Ahojte moja otázka znie syn bude mať 2 roky v decembri a chcela by som ho dať do škôlky. Da sa aj od januára ? Či až v septembri? Chcela by som nastúpiť do prace ale nechcem jo dávať do jasiel.. preto sa pýtam či berú deti aj od 2 rokov. Alebo až keď bude mať 2roky a 9 mesiacov
U nás berú od 2 rokov.plienku,by nemuselo mat.ale nieje to nejaký veľký problémm
Prihlášku do skolky môžeš podať v roku, keď bude mať 3 roky. Skôr nie.
Prihlášky sa podávajú v máji, čiže tento školský rok už nemáš šancu. Áno, niektoré škôlky berú aj od januára, treba sa popýtať v konkrétnej škôlke. A ak majú málo detí, zoberú aj mladšie ako 3 roky. Z ktorého mesta si? Máte tam v škôlkach nátresk?
mne nevzali 3 rocneho, lebo nie je kapacita.. Ked je kapacita, beru mladsich, ale podmienka je plne odplienkovanie, samostatnost, /obliect sa, obsluzit sa na wc, ziadny dudlik atd)
Závisí kde byvas. Vo veľkých mestách je problém dostať 3 ročne dieta do statnej skolky
Ak si podala prihlášku a vzali ho tak áno. Ak si sa len teraz zobudila tak ťažko, málokde berú také malé a uprostred roka. V septembri je to tiež otázne, podaj prihlášku a uvidíš.
Závisí odkiaľ si, ani v septembri v 2r9m ti ho nemusia vziať a vo veľkých mestách ani nevezmú
Nechcú veľmi brat od januára februára atd lebo na dieťa nedostanú príspevok takže je najlepšie dať v septembri akurát to riešila kamoska.
musis sa opytat v skolke, u nas naskor od 2,5roka boli deti,mladsie nebrali a nad 2,5r tiez len vynimocne, ak boli deti ako tak samostatne, pre taketo 2r sme mali jasle. A miesto je dalsia vec...
Ako kde, u nas neberú ani 3,5 ročné 🫣😁
Závisí veľmi od miesta. My bývame na dedine a zobrali mám od septembra dcérku 2 roky a 5 mesiacov. Ale bude tam úplne najmladšia. A to nejdem ani do práce ešte, som doma s mladším. Jediné podmienky boli odplienkovanie a bez cumlika, s ostatným pomôžu. V susednom meste niekedy ani 4ročné nezoberú.
2 rocnemu dietatu bude urcite lepsie v jasliach ako v skolke.
Do skolky urcite nie,do jasli ano.ale to trebalo uz mat davno prihlasky podane.my sme v january sa informativne pytali po jasliach v meste a teda kazali cim skor podat prihlasky.dcerka bude mat v oktobry 2 roky,tento tyzden zacala chodit do jasli.zatial sa jej paci a s pristupom som velmi spokojna.je tam mensi kolektiv,viac uciteliek a aktivity prisposobene veku.starsia nastupila do skolky pred 3 narodeninami,uprostred roka,,a bolo vidiet ze tie aktivity inak zvladala ako deti ktore mali napr.3.5 roka.a to bola teda maximalne samostatna.skus skor tie jasle..
Dedinská škôlka...mne vzali 2,5 ročnú aj v priebehu roka ale musela byť bez plienky a samostatná pri jedle.
U nas 2 rocne nezoberu aj ked je miesto. Take dieta patri do jasiel, povedala nasa riaditelka. 2,5 rocne vzala ale len na doobeda. A musia byt odplienkovane.
Syn chodil od dvoch rokov do škôlky (je to škôlka zapísaná v sieti materských škôl kde chodia deti od 2 rokov) neodplienkovany, ale išlo o súkromnú škôlku, nemali s tým problém 😊 treba si zistiť podmienky prijatia v okolitých škôlkach
To si zisti v skolke kde ho chceš dat....niekde beru deti mladšie, niekde nie...podla kapacity...samozrejme odplienkovane a malo by sa vediet najest a s pomocou obliect....ale to ti povedali na zápise...bola si keď chceš dat dk skolky dieta?