Dobrý deň, mám dvojročné dieťa. V júni sme dostali rozhodnutie o prijatí do štátnej škôlky s nástupom od januára,keďže je len 2 ročné a ešte plienkované. Medzitým ma prijali do zamestnania a taktiež dieťa do súkromnej škôlky od septembra....čiže ak bude odplienkované,v januári nastúpi do štátnej škôlky...porušila som zákon? Štátna školka sa ohradzuje tým, že nedostanú dotáciu na dieťa 🫣a že nemôžem mať 2 rozhodnutia o prijatí...ale moje dieťa nenastúpi súčasne do oboch škôl....pritom bežne v realite prestupujú deti z jednej škôlky do druhej z akéhokoľvek dôvodu... ďakujem za Vaše reakcie
Mala si predsa ist do skolky podpisat papier ze dieta nenastupi hned ako ti dali vediet ze ho prijimaju.
@ivana481 škôlka má svoju pravdu....oni tvoje dieťa musia viesť akoby nastúpilo od septembra lebo dotácie na miesto v škôlke je len od septembra, nie od januára....čiže terza dostávajú dotáciu na miesto v škôlke pre tvoje dieťa - 2 škôlky.......v tomto prípade si ale nie som istá či dostávajú dotácie aj súkromné škôlky.....v prípade ak má škôlka dotácie na všetky miesta a nastúpia všetky deti, v januári nemôžu vziať tvoje dieťa, lebo ani oficiálne ani neoficiálne nemajú volné miesto....