Prosím o radu...čo robiť z dcérou ktorá odmieta jesť a piť v škôlke . Nastúpila ešted len tohto týž., po materskej ☹
@renika1 Ahoj. Aj naša nastúpila teraz do škôlky. Každé ráno plače ale cez deň už nie.Pekne spinká, papa iba keď ju nakŕmia a tekutiny prijíma. Ale so staršiou sme mali taký problém. Tak sme ju potom dávali iba na pol dňa.
ďakujem vám, dúfam že sa to zmení...mám prácu a chcela by som aby sme fungovaly ako skoro každá rodina 😉
@renika1 Ani moj syncek nechcel papat v skolke ani tie veci co doma normalne jedaval. Chodil len na pol dna lebo nechcel poobede spavat. Tak sme sa dohodli s ucitelkami a on pekne isiel s detmi do jedalne, odsedel si to tam, a ucitelky mu pekne zabalili cely obedik do nadobiek a ked sme prisli domov, vsetko pekne spapal;. Ked takto zistil ze je to normalne jedlo a pochopil ze je to to iste co papali deti v skolke pred nim, tak sa dal presvedcit a po nejakom case uz papal v skolke.
Lenze ak ju davas na cely den do skolky tak sa ti to takto asi nebude dat, ze?
@renika1 zatial niako.Jedna ucitelka chce aby sme ju brali na obed domov ale co z nej potom bude?Ja uvazujem ze ked teraz povolim tak ma do buducnosti bude mat s cim vydierat.Pochybujem ze by po neakom case v pohode ostavala v skolke na cely den.Som rozhodnuta vydrzat do konca mesiaca a az potom to zacnem riesit
@bianca Mas pravdu nevzdavaj to hned. My sme mali tu smolu, ze u nas ucitelky vzdali vsetko hned na druhy den a neboli ochotne trosku dieta prevedcit, povedali ze nechce spat a jednoducho ony nemaju kapacity a cas venovat sa detom ktore nechcu spat. Ak v tvojej skolke chcu ucitelky spolupracovat, je to pre teba vyhoda. Drzim palce.
@renika1 boože, nezávidím ☹ skúsila si jej nejak dohovoriť? vysvetliť, že keď nebude papať a piť, môže sa jej niečo stať a pôjde do nemocnice. Nie je to teda bohviečo lakať deti, ale možno by to zabralo 😅 a skús jej dať do skrinky flašku s nejakým pitím, či by sa aspoň svojho vlastného nenapila... No povoliť by si nemala, hádam si nejak zvykne.
Inak, môj malý spí v škôlke v tepláčkoch a papučkách, lebo on sa proste nevyzuje a neprezlečie, lebo on spať nejde 😅
@renika1 toto som tu riešila pred troma rokmi,počítaj....https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/syn-nechce-v-skolke-jest-co-mam-robit/
@renika1 presne ten isty problem mam s malou.teraz nastupila prvy x do skolky..inak nema s tym problem tesi sa tam kazdy den...ale nepapa a nepije nic..tak som jej zacala davat flašku do skrinky s vodou ktoru ma z domu..tak tu vypije..chodi si do skrinky po pitie ale inak nepapa a poobede ked sa naspi a uz je moc hladna tak obcas olovrant 😅 zatial stale dufame ze ju to prejde a casom sa rozpapa
no aspon keby pit zacala. s pitim sme problem nemali teda pre istotu som mu vzdy davala do skrinky jeho flasku s dzusom. skus to mozno to zaberie. je to predsa len jej.
s jedenim sme sa natrapili a zacal jest az na jar. teraz urcite nezje vsetko ale konecne je ochotny otvorit usta a zobrat si tu lyzicu a aspon nieco zjest. predtym ani lyzicu nechytil tanier odstrcil a jest ani za nic. chodil na cely den. Dolezite je aby pila.
ahoj tak mi sme prve dva dni tiez nejedli a pili malo a teraz ju chvalia ze je najlepsia papkacka v skolke vsetko zje a vodu si nosime z domu kazdy ma oznacenu svoju flasku a maju ju na tacke a pani ucitelky spolu s detmi pravidelne sa idu napit vsetky deti piju na raz plus maju pitie aj pri jedle neboj sa zlepsi sa to
Ráno plno plaču... ☹ čo bude do tretej v škôlke? 😢
@renika1
@bianca ahojte dievčence. My sme mali rovnaký problém, našťastie to už môžem hovoriť v minulom čase 🙂 Krpatá vôbec nejedla, nepila, necikala, nezapájala sa. Trvalo nám to dlhých 6 týždňov, kým ju to prešlo. Snažili sme sa ju motivovať, aby aspoň ochutnala, ale ona nič. Ani jej obľúbené jedlá vôbec nechcela. Piť detto a o záchodíku ani nehovorím. Ten odpísala úplne a radšej celý deň zadržiavala, alebo sa pocikala, keď už to nedokázala udržať ☹ No ale to všetko je už našťastie za nami a ani neviem, či pomohol čas, alebo pomohla nástenka, resp. hárok papiera, ktorý sme vlepili do skrinky, na ktorom boli stĺpčeky s nakresleným tanierikom, pohárikom a záchodíkom a za každý deň, keď čo i len ochutnala alebo si srkla, mohla si nalepiť nálepku. Vždy sa na to veľmi tešila a následne už sa pekne rozpapala atď. Držte sa aj s Vašimi deťúrencami, viem presne, že si zvyknú a začnú sa do škôlky tešiť 😉
Ahojte baby, no citam tu strasne veci...je hrozne ked tie deturence tak trpia ☹ urcite to ani jednu maminku nepotesi a trapi vas to. Ja som nastupila ako ucitelka u kamosky v skolke, zatial mame "len"5 deti ale tie su fantasticke, vobec si neviem predstavit ze by niektore pri nastupe takto protestoval. No uvidime ako to bude dalej. Ale ten sposob ze najprv na pol dna je super, nie je to tak dlho a predsa si dietatko moze pomaly zvykat, aj my tu mame par deti tak a vyhovuje to aj rodicom a hlavne detom 😀
Katka ta sa nezaprie,ta sa v skolke zje hocico,ale Nika podla nalady a podla toho co je na taniery.Dnes napriklad zas nic na obed nezjedla,ale mala pre nu neznamu polievku,tak to potom ani usta neotvori a rybie file,tak to uz vobec.Doma robievam rybie prsty.Takze strucne,co nepoznam nezjem.A na uplne jej prvy obed mali fazulkovu kremovu polievku,plavali tam tie struky a ucitelka sa jej len opytala preco nepapa,do toho som tam prisla ja a hned sa rozplakala ze teta hresi a bolo po jedle.Normalne som uvazovala ze si zaobstaram obedar,nech to teda nevyjde navnivoc.Ale uz na druhy den to bolo v pohode,az na dnesok.Inak mam stastie ze v triede su jedine 3rocne,tak sa im pri obede mozu viac venovat.Inak su medzi poslednymi napapanymi. 🙂
Ahojte baby, zajtra je pred namy celý týž. škôlky držte palce aby všetko bolo oka 🙂 a peknú nedeľu prajem...
Mne chodi syn do skolky uz druhy rok, a s jedenim mame stale problemy... ☹
@renika1 treba ešte počkať či si nezvykne. U nás to riešia cca po 2 týždňoch. Ak sa dieťa "nezmení" resp. bude stále problem s prímaním potravy a aj tekutín, navrhuje riaditeľka skrátiť dochádzku na 4hodiny, no ak by ani toto nepomohlo navrhnú rodičovi aby si dieťa ešte nechali doma a dali ho do škôlky až o rok.