Dieťa nie je úplne odplienkované a ide do škôlky. Máte skúsenosť?

sara07
1. sep 2012

Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti ked dieťa nie je úplne odplienkované a nastupuje do skôlky 3 roky, čiže nepýta sa ale je bez plienky, jednej známej vrátili dieťa zo škôlky s tým že vrátit sa môže len ked bude bez plienok a pýtať sa a dalšej zase neboli ochotné ho posadiť raz za hodinu na záchod, pritom stačilo ho len dat, nepýtal sa ale vedel že sa nesedí len tak,.... nechali ho pocikat a napchali mokré veci do skrinky...
prosím nepísat ako odplienkovať a pod,, na to téma tu je

sssimi
1. sep 2012

Myslím, že je to o dohode s učiteľkami. Skús ich poprosiť, poprípade im hoď nejaký dezert 😉

atrami
1. sep 2012

Záleži na školke a ochote učiteliek. Väčšina školok berie dieťa ak má plienku len na spinkanie a cez deň sa pýta. Pozri si aké má podmienky daná školka na prijatie dieťaťa do kolektívu. Nám bolo vyslovene povedané, že dieťa sa musí pýtať na záchod, inak ho nezoberú. Vždy pred nástupom do MŠ sa synovia už pýtali .
Na jednej strane je vyťaženosť učiteliek- určite sa nedá stihnúť ustrážiť 15-20 detí čo sa týka pýtania na záchod a posadzovať každú hodinu deti na WC. Na druhej strane ak sa dieťa pociká niekoľko dní po sebe, tiež do nie je pre nechať dobré, čo sa týka psychiky.
Skús vyskúšať. Deti veľmi rýchlo pochopia, čo sa od nich chce a kolektív tiež urobí svoje.

janinah
1. sep 2012

ako matka by som robila všetko pre to,aby 3r. dieťa bolo bez plienok,s plienkami by som ho do školky nedala,učiteľky majú kopu roboty s deťmi,niet čas sa venovať plienkam

zuzanockamt
1. sep 2012

moj syn ma rok aj 11 mesiacov, ma plienku a na WC-ko sa vobec nepyta a do skolky nastupuje ... beru totiz aj deti s plienkami, co je super

bianca
1. sep 2012

@sara07 vsetko zalezi od uciteliek.U nas deticky chodili v pravidelnych intrvaloch na wcko ci sa im chcelo alebo nie.Proste skupinovo kazde jedno ci uz vykonalo potrebu alebo nie.A keby si videla kolko aj cez to vsetko pocuranych gatusiek cakalo na rodicov tak by si sa aj zasmiala aj zaplakala.Pred ucitelkami sa neoplati nic tajit.Proste povedz aka je vec,zbal nahradne oblecko a uvodis ako sila kolektivu potiahne maleho v pred

@janinah evidentne si nemala problem deti odplienkovat tak sa nezapajaj ak nemas co k veci napisat,lebo netusis co to je za trapenie pre dieta aj rodicov

majuska111
1. sep 2012

my mame plienku na spinkanie, som zvedava ako to v skolke budu brat, dufam, ze mi ho koli tomu nebudu chciet nechat doma. inac je bez plienky uz rok, no v spanku sa kedy tedy pocika...nemate skusenost, budu mu cez obednajsi spanok davat plienku, alebo?

bambibam
1. sep 2012

U nás v škôlke plienku nedali, čo viem skupinovo zo začiatku chodili na wc,potom na spanie niektorí rodičia doniesli gumové plachty a podložky+pyžamo na prezlečenie ,ale bežne sa stalo ,že sa dieťa pocikalo,ak to trvalo dlho tak doporučili aj lekárske vyšetrenie ,či ide naozaj o lenivosť dieťaťa ,alebo je choré ,niektoré deti sa nepocikávali a v škôlke začali, mali problém- hlavne adaptácia na nové prostredie. Takže by som sa pýtala učiteľiek,vedenia.....

katy1979
1. sep 2012

@majuska111 opytaj sa v skolke uciteliek. kazda skolka to ma inac. U nas viem ze prvy den na poziadanie plienku dali potom uz nie. nakazali priniest podlozky na postel ze sila kolektivu ich potiahne.

vsetko je o dohode so skolkou. niektora to akceptuje a pomoze ina nie.
Vacsinou asi nie je cas sledovat take veci pri tolkych deturencoch. Pocikaju sa samozrejme aj deti ktore sa pytaju, ale neviem ci by sa im chcelo trikrat za den prezliekat pocikane dieta a ako by to znasal maly.
Hlavne radim im to nezamlcat ale sa o tom porozpravat

sedmolinka
1. sep 2012

téma stvorená pre náš problém 😉 Môj malý má tri a pol roka, cez deň v pohode chodí na WC, ale stále sa pocikáva v noci, na noc dávame plienku a niekedy aj cez deň na spanie, ale najhoršie je, že on si pýta plienku na kakanie, inak sa nechce vykakať 😖 A nastupujeme od septembra do škôlky, ale len doobeda chvalabohu. Nechce ani sedávať už na záchode s doskou, sedával tam aj 20 min a nikdy nič nevykakal😢 a keď som mu dala plienku tak hneď pustil 😝 Netuším čo bude v škôlke, má vo zvyku sa ráno hneď vykakať do plienky, ale na záchod nechce. Je to nejaký psychický blok? Nemal žiadny negatívny zážitok so záchodom ani nič podobné. Len neviem čo nastane, keď sa mu bude chcieť kakať v škôlke 😲

janka_pn
2. sep 2012

ani moja sa nepytala, este nemala uplne tri roky a mala som z toho obavu. ALE v skolke chodia pravidelne, casto, spolocne na zachody a na spanie mu mozes dat na postielku taku tu inkontinencnu podlozku. moja sa tam naucila behom tyzdna pytat sa. sem tam sa este pocurala, najma hned po prebudeni sa, ale to za rok mozno 5 krat.

