Ahojte tento problém ma moja kamarátka,manžel jej odišiel do cudziny a byt dali do podnájmu aby si prilepšili,ide o to že ona teraz býva na poschodí u svokry od kedy je tam jej 5-ročný syn sa veľmi zmenil,kope ju,pľuje na ňu zo škôlky nechce ísť a plače že počká na babku,spať chce len pri babke,už nevládze psychicky radila som jej aby sa odsťahovala ale svokra ju stále prehovorí aby ostala,svokra vraj niako malého proti nej nahucká stretli ste sa s tým niektorá???
@elina25 tazko povedat, kedze nic konkretne nevieme. s dietatom sa o takychto veciach treba vela rozpravat, pripravit ho na to, dat mu nejek zaruky, ze ho miluju, ze ocka uvidi aspon si s nim skypuje? telefonuje?
vies je mozne, ze mu niekto nahovoril, ze ocko sa uz nevrati, a on vini mamu. kto vie.
asi by bolo fajn ist s malym k psychologicke alebo aby sa porozpraval o svojich pocitoch s niekym a podla toho najst spravne riesenie.
@elina25 aj mne sa to javí ako reakcia, že ocko odišiel a malý si na mamičke vybíja "zlosť", za to, že ona ho tam poslala... možno sa mu to takto uložilo v hlavičke ... bolo by dobré mu to znova vysvetliť, nekričať na neho a tváriť sa nezaujato....na nášho 5 ročného to výborne zaberalo ...že...dobre, chodˇ spať k babke, ale nech ti dá aj raňajky, čisté oblečenie a odvedie ťa do škôlky ...at´d. naši, keď majú svoj deň, tak tiež sem-tam zahlásia, že chcú ísť k babke, lebo tam si nemusia upratovať hračky a dostanú zmrzlinu a "čojaviemčoešte" ...tak im vždy zahlásim, že ok...nech idú a že tam budú aj spať a konečne si my dvaja s ocinom oddýchneme ... raz-dva si to rozmyslia...
U nas je to tiez tak. Ale nebije ma neuraza. Len je radsej s mojou mamou. Tiez ma 5 a otec v zahranici. Moj problem spociva v tom ze ja vychovavam, zakazujem ... a starku by natrel na chlieb.
hm. nemam osobnu skusenost, ale tipovala by som to ako reakciu na odchod otca a stahovanie sa do noveho. ktovie ci mu niekto nieco zle nepovedal. Ako mu vysvetlili ten odchod a stahovanie? rodicia obcas na deti v tomto zabudaju a beru to tak, ze dietatu nic netreba vysvetlovat ale to je omyl.