ahojte maminy.viem,že dieťa by najprv malo chodiť do predskoly ,lenže ja som bola s mojím chorým otcom doma a chcela som si malého užiť tak som ho do škôlky nedala.teraz neviem či ísť na zápis do prvého ročníka alebo do škôlky?
@katra52 nechcem byt zla, ale nie je nahodou predskolska priprava povinna??? a potom - je to dost sebecke od teba, takto si ochudobnit vlastne dieta..... sa mi rozum zastavuje.... 😖
Predškolská príprava nie je povinná. 😉
@kaktusik007
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/je-predskolska-priprava-povinna-zo-zakona/
@katra52 Postup je taký, že ideš na zápis,ale tam požiadaš o odklad, potom by malo ísť dieťa na test školskej zrelosti,ale vraj,ak požiada o odklad rodič,nerobia s tým vedu a odklad povolia. A máš rok na predškolskú. Len u nás už zápisy do školy prebehli, predpokladám, že aj u vás,odporúčam zájsť si do školy,pod ktorú patríte a dohodnúť sa s riaditeľom. A nepremeškaj zápisy do škôlky 😉
@koniarova čítala som to a ostala som prekvapená. Aj tu o tom píšu http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat..., som normálne v šoku, lebo som bola úplne v tom , že je to povinné. Veď pred takým rokom stále v správach hovorili, že prípravka je povinná. Tak čo som niečo prespala 😀 😀 😀
@katra52 Páči sa mi, že si malého nedala do škôlky.....Moje dve staršie deti nechodili tiež nechodili do škôlky, tiež som si ich chcela užiť, sama som si ich doma pripravila na školu...Keď mali 6 rokov, išla som s nimi rovno na zápis do školy, a potom nemali žiaden problém zadaptovať sa v škole...vôbec to neľutujem, bolo to krásne obdobie, keď sme boli spolu....Ja ti fandím.... 🙂
@katra52 ja ta nechapem... dieta ti bude mat sest rokov v maji, a ty chces odklad... a teraz ma zakladka devat rokov... to akoze ho s kludnym srdcom nechas nech maturuje v dvadsiatke????
uff... nemam slov.....
tiez som to riesila...ked mal Patrik v maji 6 rokov, dali sme mu odklad, .nic nezmeskal, nic nestratil, je vyborny ziak, ma ciste jednotky na vysvedceni....myslim, ze pohorsovanie tu nie je namieste.
Zápisy do školy prebiehali v januári. Dieťa sa zapisuje do školy aj keď bude mať ročný odklad. Potrebuješ potvrdenie od psychológa(vyšetrenia sa robia na jar) ktorý potom odovzdáš do školy, že dieťa nastupuje o rok neskôr
@katra52 ak nie je tvoj malý vyslovene ten typ čo sa dožadoval školky tak je podla mňa fajn ak si si ho nechala doma, neviem čo tu baby riešia, vždy lepšie ak si mala možnosť s ním byť doma a obaja ste si to užili ako keby si ho natrepala do školky a každú chvílu ho odtial brávala skor alebo ho tam ani nedávala /viem že vela mamičiek to tak praktizuje keďže sú aj tak z nejakého dovodu doma/ a akurát by tam zaberal miesto niekomu inému. Ale čo sa týka odkladu, nechala by som to na rozhodnutie učitelov a na to kompetentných či je zrelý nastúpiť do školy alebo nie, zbytočne by som to neodkladala ak je šikovný a zrelý..
@kaktusik007 ano s kludnym ssrdcom ho necham maturovať v dvadsiatke.dieťa je vyvynutejsie,múdrejšie.a na takéto názory som sa nepytala.dakujem
@katra52 o odklade sa radsej porad so psychologom. Ak tam nie je dovod na odklad, nie je to v prospech dietata...A odklad vobec neznamena viac mudrosti a vyvinutosti..Ano, moze byt vyssi v triede, moze sa viac nudit, moze viac robit zle, lebo bude starsi ako ostatní.. A v neposlednom rade v 18-tke ak bude mat tazku pubertu nakoniec ani nemusi zmaturovat, lebo ti povie, ze je dospely a on chce nieco ine.. 😉
@katra52 co???? ked pred prvym septembrom dieta dovrsi 6 rokov si povinna ist na zapis do skoly. to je zo zakona. je jedno kde dieta chodilo alebo nechodilo predtym. ak ho nikde nezapises, pokuta je cez 300e