popelka5000
2. sep 2012

Hm sucitim s tebou 😒 ani nas este nechce chodit na serblik,starsi chodil ako dvojrocny hned na wcko.K tej skolke,moj mal traumu tam spat,nakolko isli spat,pytal sa ucitelky na zachod kakat a ona na neho ze VYDRZIS!!!
Tim chcem povedat,ze zavisi od ucitelky ,ako sa k tomu postavi.

mummy01
2. sep 2012

No je to fakt o dohode a chapem ucitelky ze maju toho aj tak vela.Pokial viem deti chodia hromadne pravidelne na zachod.Mne sa dcera prvy tyzden tiez pocikavala ale preto ze jej vadilo cikat v spolocnosti inych deti.Ucitelky to po tyzdni pochopili a davali ju cikat osobitne,je to fakt o dohode a ochote.Vseobecne ale plati ze dieta ma ist do skolky az ked je odplienkovane...

anjelicek26
2. sep 2012

@sara07 - v Maxovej skolke - 25 deti v triede - maju 6 deti s plienkami, komplet. Prebaluju ich bez problemov. Max je tam najmladsi, bez plienok je dlho, ale nepyta sa im. Chodia oni s nim - napriek tomu ho velmi chvalia, aky je sikovny. Doma sa pyta resp. chodi uplne sam, hadam to po case bude tak aj v skolke. Za dva tyzdne tam mal tri nehody 😖 Pocas spanku sa ale nedocika, ani vnutri, len vonku na ihrisku teda nehody :( Ale stale si vravim, ze na to, ze je tam cely den a ma len dva roky je to este fajn.

Inak raz za hodinu je vela, nas maly chodi raz za 3-4 hodiny ...hm...

dudduli
2. sep 2012

v nasej skolke museli byt deti uplne bez plienok a museli sa pytat,a sok bol ked povedali ze si musia sami utriet zadok lebo oni to nerobia.ja som bola rada ze som ho stihla oducit od plienok nie to ho este ucit otocit sa na zachode a utriet si zadok.nastastie to moj syn vyriesil sam.na velku chodi az doma ked prideme zo skolky 🙂

sofia2008
2. sep 2012

Moja teta je riaditelka MS, bude mat v triede 4 deti s plienkami, bez problemov u nich deti oducaju 🙂

angua27
2. sep 2012

ahoj,
naozaj to závisí od škôlky. a hlavne od konkrétnych učiteliek.
u nás bola podmienka, že bez plienky. pýtať sa sám nemusel. prvý rok chodili pravidelne hromadne všetci na WC. malému sa stávali občas nehody počas obedného spania (zaujímavé bolo, že iba v škôlke), učiteľky neriešili. preprali pyžamko a poobede nám ho nabalili. prvého pol roka sme nosili do škôlky jednorázové podložky pod pacienta, aby sa ochránil matrac, dajú sa kúpiť v lekárni. 😉
držím palce. 😉

maznacik007
2. sep 2012

zavisi od skolky.... dcera chodila v meste tam museli byt deti komplet odplienkovane samostatne sa obliekat jest atd...
syn chodi do skolky na dedine kde sme sa prestahovali.... nemali problem dat plienku aj cez den, aj na spanok... potom ho aj oducali ak sa stala nehoda nic sa nedeje prezliekli .... u nas platilo radsej dat plienky do skrinky ako dieta zbytocne traumatizovat ... tiez pyzamko preprali a dali do sacku... ak ocikal perinky tak prali v skolke..

magali
2. sep 2012

to si asi treba zistit v konkrejtnej skolke a dohodnut sa s ucitelkami.. zalezi ako sa k tomu postavia, ale ked nema plienku tak by to nemal byt problem, mozno to fakt riesia hromadnym cikanim.. treba sa popytat.. u nas beru deticky aj s plienkami, lebo maju malo deti

dejnas
2. sep 2012

aj v našej škôlke, kam chodí dcérka bolo tiež zopár detičiek neodplienkovaných úplne... tj, väčšinou mali počas spánku plienočky.. mamičky im priniesli tie jednorázové podložka do postieľok... učiteľky sa im venovali a snažili sa ich úplne odplienkovať... synček jednej známej (nepýtal sa na veľkú potrebu vôbec) tak chodil celý rok do škôlky, síce len na pol dňa, ale až ku koncu roka sa zbavil plienok definitívne
čiže tiež môžem potvrdiť, že zrejme závisí od ochoty a prístupu konkrétnej škôlky a konkrétných učiteliek 😉

200709
4. okt 2012

Poradte čo robiť,!!!!!!Malá má ten problém že má panická strach ísť na záchod, na nočníku je to o.k. ide pekne sama dala som ju do škôlky ale veľmi sa bojí tak bola len vonku v tráve ale na další den bola nehoda lebo nestihla.Ako pomôcť?Poprosila som učiteku či by som nemohla doniesť nočník s okrivenou gambou súhlasila ale len na dva týždne s odôvodnením že hygiena to nepovoluje a že by mala z toho problémy,Bojím sa na malú tlačiť aby sa to ešte nezhoršilo ja vidím že má problém pekne jej vysvetlujem ale vidím že to bude asi ťažké a na dlho.Mohla by učitelka odmietnuť nechať dieťa v škôlke ?Toto sa nedá zvládnuť len tak.Je to len o byrokracii alebo o vôli učiteľky?Ako postupovať?