Dieťa do škôlky s prechodným pobytom

2. máj 2024

Ahojte, zobrali by mi dieťa do škôlky aj keď bude mat len trvalý pobyt v tom mieste a trvalý bude mať inde?

alenah31
2. máj 2024

záleží zrejme od kapacity MŠ - prednosť majú spravidla deti s trv. pobytom v danej obci.

autor
2. máj 2024

@alenah31 problém je v tom, ze už 3 roky žijem s manželom v dome ktorý patrí jeho mame. Z toho 2 roky tu máme aj spoločné dieťa. No ona nám stále má problém dat trvalý pobyt, neviem prečo. X krát som sa snažila vysvetliť, že to chcem hlavne kvôli tomu, aby nám dieťa zobrali do škôlky.

alenah31
2. máj 2024

treba zájsť priamo do tej MŠ a opýtať sa. U nás je to napísané aj na stránke MŠ - prednosť majú detí s trv. pobytom v obci. U vás to tak vôbec nemusí byť.

autor
2. máj 2024

@alenah31 ďakujem, skúsim si to prezistit

maranco
2. máj 2024

Manžel má kde trvalý pobyt a dieťa kde?

timea301196
2. máj 2024

Ahoj moj syn ma trvalý pobyt inde a chodí do škôlky v dedine kde žijeme tu ešte pobyt nemá. Zobrali nám ho nakoľko tu ma pobyt manžel.

autor
2. máj 2024

@maranco manžel má trvalý pobyt tu, kde bývame, kde chcem aby nám dieťa chodilo do školy. Je to na dedine neďaleko Piešťan. Ja s dieťaťom máme trvalý v Bratislave

januska12323
2. máj 2024

No najvyšší čas vyriešiť bývanie. Aj so školou môžete mať problém.

autor
2. máj 2024

@januska12323 riešim to už 3 roky a 2 už na to tlačím viac, aj hádky keď máme, tak len kvôli tomuto. Už neviem čo viac pre to spraviť. Bohužiaľ, toto nie je v mojich rukách, nakoľko potrebujem od jeho mamy podpis na ten trvalý pobyt.

maranco
2. máj 2024

Ani vnúčaťu nechce dať trvalý pobyt?
Ale keď manžel má, tak by mohol "vybavovať škôlku" on keď je obyvateľ tej obce.

alenah31
2. máj 2024

opakujem zájdi do škôlky a budeš múdrejšia. Pokiaľ stačí trv. pobyt v obci jedného z rodičov - tak je to ok, manžel ho predsa má. Ak nie - budeš to riešiť - nech skúsi s mamou prehovoriť manžel.

luccija
2. máj 2024

A čoho sa boji veď trvalý pobyt má len informačný charakter

autor
2. máj 2024

@luccija no to by som aj ja rada vedela

vyrovnanaosoba
2. máj 2024

My sme tiež mali inde trvalý pobyt, a deti mi vzali do škôlky, kde sme boli v podnájme. Vôbec to nikto neriešil. Dokonca aj riaditeľka povedala, že štvrtina rodín žije v podnájme a trvalé pobyty majú úplne inde.