Dieťa mi nevzali do škôlky

24. sep 2023

Dobrý deň. Mám dve deti (4) a (5,5) .. presťahovali sme sa na dom 100 km dalej ako sme doteraz byvali starsieho mi do novej skolky vzali, pretoze je predškolák, ale mladšiu nie a teraz neviem, čo mám robiť.. momentalne som na urade prace, ale nasla som si prácu a čakaju na moje vyjadrenie do konca mesiaca, pracu by som rada vzala, ale nemam kam umiestniť malú.. počula som o rodicovkskom príspevku, myslite, že sa to bude týkať aj našho prípadu ? Dakujem za odpoved

nikolca
24. sep 2023

Nie

zojanka
24. sep 2023

Je to vaša spádová škôlka podľa TP a máš rozhodnutie o neprijatí z kapacitných dôvodov?

heni79
24. sep 2023

Súkromná škôlka. Máte ju v okolí? Ak áno, tak skúsiť tam.

tehotna40
24. sep 2023

Musi to byť skolka v mieste vášho trvalého bydliska a musíte mať potvrdenie o neprijati dieťaťa z kapacitnych dovodov. Inak nemáte nárok na nič. Skúste škôlky v okolí.

hortenziaj
24. sep 2023

Riešila by som súkromnou asi.

hortenziaj
24. sep 2023

U nás súkromné stoja 50-100eur na mesiac, to není veľká suma, plus jedlo, a to sa platí aj v normálnej.

zafir01
24. sep 2023

@hortenziaj aký okres ? Lebo okres PB ..súkromná škôlka kúsok cez 500€ nejako sa mi nechce veriť ,že by niekto otváral škôlku za 50€ /mes pre dieťa

hortenziaj
24. sep 2023

@zafir01 v Rk, pozerala som to, lebo nechcem ho dat do dediny u nás, ale v meste ho nevezmu do štátnej a fakt také sumy, že som sa potešila. Iba deti do troch rokov platili vyššie

hortenziaj
24. sep 2023

@zafir01 napr toto, celkom fajn škôlka a cena 65
https://noskocentrum.sk/materske-skoly/materska...

hipuska
24. sep 2023

Veď ale,.ak je to spadova, máš nárok na RD. Alebo si ísť normálne do spádovej vypýtať papier o neprijatí

petamich
24. sep 2023

@hipuska to uz nepomoze, na prispevok maju narok iba ti, ktori maju zamietave stanovisko zo spadovej skoly, do ktorej podali ziadost v maji 2023 = v riadnom termine

hipuska
24. sep 2023

@petamich fu, tak to je riadna haluz toto

autor
24. sep 2023

@zojanka ano je a mam aj potvrdenie

adalmba
24. sep 2023

@hortenziaj ale to je pre hendikepované deti škôlka, zamerané na autizmus. Treba čítať nie len ,, cenník,,

luliu
24. sep 2023

A žiadala si o prijatie v riadnom termíne? Teda máš dátum na neprijatí máj/jún?

zojanka
24. sep 2023

Tak si bola v riadnom termíne na zápis a máš rozhodnutie o neorijatí a je to vaša spádová škôlka tak by si mala mať nárok na rodičovský príspevok od 9/2023. Treba si ísť podať žiadosť. Popritom treba hľadať súkromnú škôlku.

hortenziaj
24. sep 2023

@adalmba je tam aj špeciálna a aj obyčajná. Čítala som, neboj. A keby, tak ešte ich je par za dobru cenu v rk

autor
25. sep 2023

@zojanka sukromnu skolku si zas nemozeme dovolit, prestahovali sme sa pocas leta, vsetko to bolo

autor
25. sep 2023

Na rychlo ...

iwesska
25. sep 2023

Nemas narok na prispevok,kedze ste nestihli zapis. Takze ak nemas na sukromnu,jedine odmietnut pracu a zostat s nou doma. Alebo nejaku dobu dat vacsinu platu na skolku a uskromnit sa,kym ju nevezmu. Ine moznosti nie su. Vsetci sme to tak riesii.

zojanka
25. sep 2023

Nuž, ak si nebola na riadnom zápise (neviem, nevyjadrila si sa presne) tak buď doma zadarmo, alebo do práce a dieťatu platiť súkromnú škôlku z výplaty ..... ja tiež musím do práce a väčšinu platu budem dávať na súkromnú škôlku niekoľko mesiacov. Ak nechcem prísť o prácu tak nemám na výber

miska1145
26. sep 2023

Ja keď som bola malá mala som 3r. a mala som nastúpiť do škôlky ale nevzali ma a mama už potrebovala ísť do roboty našli sme škôlku takú že sme museli chodiť električkou