Dobrý den
Chcem sa opýtať syn návštevu škôlku páru mesiace a riaditeľka nám povedala že dieťa nespí a v tom prípade dieťa nemôže byť v škôlke dlhšie ako do 12:30 keď už deti idú spať.
Zdôvodnila to z hľadiska že keď jej príde kontrola a dieťa nespí môže mať škôlka problém. Mne osobne to príde totálna hlúposť a nechce sa mi tomu veriť že škôlka môže odmietnuť len kvôli tomuto dieťa.
Ďakujem
To čo je za kravinu? Môj syn keď nechcel spať normálne sedel v druhej miestnosti a hral sa nikdy nebol problém a to som ani netušila že nespi on mi vždy povedal že spal až učiteľka mi povedala ze nie 🙈
Väčšinou musí v tichosti ležať, odpočívať, ak to zvládne, nie je absolútne žiaden dôvod na to, aby šiel poobede domov. Ak by nezvládal ležať, potom môžu vyžadovať, aby pred spánkom odisiel
nedaj sa ....
ešte som nepočula takú blbosť...
a keď matka chodí do práce tak čo si zoberie dovolenku od 12 h lebo v mš dieťa nespí? By som ju poslala kdesi s takou blbosťou.
Ďakujem všetkým za reakcie. Neviete niekto ako mam nahlásiť škôlku alebo ako pokračovať?
Presne toto na nad skúšali (v jasliach). Lenivé dory boli tam tri a jedna bola pri spiacich deťoch a dve kávičkovali a mali strašný problém byt s tými dvoma deťmi,co spat nechceli. Chceli aby som po nu chodila na obed. Riešila som to s riaditeľom a starostom a zrazu nebol vôbec žiaden problém. Mate tam len jednu učiteľku, či sú cez obed dve? Vie potichu ležať, alebo všetkých budí tým,že nespi? Môžeš mu dat zo sebou rozprávky a sluchátka na tu dobu,nech leží a počúva? Stare kazety, discman, mp3 prehravac. Možno by to bol kompromis....
@patrikjames totálna hlúposť co ti povedala, podľa mňa to bude ten istý problem ako tu napisala @anjelicek26 , proste sa im nechce strážiť nespavca
Akoze pride kontrola, nejaké deti sa zobudia a teraz čo, zatvoria celú škôlku ? A čo deti 5-6 - 7 ročne predškoláci, aj starší s odkladom školskej dochádzky z ktorých už polovica spat poobede nepotrebuje, s tými urobia čo? Makový vývar im dajú na obed či nadopuju rohypnolom lebo môže prísť kontrola?
@patrikjames syn nespí v škôlke 2 roky a neni problém - sú mala škôlka, tak tak tam ležať a nerušiť deti (nic príjemne pre neho) ale nikdy mi nepovedali že tam nemôže byt
@patrikjames to je fakt blbosť, moja dcéra spala za tri roky v škôlke fakt len raz za čas, musela byť so spiacimi deťmi potichu alebo s učiteľkou. Ako predškoláčka už nespala v škôlke vôbec. Ja by som reagovala tak, že sa teda pôjdem spýtať zriaďovateľa a že si zavolám poradiť sa na štátnu školskú inšpekciu a podľa toho sa zariadim. A zrazu to pôjde 😉
Spať nemusí ale musí ticho odpočívať. Keď to nezvládne škôlka musí nejak riešiť. Nemôžu nechať všetky deti nevyspaté kvôli jednému.
Skoda ze nevies ci ticho lezi. Ak ano, nema ziadne pravo Ti taketo nieco rozpravat, vela deti nespi
Žiaľ áno, deje sa to v niektorých škôlkach aj v špeciálnych kde ozaj by som chcela vidieť ako prinútia autistu spat. Je pravda ze odpočinok je súčasť programu, ale ak dieťa len leží a nespi je to ok. Problém je ak by si dieťa nechcelo ani ľahnúť a rusilo, keďže nie je miesto kde ho dat.
Moje deti doma nespia, ale v škôlke zaspia hneď, aj 5 ročný. Takže by som sa nedala
@patrikjames Je to hlúposť, toto nie je dôvod vylúčiť dieťa z mš. U nás nespi z 20 deti 18. Vedľa v triede tiež väčšina len leží a treba ich stále napominat. Takže povedz pani riaditeľke, nech ti to dá písomne a rovno by som s tým išla za zriaďovateľom, pretože to je len jej výmysel a zrejme vaše miesto už chystá pre niekoho iného. Nič iné za tým nevidím. Pokiaľ dieťa leží a nerobí vážny problém, teda nenaruša ostatné deti, môže jej byť jedno, či spí alebo len leží
nech ti ukazu skolsky poriadok, kde to je napisane, plus zajtra volaj na skolky urad, pod ktory patri dana skolka, ze toto od teba vyzaduju
nie nie je to povinne, dieta musi len lezat, oddychovat, nue spat
@patrikjames ani môj nespi, ale ticho leží! Lenže on už nespi vôbec, max keď je chorý! V lete mal 4 roky! Napríklad dnes som bola svedkom incidentu, pod balkónmi sa hrali deti zo škôlky a išla jedna maminka konkrétneho dieťaťa a to bolo len v mikine bez čiapky, vonku kosa! Hneď išla za učiteľkou, že čo to má znamenať, že či to už robia naschvál, aby deti ochoreli a oni mali menej roboty! Je to z iného súdka, ale chcem len povedať, že ho tam nechcu, alebo potrebujú miesto pre dieťa známeho 🤷♀️
@patrikjames nepises kolko ma rokov, to je podstatne. spat nemusi, ale musi odpočívať na lôžku. Nemusia iba predskolaci.
