Dieťa zapísané v dvoch škôlkach súčasne

ivana481
31. aug 2023

Dobrý deň, mám dvojročné dieťa. V júni sme dostali rozhodnutie o prijatí do štátnej škôlky s nástupom od januára,keďže je len 2 ročné a ešte plienkované. Medzitým ma prijali do zamestnania a taktiež dieťa do súkromnej škôlky od septembra....čiže ak bude odplienkované,v januári nastúpi do štátnej škôlky...porušila som zákon? Štátna školka sa ohradzuje tým, že nedostanú dotáciu na dieťa 🫣a že nemôžem mať 2 rozhodnutia o prijatí...ale moje dieťa nenastúpi súčasne do oboch škôl....pritom bežne v realite prestupujú deti z jednej škôlky do druhej z akéhokoľvek dôvodu... ďakujem za Vaše reakcie

mogaa
31. aug 2023

@ivana481 škôlka má svoju pravdu....oni tvoje dieťa musia viesť akoby nastúpilo od septembra lebo dotácie na miesto v škôlke je len od septembra, nie od januára....čiže terza dostávajú dotáciu na miesto v škôlke pre tvoje dieťa - 2 škôlky.......v tomto prípade si ale nie som istá či dostávajú dotácie aj súkromné škôlky.....v prípade ak má škôlka dotácie na všetky miesta a nastúpia všetky deti, v januári nemôžu vziať tvoje dieťa, lebo ani oficiálne ani neoficiálne nemajú volné miesto....

selest
31. aug 2023

Mala si predsa ist do skolky podpisat papier ze dieta nenastupi hned ako ti dali vediet ze ho prijimaju.

ivana481
autor
31. aug 2023

@selest ďakujem za odpoveď,opýtam sa riaditelky,či sa dá s tým robiť ešte niečo...

ivana481
autor
31. aug 2023

@mogaa ďakujem aj vašu odpoveď...áno,aj súkromné škôlky majú dotáciu,aspoň ta naša...

mogaa
31. aug 2023

@ivana481 no v tom prípade ak máš prácu , tak jedine aby dieťa ostalo celý šk.rok v súkromnej....alebo ho dať niekomu varovať a do štátnej od januára....

mogaa
31. aug 2023

@ivana481 ak už ale je prijatý do súkromnej tak tam nebude problém aby si ho nechali celý školský rok....záleží či ti ho kto bude mať do januára varovať....nemôžu byť na 1dieťa 2dotácie.....