Dieťa nechce chodiť do škôlky

29. nov 2024

Ženy som taká smutná. Neviem co sa stalo mojej skoro 5 ročnej dcére, ale posledné dva týždne mi doma plače že nechce ísť do škôlky. Najprv si vymýšľala, že jej dobrá kamarátka ju kopla. Myslím si ze si vymýšľa,lebo vždy povie niečo iné. S učiteľkou som sa už dva krát rozprávala, povedala ze dcéra je v škôlke smutná, poslednú dobu sa nechce hrať ani s dievčatami, že chce len domov ísť lebo vie ze mamka je doma( som na rodičovskej s mladšou dcérou).
Som z toho smutna lebo do teraz veľmi rada chodila do škôlky, vždy sa tam tešila a odrazu ten zlom.
Mam pocit ze to začalo jednou policajtkou co prišla do škôlky učiť deti ako sa správať na ceste. Vtedy začala dcéra plakať v škôlke a od vtedy sa to len zhoršuje. Mali mat výlet do divadla tak plakala ze tam nechce ísť, nechala som ju doma. Teraz pre istotu špekuluje a reve ze nechce chodiť vonku v škôlke. Raz povie ze jej horúco, potom povie ze sa nevie obliecť.

Ja už som na nervy, dookola mi tu reve a opakuje.

Čo mám robiť? Robia to aj vaše deti?

Nezažila som takú situáciu od kedy mala chodí do škôlky lebo tam vždy rada chodila, aj učiteľka ju chváli ze je poslušná a šikovná. Keď ju vyberám zo škôlky tak nevidím žeby bola nešťastná.

rebi789
29. nov 2024

Smer detsky psycholog

autor
29. nov 2024

@rebi789 už má napadli aj také myšlienky ze psychológ, ale neviem ci je dobre to tak hrotit a hneď utekať za psychologom😏

katkaseiner
29. nov 2024

mali sme v tomto veku veľmi podobnu akusenost, ale bolo to zaciatkom prazdnin. Psychologicka povedala ze nemáme popustit, musi prekryt zlu skusenost. V novom skolskom roku sme mali asi 2 velmi tažke rana a hotovo. Podarilo sa. Dodnes nevieme co sa stalo, co bolo s ucitelkou - ucitelku pozname, obe moje deti ju nemohli ani cítiť

vler
29. nov 2024

Podla mna dieta len skusa co by mohlo fungovat aby si sa poddala a ona mohla ostat doma s Tebou.
Placom si uz uspesne vynutila ze ostala doma namiesto divadla. Je uz len na Tebe ci urcis hranice a budes trvat na jej chodeni do skolky alebo nie

rebi789
29. nov 2024

Ako si vravela s tou policajtkou v škôlke tak asi odvtedy ma malá blok v hlave, možno sa až tak zľakla? Nedavno som bola na jednej diskusii so psychologmi o traumach u deti a tiez mali jeden pripat kedy dieta zrazu nechcelo ist do škôlky a sedenia u psychologa mu pomohli. Je to na zváženie, či aspoň skúsiť alebo nie.

autor
29. nov 2024

@katkaseiner som smutná z jej správania, ale myslím si ze to bude tým ze ona vie ze som doma s druhou dcérou a ze sa jej krivdi tým. Tiež som toho názoru ze nesmiem popustit aby prestala chodiť do škôlky.

micicka
29. nov 2024

Nemam takuto skusenost, moje deti nikdy nechodili radi do skolky.
Myslim si, ze nie vsetky deti musoa skusat trpezlivost rodicov. Predtym jej nevadilo, ze si doma s mladsou dcerou?
A hlavne, ked aj pani ucitelka hovori, ze je v skolke smutna, nieco za tym bude. Dieta moze filmovat pre rodicom, ale v skolke pri hre by uz zabudla.
So psychologom urcite nic nepokazis. Bud povedia, ze je vsetko v poriadku, alebo ti poradia kde je problem.
Mne tiez radili, ze len vydrzat, a nemam menit celodenny pobyt na poldenny. Ale u nas pomohlo, ked na nejaky cas chodila dcera len na pol dna do skolky.
Skus sa riadit svojim instinktom.