Kým by som sa sťažovala, preverila by som si, aká je reálna situácia.
@patrikjames 😂
Neverím!
Zajtra sa opýtaj ešte raz, či ste sa dobre pochopili.
Nebolo to myslene náhodou tak, že ty si chcela aby syna nenutili ísť si ľahnúť ale aby sa v triede hral a na to ti odpovedali že sa ti nesmie ?
@patrikjames to ale nie je o spaní....dieťa musí potichu ležať aby nevyrušovalo ostatných...spať nemusí, ale nesmie vyrušovať ostatné deti a musí ležať....ak nevydrží potichu ležať tak je prirodzené že ho chcú nechať len na pol dňa....poobede ostáva len 1 učiteľka a tá si pokiaľ deti ticho ležia alebo spia robí aj prípravy na druhý deň....
@simona20201309 no zajtra je v škôlke len do 12:30 lebo musíme ísť poň pretože tak to nariadili učiteľky. Takže pochopili sme správne vyjadrenie učiteľky
Zabudol som dodať, syn má v novembri 5 roky
Nie, nemusí spať, ale mal by ležať a oddychovať, nerušit iné deti. Určite ste sa pochopili správne? Nebude to tak, ako píše sa vyššie, ze nemôže byť v inej miestnosti? Lebo tiež sa mi nechce veriť, ze by ho výlucili len preto, ze nespí.
@patrikjames treba ist za zriaďovateľom, to je mesto a podat staznost. U nas deti nespavali ale museli aspon ležat. Co som ale nechápala, ze to bolo aj u predskolakov. Podla mna je to celkovo divne s tym núteným ležaním a spankom.
@patrikjames a netrvali ste na tom aby nešiel na lehátko ale aby ho nechali niekde pri stole hrať sa?
@patrikjames preco vyzaduju od 5 rocneho aby spal???a ked pojde do predskolskej triedy aj to ho budu posielat na obed domov?
Syn aspon lezi?
@patrikjames riaditelka ta riadne zavadza. Skolka sa musi riadit zakonom a statnym vzdelavacim programom, ktory o odpocinku hovori toto - Minimálne trvanie odpočinku je 30 minút. Odpočinok v jednotriednej materskej škole, ako aj vo vekovo heterogénnych triedach, sa diferencuje podľa potrieb detí.
Cize bavime sa o odpocinku, nie spanku!!! Odpocinok moze vyzerat aj tak, ze dieta bude pol hodinku lezat, resp. bude v klude, nemusi nutne spat. Po pol hodinke sa moze ist dalej hrat. Len niektore ucky su proste lenive a chcu mat dve hodky pauzu a je to jednoduchsie, ak im vsetky deti spia.
@patrikjames no moment, máte rozhodnutie o prijatí do školky na celý deň? Ak ano niet tej sily ani ucitelky ani riaditelky ani upratovacky, ktora by ta mohla donutit brat dieta o 12:30.
Sa necudujem ze deti zaspavaju v prvej triede ked ich niektore skolky poobede povinne zastelu pod paplon na 2,5h aby mali ucitelky klud.
@patrikjames ty si teraz doma alebo chodíš do prace? Mne sa zdá, že väčší problém maju škôlky vždy s deťmi, ktorých maminy sú doma.🤷♀️
Boze toto spanie je nezmysel , v inych krajinach deti od 2,5 roka nespia a max oddychuju. To je taky problem dat jej knizku, alebo nejaku tichu cinnost? Problem je v tom, ze oni maju vtedy pauzy a nechcu si dve hodiny volna kazit tym, ze tam vyvinu viac usilia. Nejaky dekel by dostali jedine za to, ze by nemali pre dieta postel, na ten pocet. Inak nie, co maju tie deti nadopovat a tak budu vsetky spat ked dojde akoze kontrola?
@patrikjames ja si myslím ze to je blbosť, však nejsu deti na baterky že ich naistotu vypne, keby im príde kontrola a zrovna dieťa ktoré spava v škôlke a zrazu náhodou spať nebude? Potom čo ?