucitelka ho moze vylucit,pokial nie je predskolak.

martinka13
4. okt 2023

Spojte sa viacerí rodicia. To vždy zaberie.

zuzkaa1991
4. okt 2023

@vanessafashionn zasnem ok stane sa raz za cas....ale pravidelne ucitelka by mala.mat toho zlého chlapca pri sebe nonstop aj ked je tazsie ale snažila by som ho separovať brigadovala som v jaslickach a boli taki 3r bolo to o držku ale snazili sme ich mam co najbližšie pri sebe...ak zle spravili dostali "trest" ze sa nemohli hrat a vysvetľovali sme.mu co zle spravil atd
Ale urcite by som riesila s viacerymi rodicmi a spytala sa na ich nazor ci aj ine deti bije plus pohrozit riaditelke ci maju zapisane urazy kedze su vacsie ako sa postavit poprípade dat staznost vysse3 miesto a tak ako radia ziadat vylucenie poprípade prelozenie

vanessafashionn
autor
4. okt 2023

@zuzkaa1991 keď pri tomto dieťaťu ani nie je možné ho odseparovat , raz som syna priniesla chvíľku som sa medzi dverami pozerala ako sa hra a ten chlapec vytrhol inému dieťaťu z rúk hračku udrel ho po hlave . Učiteľka hneď zakročila že bude sedieť za stolom a nebude s deťmi keď im robí zle no nestihla ho pri ten stol ani posadiť vytrhol sa jej a ušiel prec . Jednoducho aj keď ho odseparuju nebude mimo ich , nevedia si s ním rady

vierkainka
4. okt 2023

@vanessafashionn je mi hrozne ľúto tvojho malého 💔😔
Mne to bolo aj ťažko čítať.😔Chod určite do škôlky a rázne žiadaj riešenie tejto situácie.A nech to riešia ešte skôr,nez to zájde tak ďaleko, že tvoje dieťa príde domov skalicene a bude sa báť chodiť aj von.Necgces spôsobiť problémy nikomu,to je pekné, ale bohužiaľ občas treba urobiť riadny vietor aby sa veci pohli.Ziadaj vylúčenie toho agresivneho chlapca, predvolanie jeho matky a chod aj za lekárom s malým.Uz len preto,aby si to mala podložené,ze bol ošetrený.Velmi veľmi ti drzim palce a posielam vela sil.Drz sa.

vierkainka
4. okt 2023

@vanessafashionn ak si s nim nevedia rady,tak vylúčenie a hotovo.

maris5
4. okt 2023

1. Ziadat zapis v skolke, ze dieta je poranene.
2. Pisomne poziadat o stretnutie riaditelku a urobit zapis zo stretnutie. Na stretnuti pozadovat riesenie situacie. V tom zapise musi rieditelka na konci navrhnut nejake riesenie.
3. Do radu sa pytaj rodicov kto ma este problem a poziadat ich, aby sa propijili.

letfenixa
4. okt 2023

@vanessafashionn radia ti dobre, a hlavne sa nenechaj uchlacholit a odbiť, že ešte treba počkať a pod.

zuzkaa1991
4. okt 2023

@vanessafashionn jednoznačne potom vylucit ak nie je predskolak nariadiť psychol.vysetrenie ale ak rodič nesuhlasi riaditelka sa nepohne 😔

nikpa
4. okt 2023

@vanessafashionn tlačiť na riaditeľku a žiadať vylúčenie dieťaťa, čím viac rodičov, tým lepšie.

tramtada31
4. okt 2023

My sme mali podobný problem. Syna strazil súrodenec a chlapca odháňal a mal žalovať učiteľke, keď bratovi robil zle. Ono to aj bolo vtipne, keď mi doma robili rekonštrukciu toho, čo mu ten chlapcek robil 🙂 viackrát som hovorila učiteľkám a riaditeľke, aký je problem. Ale už chlapec slubil, že nebude robit zle a zatiaľ to drzi (bola tam podľa mna žiarlivosť, že sa starší súrodenec s ním nehrá, ale venuje sa bratovi). Paradoxom bolo, že keď sa to stalo prvýkrát, tak za mnou došla mamicka toho chlapca, že jej syn prišiel cely uplakaný, že ho moje staršie dieťa buchlo a že mám svojmu dietatu dohovorit. Až potom som sa dozvedela od deti a spoluziakov, že to bola len obrana mladsieho dietata, lebo ho bil. A tiež sa jedna o problémové dieťa, ktoré už druhym spôsobilo úrazy, takze sa mi to nejak nezdalo.

stanulienkat
4. okt 2023

A s rodicmi toho dietata si sa nespojila?

vanessafashionn
autor
4. okt 2023

@stanulienkat snažila som sa , ale bohužiaľ sú to cudzinci . Matka sa tvári že nerozumie . Komuniku len s učiteľkou . Viem že vie po slovensky a lamavo aj odpovie nakoľko som bola aj pri tom keď učiteľka dohovarala že bije iné deti . Pri mne sa tvárila že mi nerozumie

nikdenikto
5. okt 2023

Spoj sa s rodičmi, spoločne nabehnite so riaditeľke, povedzte jej že ak okamžite nevyrieši problém tak idete za zriaďovateľom a kam bude treba, ale svoje deti otlkat nenecháte. Povedať jej že odteraz budete žiadať zápis každého zranenia, kľudne budete brať dieťa aj polazde k lekárovi kvôli zápisu.

animus
10. okt 2024

@vanessafashionn ahoj, ako ste to napokon vyriešili?

vanessafashionn
autor
19. okt 2024

@animus ahoj , chlapec bol vylúčený minulý sk rok takže sme mali už potom pokoj , bolo toho veľmi vela , narúšanie celého dna a procesu výučby v skolke takže učiteľky to riešili z vlastnej iniciatívy . teraz nastúpil opäť v septembri no syn už je našťastie preradeny k predškolakom a tento chlapec je ešte v strednej triede takže našťastie sa nás to už netýka ale problémy s ním viem že sú opäť.

animus
20. okt 2024

@vanessafashionn ďakujem za odpoveď 🙂