Deti v prírode a kliešte

majkaadka
25. máj 2022

Ahojte mamky, co davate detom na ochranu proti kliestom? Mam 2r dcerku a sme casto v prirode, byvame v podstate na luke, takze moznost "schytat" neprijemneho spolocnika je velmi velka. Netusim ale ako malu chranit. Pre psikov su obojky antiparazitarne ale co je pre deti? :D

0silvia0
25. máj 2022

@majkaadka aj pre deti su repelentne naramky.

jana_eyre_2
25. máj 2022

Vhodné oblečenie (čiže svetle, dlhé ponožky, nohavice, dobre topánky) na to nastriekat repelent.. existuje predátor junior.. vpodstate ale akýkoľvek vhodný, funguje aj DMkovsky.. nezdrzovat sa v dlhej tráve, poriadne popozerať po prechádzke, vytroast oblečenie..

Nie je to veru sranda 😕.. ja som raz deti zabudla nastriekat repelentom, keď sme šli do zoo (do prírody chodíme bežne, často repelent nikdy nezabúdam) dcéra chytila kliešťa.. keď sme prišli domov mala ho na chrbte.. po vybratí ostala taká ako vyrážka, čo sa predtým nikdy nestalo.. do dvoch týždňov začalo silno svrbiet, objavil sa veľký fľak.. dostala boreliozu, ATB brala dosť dlho.. veľa krát jej brali krv.. dodnes doktorka sleduje ci nema nejaké príznaky boreliozy.. takže hlavne repelent a dobre oblečenie..

lindusss2016
25. máj 2022

@majkaadka vitamin b a repelent si vyrabame z esencialnych olejov

lindusss2016
26. máj 2022

@jana_eyre_2 sranda ro nie je, ale my bezne mavame kazdy rok niekolko kliestov vsetci cclenovia rodiny

jana_eyre_2
26. máj 2022

@lindusss2016 nerozumiem čo tym chces povedať 🤔

zuzkaa1991
26. máj 2022

@majkaadka ja používam sprej predator od2r. Mame uz 4r za mna topka moja je od rana do vecera vonku bývame v dome

lindusss2016
26. máj 2022

@jana_eyre_2 ze nie kazdy kliest je problem 🤷

jana_eyre_2
26. máj 2022

@lindusss2016 a to som ja snáď niekde tvrdila? Veď len píšem čo sa stalo mojej dcére.. tak isto je už z pisameho textu jasne že nešlo o prvého kliesta.. fakt nerozumiem..

lindusss2016
26. máj 2022

@jana_eyre_2 a co sa hned paprcis? Ja som ta nejako urazila alebo som ti napisala nieco zle? Len som tym prispevkom chcela upokojit mamicky, ktore z toho maju fobiu.

jana_eyre_2
26. máj 2022

@lindusss2016 z čoho usudzujes že sa paprcim?Keď si na to chcela upozorniť mamičky čo z toho majú fóbiu, mohla si to rozpisat.. v diskusiách je bežné že ľudia pridajú aj nejaké svoje skúsenosti čo súvisia s témou, to som urobila aj ja..

kvietok2891
26. máj 2022

@0silvia0 tie náramky sú spoľahlivé

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
26. máj 2022

@0silvia0 ako su na tom tie naramky z pohladu zdr. nezavadnosti? To asi bude dost silna chemia, ci nie?

U nas su klieste vsade.. vsade.. staci vybehnut von, clovek ani nemusi do prirody. Zatial pouzivam setrny repelent, len ten sa javi byt setri aj ku kliestom, tak rozmyslam, co dalej.
A ak uz sa kliest prisaje, snazim sa ho cim skor vybrat. Vraj cim je kratsie prisaty, tym je mensie riziko boreliozy, kedze borelie ziju v jeho zaludku. Kym sa velmi nenasal, mali by zostat tam...

0silvia0
26. máj 2022

@beronsche sú aj prírodné, treba hľadať, napríklad a nedávať na ruku, ale skôr na členok:
https://www.energiaprirody.sk/hanna-maria-repel...

majkaadka
autor
26. máj 2022

@zuzkaa1991 dakujem, pozriem. My sme tiez v dome a vkuse vonku. A mala sa vsade vala, beha.

majkaadka
autor
26. máj 2022

@kvietok2891 funguju nejak na dlhsie? Ci to su jednorazovky?

zuzkaa1991
26. máj 2022

@majkaadka aj moja sa vala beha chodi medzi tuje mackku.mamr plus ine macky chodia takze mozu doniest ja pouzivam fakt 3 rok a za mna topka nedostala.kliesta.....aj u svokry to puzivame