Dlho som sa rozhodovala, kam dať syna do škôlky :
1. či do tej, ktorá je v našom meste alebo
2. do tej, ktorú mám blízko práce - v inej dedine.
Napokon som sa rozhodla brávať ho so sebou - mám ho v tom istom areáli, v ktorom pracujem, je to rýchlejšie a pohodlnejšie.
Kamarátov si tam našiel rýchlo a poobede sa stretáva aj s kamošmi "od nás". Teraz zasa uvažujem, čo neskôr. Dať ho do predškôlky
a následne do školy už k nám alebo ho nechať tam, kde začínal? Poraďte, ak máte s tým niektorá skúsenosti. ☹
@karolinocka ak si so škôlkou spokojná tak by som o tam nechala ak by ti hrozilo že budeš prepustená z práce a nebudeš môcť docháczať do škôlky pre maleo tak by som ho presunula. ja som syna dala tiež do škôlky o 2 dediny dalej lebo v mieste bydliska som bola maximlne nespokojná s detmi nič nerobili ....tak som ho dala do inej škôlky kde som maximáln spokojná.
@karolinocka Bude navštevovať aj nejaké mimoškolské aktivity /umeleckú školu, športový klub/? Asi by som zvážila takú základnú školu, ktorú by mal blízko do umeleckej školy resp. športového klubu. Takisto referencie škôl si porovnaj - učitelia, úroveň výuky, umiestnenie v súťažiach, vybavenie školy, kuchyňa, krúžky, počet detí v triedach, rozvrh hodín, školský vzdelávací program /každá škola má iný/.
@karolinocka škôlku by som pred školou nemenila. Niekto mení škôlku podľa kvality predškolskej prípravy.
@karolinocka ja som dala do škôlky v mieste bydliska, aj so školou tak plánujem. Vedela by som si predstaviť lepšiu škôlku aj školu, ale ja chcem aby si vybudovala vzťahy s rovensíkmi v dedine a ak bude šikovná, môže ísť na lepšiu strednú školu. Poznám veľa detí, ktoré maminky dávajú do škôl v mieste práce apod. z rôznych dôvodov, a v 8-10 rokoch deti majú priateľov, ktorí bývajú 15-100 km od domu a stretnúť sa môžu len v škole alebo si ich rodičia vozia na víkend. Ja by som inú dedinu volila, len ak by sa fakt inak nedalo, napr. škola je plná asociálov, šikana a pod. Mne malá už teraz povie, aby som tú alebo inú spolužiačku pozvala na návštevu, že sa budú po škôlke alebo cez víkend spolu hrať.
So škôlkou som spokojná, robia s nimi veľa aktivít a svoju pani učiteľku má syn veľmi rád. Na začiatku sa mi to zdalo byť super a hlavne pohodlné pre mňa. Ale teraz začínam uvažovať tak, ako napísala silviami. Aj poobede alebo cez prázdniny by sa chcel pohrať s kamošom zo škôlky, ktorého zbožňuje, ale nedá sa. Má, samozrejme, aj blízko bývajúcich kamarátov, ale ten vzťah už trošku ochladol, keďže sú spolu menej. A keď bude školák, bude to vnímať ešte viac. No a ešte je tu jeden háčik....ak ho tam nechám, bude "učiteľské dieťa".... a to vraj nie je žiadna výhra 😝
ahoj asi by som pokracovala tam kde je zvyknutý ak je to v tom istom areali ako skolka