Dieťa v škôlke alebo v škole mimo miesta bydliska

karolinocka
24. feb 2013

Dlho som sa rozhodovala, kam dať syna do škôlky :
1. či do tej, ktorá je v našom meste alebo
2. do tej, ktorú mám blízko práce - v inej dedine.
Napokon som sa rozhodla brávať ho so sebou - mám ho v tom istom areáli, v ktorom pracujem, je to rýchlejšie a pohodlnejšie.
Kamarátov si tam našiel rýchlo a poobede sa stretáva aj s kamošmi "od nás". Teraz zasa uvažujem, čo neskôr. Dať ho do predškôlky
a následne do školy už k nám alebo ho nechať tam, kde začínal? Poraďte, ak máte s tým niektorá skúsenosti. ☹

miggi83
24. feb 2013

ahoj asi by som pokracovala tam kde je zvyknutý ak je to v tom istom areali ako skolka

elise
24. feb 2013

@karolinocka ak si so škôlkou spokojná tak by som o tam nechala ak by ti hrozilo že budeš prepustená z práce a nebudeš môcť docháczať do škôlky pre maleo tak by som ho presunula. ja som syna dala tiež do škôlky o 2 dediny dalej lebo v mieste bydliska som bola maximlne nespokojná s detmi nič nerobili ....tak som ho dala do inej škôlky kde som maximáln spokojná.

evabb35
25. feb 2013

@karolinocka Bude navštevovať aj nejaké mimoškolské aktivity /umeleckú školu, športový klub/? Asi by som zvážila takú základnú školu, ktorú by mal blízko do umeleckej školy resp. športového klubu. Takisto referencie škôl si porovnaj - učitelia, úroveň výuky, umiestnenie v súťažiach, vybavenie školy, kuchyňa, krúžky, počet detí v triedach, rozvrh hodín, školský vzdelávací program /každá škola má iný/.

evabb35
25. feb 2013

@karolinocka škôlku by som pred školou nemenila. Niekto mení škôlku podľa kvality predškolskej prípravy.

silviami
25. feb 2013

@karolinocka ja som dala do škôlky v mieste bydliska, aj so školou tak plánujem. Vedela by som si predstaviť lepšiu škôlku aj školu, ale ja chcem aby si vybudovala vzťahy s rovensíkmi v dedine a ak bude šikovná, môže ísť na lepšiu strednú školu. Poznám veľa detí, ktoré maminky dávajú do škôl v mieste práce apod. z rôznych dôvodov, a v 8-10 rokoch deti majú priateľov, ktorí bývajú 15-100 km od domu a stretnúť sa môžu len v škole alebo si ich rodičia vozia na víkend. Ja by som inú dedinu volila, len ak by sa fakt inak nedalo, napr. škola je plná asociálov, šikana a pod. Mne malá už teraz povie, aby som tú alebo inú spolužiačku pozvala na návštevu, že sa budú po škôlke alebo cez víkend spolu hrať.

karolinocka
autor
25. feb 2013

So škôlkou som spokojná, robia s nimi veľa aktivít a svoju pani učiteľku má syn veľmi rád. Na začiatku sa mi to zdalo byť super a hlavne pohodlné pre mňa. Ale teraz začínam uvažovať tak, ako napísala silviami. Aj poobede alebo cez prázdniny by sa chcel pohrať s kamošom zo škôlky, ktorého zbožňuje, ale nedá sa. Má, samozrejme, aj blízko bývajúcich kamarátov, ale ten vzťah už trošku ochladol, keďže sú spolu menej. A keď bude školák, bude to vnímať ešte viac. No a ešte je tu jeden háčik....ak ho tam nechám, bude "učiteľské dieťa".... a to vraj nie je žiadna výhra 😝