Dcéru neprijali do školy

11. jún 2024

Ahojte. Prosím poraďte. Bola som s dcérou na zápise v škole do prvej triedy,ktorá nieje naša spadova, vedeli však že sa budeme do tej lokality sťahovať, tiež aj do prihlášky som to uviedla. Prišlo mi rozhodnutie že dcéru neprijímajú pre nedostatok miesta. Za druhé som tú školu vybrala, nakoľko mi ju odporučili aj v Cppcku, keďže dcéra má nulovú pozornosť a tam s tým vedia pracovať. Poraďte mi ako zohnať takto v júni inú školu? Už iba na priamo skúšať cez riaditeľov? Samozrejme odvolanie napíšem, no nemám veľké nádeje nakoľko zatiaľ bývame v inej časti mesta, aj riaditeľovi sa pokúšam volať, no telefón má nedostupný. Ďakujem za každu radu🙏

janinah
11. jún 2024

Osobné za riaditeľom.

kataina
11. jún 2024

do spádovej školy vas musia prijať - podľa terajšieho trvalého bydliska. Potom môže dieťa prestúpiť na inú školu. Ale mám skusenosť, že tak ako pri prijimačkach sa môžu miesta uvoľniť a ešte aj v auguste vam môžu zavolať. že miesto pre vas maju. Na ktoru školu vas neprijali?

pribinak
11. jún 2024

@kataina nemusia ju prijať do spádovej školy, to je taka legenda

Aj spadova škola ma svoju kapacitu. Ak je plna, tak sa treba obrátiť na VÚC a ten nájde školu, kde je volna kapacita

michaela329
11. jún 2024

Spádová musí zobrať, keď sa presťahujete, potom musí zobrať nová spádová. Išla by som rovno za riaditeľom s odvolaním, že sa bude meniť trvalý pobyt a prestupy by boli zbytočne stresy, keď tam aj tak skončí. My nezvykneme robiť takéto ofuky, keď vieme, že dieťa sa bude k nám sťahovať 🤷

pietra
11. jún 2024

Spádová škola je povinná zobrať len v prípade, že bola včas podaná prihláška/absolvovaný zápis. Ak škola naplnila kapacitu, tak smola. Ostáva len podať odvolanie, kontaktovať spádovú školu a obvolať iné školy v okolí.

zuzanaete
11. jún 2024

Spadova skola ma dieta uprednostnit, ak si poda prihlasku v riadnom termine. Ak uz naplnili kapacity, tak nie su povinni prijat dieta. Rovnako plati, ak sa v riadnom termine prihlasi viacej deti s trvalym pobytom, ako je kapacita skoly. Skola sa proste neda nafuknut.

viestta
11. jún 2024

@pribinak VUC nie je zriadovatel skol, zriadovatelom je mesto alebo obec. Riadiaci organ je Regionalny urad skolskej spravy, ktory ma pod sebou Skolske urady. Mozem ti zodpovedne prehlasit, ze pomoc prislusneho (okresneho) Skolskeho uradu znamenala len telefonne cisla na riaditelov skol, na ktore treba volat ci maju volne miesto... Ako keby sme nevedeli pozivat googel...

pribinak
11. jún 2024
viestta
11. jún 2024

@pribinak ani tolko nam nevedeli povedat aka je obsadenost tried, myslim, ze take informacie maju

pribinak
11. jún 2024

@viestta určite majú, zbierajú ich

tanyan
11. jún 2024

Podaj odvolanie aj s odôvodnením čo najskôr. Často sa deti hlásia do viacerých a deti prijaté do výberových potom uvoľnia miesto v spádových.

viestta
11. jún 2024

@pribinak vsak ja viem, ze ich maju...

titla
12. jún 2024

Takto spadova skolka NEMUSI dieta prijat. Navyse spadovost sa tyka len 5 rocnych deti plniacich si povinnu skolsku dochdazku a od septembra 2024 aj 4 rocnnych deti, ktore maju pravny narok na predprimarne vzdelavanie. 3 rocnych sa to bude tykat az od buduceho roku.
V pripade 4 a 5 rocnych, ak ma dpadova skolka naplnene kapacity, tak je potrebne obratit sa na zriadovatela - obec, kde ma dieta trvaly pobyt a zriadovatel je povinny najst pre dieta miesto. Ci uz v MS vo svojej zriadovatelskej posobnosti, alebo inej MS.

Na tvojom mieste zacnem obvolavat vsetky skolky v okoli, ci nahodou nemaju volne miesto.

mk1111111111
12. jún 2024

@titla dieta ide do skoly

titla
12. jún 2024

@mk1111111111 Ano, odpravedlnujem sa. Zle som precitala. V podstate princip je rovnaky. Je potrebne sa obratit na zriadovatela - obec. Oni musia pre dieta najst miesto v skole vo svojej zriadovatelskej posobnosti.