Moja dcérka má fobiu zo škôlky, teraz nastúpila už druhý rok a je predškoláčka, každé ráno ju musím ťahať z postele, aj pani učitelka ju musí na silu tlačiť do triedy, a ona stále plače, každé ráno. Je to normálne?, môže to byt preto že v škôlke nemá kamarátky?, a bude to tak aj ked pôjde do školy? Dakujem za všetky rady. 😉
@nelka2103 Najucinnejsia vec by bola asi tato:
1.Spytaj sa dcerky s kym sa rada hra v skolke. Ak sa nehra, tak sa jej spytaj s kym by sa chcela hrat v skolke, kto je u nej oblubena spoluziacka
2. Ak ti prezradi s kym by sa rada hrala, tak si zisti kontakt na mamicku a vysvetli jej co je vo veci a skuste sa stretnut poobede alebo cez vikend po skole a zoberte deti spolu von.
3. Ak nepovie o nikom nic, tak sa spytaj ucitelky, s kym sa v skolke casto hra a vypytaj si kontakt na mamicky danych deti a skus urobit to iste v bode c.2
Mozno je len nesmela a nedokaze sa hned vclenit do kolektivu. Ked jej pomozes vonku, tak uz v skolke sa stretne s dievcatami a mozu sa spolu rozpravat o tom, co spolu robili, ked boli vonku na ihrisku, v parku.
Rano ju budes budit a povies jej : " Vstavame, ide sa do skolky, bude tam aj Janka, Zuzka, Betka..."
Ak to nepomoze, tak by som sa porozpravaj s ucitelkou, nech jej pomoze...
Zela vela stastia
naša chodila do škôlky od troch rokov s bolesťami žalúdkami, plačom... až ako predškoláčku, keď som otehotnela s malým som ju aj na odporučenie dr. nechala doma. Všetky boliestky prešli a keď nastúpila do 1. triedy, tak chodila domov posledná z družiny, čo sa jej v škole tak veľmi páčilo 🙂 teraz mám repete so škôlkou s malým 😉
hlavne zisti preco.Vsetko ma svoj dvovod a ked ti to nebude vediet vysvetlit tak nech to skusi namalovat.Proste dostan s nej co sa deje a ci sa nejedna o sikanu.Dohodni si termin s ucitelkami a sukromne sa s nimi porozpravaj.Musia ti vyhoviet.
Kazdopadne by si ju mala vziat aj k psychologicke.Treba zakopat predsudky a proste ist.Nikto o tom nemusi vediet a malej to neublizi.
ked je predskolacka tak do skolky musi a aj keby jej dali odklad o rok tak sa nic nevyriesi.Deti raz dva zistia slabiny rodicov , kde maju zatlacit a ked teraz povolit tak pravdepodobne budete mat velky problem aj so skolou.Treba ale pocitat s tym ze nic sa nedeje bez priciny a musis to zistit.
drzim palce aby sa to skoro dalo do poriadku a buduci rok veselo do skoly
Mne kamarátka vravela, že jej syn takto v podstate 4 roky neznášal škôlku a celé 4 roky si to ráno čo ráno odtrpeli. Bolo to preto, že malý tam nechcel spávať, on už proste nemal potrebu spať a tam ich nútili ticho ležať, keď bol menší 2 hodiny a potom hodinu. A kvôli tomuto škôlku nenávidel. Akonáhle začal chodiť do školy bolo po probléme a od začiatku do školy chodil rád. Takže kľudne môže byť problém aj v takomto niečom, neviem ako to je u vás, ale sú škôlky, kde nútia spinkať a sú také kde tie detičky čo nespávajú už sa môžu potichu hrať v nejakej vedľajšej miestnosti a nemusia si povinne odležať hodinu alebo dve na lôžku, si myslím, že to skutočne môže byť pre dieťa utrpenie, ak má dosť energie, nie je unavené a musí ležať a byť ticho. Predškoláčka by ti už mohla povedať, kde je problém a prečo tam nechce byť. Držím palce, aby ste to nejako poriešili 😉 🙂
snazila by som sa zistit pricinu preco tam mala nechce chodit a keby nepomohlo zmenila by som skolku ...