Dieťa úplne odmieta stravu v škôlke

lenjaja84
12. nov 2024

Ahojte dievcata, dcera ma 3r aj 3mes, v skolke sme od Septembra, no dieta tam absolutne nic nechce jest, uz ani pit vodu, do skolky chodi rada, skusali sme ju tam nechat uz aj spat s tym ze bude pit aspon vodu, zial neuspesne, pekne zaspi tam,nikoho nerusi, no ani vody sa tam nechce dotknut uz , nemozem si hladat zamestnanie, ani len na ciast.uvazok, co mozem robit ? Mate s tym niekto skusenost? Dakujem

tramuntana
12. nov 2024

kedysi som mala v Mš chlapčeka, ktorý sa nedotkol jedla v škôlke. Ale doma si to potom dohnal. Otázka je, či si doma deficit dopapká. Horšie je, ak odmieta potravu všade. To rieš cez pediatra. Ak doma normálne stravu dáva -dohodni sa v Mš, nech ti odložia zaplatené jedlo do krabičiek a doma mu ho ohrej. Len mu o tom nehovor, aspoň zo začiatku. Adaptácia je u každého iná, pravdepodobne to bude chcieť iba čas.

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@tramuntana u pediatra sme boli, krv,moc ma ok, vitaminy na podporu chuti do jedla berie,doma tiez nieje velky jedak,no naje sa, zo zdr.hladiska ju tam nemozu drzat dlhsie nez doobeda , jedlo mi davaju domov,teda iba ten obed (druhe jedlo) no toho sa nedotkne vobec,vie ze to je zo skolky, prehadzujem to z tanierika pred nou.

janinah
12. nov 2024

Syn tam nejedol asi 3 mes.zachranilo,ho kakavko v krabičke,ktoré učiteľky dovolili nosiť,len si ho chodil vypiť do šatne,doma sa potom nevedel dojest.Postupne pochopil,že takto to nepôjde donekonečna a jesť začal,ale veľmi pozvoľna. Mal neskor aj anemiu a vtedy môže byť aj nechutenstvo.

katie253
12. nov 2024

@lenjaja84 kamarátkin syn tiez nejedol, dohodli sa s jedálňou, že mu na nejaký čas bude nosiť svoje jedlo z domu. Potom ho to prešlo.

basulaak
12. nov 2024

Moj syn takto tiez nic neje v skolke. Jediny raz zatial odjedol z obeda co mali doteraz inak nic. Ale neriesim to, je hladny poobede doma sa nevie dojest. Tak co s nim. Tiez je od septembra v skolke. Uz v satni ked ma na skrinke banan alebo ine ovocie si ho pyta. Proste mimo skolky.

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@katie253 mne nechcu povolit

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@basulaak zrejme tam chlapec aspon pije tekutiny

luccija
12. nov 2024

@lenjaja84 s jedlom to deti často robia nechutí im, nepoznajú oni sa časom trocha rozjedia horšia je tá voda.My sme pár deti museli aj vylúčiť nezmenilo sa to ani po 4 m.Ma tam na pitie to čo pije doma?

lienka.7
12. nov 2024

@lenjaja84 tak jej dávaj aspoň čaj do fľašky nech si nosí vlastný. Kým prídete do skolky, po ceste nech spapa croissant, makovku... proste hocičo.
Vieš si to predstaviť v lete, v tých horkach ze ti nebude nič jest ani piť? Vsak ti potom skolabuje... určite to treba nejako začať riešiť, nie sa uspokojiť s tým, ze proste je nejedak a neje a nepije.

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@lienka.7 rano sa doma naje samozrejme, len v skolke sa nicoho nedotkne

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@lienka.7 samozrejme ze by skolabovala... preto tam nemoze byt dlhsie nez doobeda, skusali sme spanok, no aj dovtedy vydrzi nejest 🤥

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@lienka.7 riesi sa to aj cez Dr., nielen cez modreho konika 😀

lenjaja84
autor
12. nov 2024

@janinah malej kontrolovali zelezo,vraj ma dobre, aj ketony v moci,vraj vsetko ok

janka_266
13. nov 2024

@lenjaja84 moj začal jesť tak možno skoro po roku. dovtedy sa buď ani nechytil jedla, alebo len raz skúsil :D akurát v pondelok mi hovorí, že p. učiteľka ho pochválila, že konečne začal jesť :d ale zas on potom je odkedy prídem poňho kým nejde spať

lenjaja84
autor
13. nov 2024

@janka_266 a dokedy je maly v skolke doobeda?

janka_266
13. nov 2024

@lenjaja84 celý deň od začiatku

lenjaja84
autor
13. nov 2024

@janka_266 a tak Vam povolili cely den ho tam drzat bez jedla?

janka_266
13. nov 2024

@lenjaja84 tak nikto ho tam nedrží, ale skôr si zvykne tam jesť, keď tam bude ako keď bude doma. prvé 3 mesiace som poňho chodila 14:30 hneď aj s hotovou žemlou :D potom bolo vidno, že si aj na to zvykol, že veď jedlo mu donesiem, tak som aj s tým prestala. ale zas on sa ráno riadne doma naraňajkuje a tak ide. a postupne začal jesť aj v škôlke, dokonca už má aj jedlá, čo je len v školke.

lenjaja84
autor
14. nov 2024

@luccija ciste mlieko tam maju, to nema rada,caj nepije tiez,iba cistu vodu , aj to malo,keby jej povolili vlastnu flasu s vodou,urcite by viac pila 🤷🏻‍♀️