akvi
29. nov 2024

No zacni klasicky od seba - z coho si smutna? Kedze pises, ze si. Z toho, ze dcera zrazu robi sceny a teba to obtazuje? Alebo z toho, ze ti je luto, ze place, ze je nestastna? Pises dalej, ze si myslis, ze "nesmies popustit". Naozaj nesmies? Co sa stane, ak popustis? Co sa stane, ak jej vyhovies a do skolky nepojde? Co sa stane, ak teda nepopustis a dcera bude plakat dalej? Ako sa v tom citis? Co ta tlaci do toho "nepopustit"? Je to strach, obava, stereotyp... ? A samozrejme, mozno sa dcere naozaj v skolke stalo nieco, co nevie spracovat. Ale predosle otazky si potrebujes zodpovedat bez ohladu na pricinu toho, preco dcecra place.. Az tak budes vediet, co mas spravit.

jankafark
29. nov 2024

Moja od začiatku novembra vymýšľa, ale len doma boli ju bruško, plakala, aj ked sme prišli do škôlky (pričom prvé dva mesiace v pohode) posledné dni sa to zlepšilo aké ona v škôlke bola v pohode aj hovorila že bolo super. Ale chodí na tanečnú už tretí rok a ako to začalo v škôlke tak na tanečnej plač celú hodinu, a aj nechce chodit takže sme prerušili. Taktiež nechápem čo sa stalo. kto vie čo sa deje v tých malých hlavickach

autor
29. nov 2024

@micicka odsledujem situáciu ešte pár dní, budem sa viac pýtať učiteliek ako sa správa v škôlke a podnikneme určite nejaké opatrenia. Ďakujem zeny

simona20201309
29. nov 2024

A dcéra je zas smutná že mamka je doma s mladšou sestrou a ju strcis do skolky 🤷‍♀️

tiika
30. nov 2024

Tak sa jej skús otvorene opýtať, či je to tým. Len jej to prosím ta hneď v zapati nevyvracaj, nepresviedcaj. Nemusíš s tým súhlasiť no daj jej priestor vyrozprávať sa, povedať ako rada by ešte bola s tebou doma, ak je to ono.

elenajezova
30. nov 2024

Mo ale tak ci tak do nej ako predškoláčka bude musieť chodiť. Už to nie je 3 ročná slečna. Už by hádam mohla byť dosť rozumná na to, že jednoducho musí a hotovo...

mareka49
30. nov 2024

Veď môžeš to aj nehrotit.
Viem, že s dvoma deťmi to vie byť aj veľmi veľmi náročné ale aj sem tam milé.
Keby ste sa dohodli že do Vianoc spolu? prípravy, zdobenie bytu, pokus o pernícky, nič veľké, len pozornosť a spoločnosť.
A po Ježiškovi zasa do škôlky.
Normálne vysvetliť výhody škôlky pre ňu, pre teba.
Čiže trochu popustiť v tvojom ponimani

mimikarol
30. nov 2024

Bravala by som ju po obede domov. Spravili by sme kompromis.

zuzkaa1991
30. nov 2024

Tak zacat brat na obed domov ked ma ťažšie obdobie do vianoc.a potoom po novom roku cca 2 tyzdne na obed domov a zacat robit kompromisy za odmenu ostane 1 2 dni cely den a postupne menit kratky den(cez obed domov) na dlhy den moja revala lazdy den do 6r🤦‍♀️ a to učiteľku mala susedu.....ked som bola doma(z prace) isla na obed domov....este by som tak skusila ked.ste doma...netrápit.ju cely den v škôlke a zacne sa tesit opat