Dievcata ako ste zvladli prechod dietatka do skolky? Nam sa teraz narodilo babatko a dcerka by mala zacat v septembri chodit do skolky, bude mat tri rocky.. Tolko som riesila aby to zvladla atd ze az teraz som zacala citit ze vlastne pre mna to bude mozno este tazsie. Na materskej sme stale niekam chodili mali aktivity a neviem si predstavit ze ju pri sebe mat nebudem pocas dna. Som bezradna, len zase doma ju nechcem nechat lebo vidiet ze jej chyba uz nejaky kolektiv, je velmi spolocenska a v podstate sa aj tesi do skolky. Poradte alebo utestebma ze ste to zvladli 🙂 dakujem
@pantina007 dá sa to vyriešiť, ako píše pani vyššie dať dcerku na pól dňa do škôlky. Alebo ja robím predĺžený víkend, tzn nechám ju v pondelok alebo v piatok doma alebo oba dni.
Neboj sa, netrap sa. Ona ten kolektiv potrebuje viac, nez si myslis🙂 Som si ista, ze to zvladne uplne v pohode. Aj mne mala chybala, aj som si zo zaciatku neraz porevala, ver mi 😀 Ale tam jej bude dobre. Vela sa nauci, bude medzi detmi.
@pantina007 Si s nou doma celé 3 roky a máš pocit, že nikto sa o ňu nedokáže postarať tak ako ty. Neboj sa. Máš veľkú výhodu, že budeš doma. Uvidíš, ako to bude dcérka zvládať. Stále máš možnosť si ju nechať doma a skúsiť nástup neskôr, keby náhodou to znášala veľmi zle. Pravdou je, že deti z nás vycítiť, ak sme si neisté. Tzn, ak ty dáš najavo, že ti je ľúto a máš obavy, dcérke nástup urcite stazis. Skus to menej riešiť, nerozprávaj o škôlke príliš veľa, a ak tak len pozitívne. Nestras ju, že v škôlke bude musieť vedieť toto a toto sama, že jej tam nikto nepomôže, že toto si v škôlke nebude môcť dovoliť a pod....rodicia zvyknú nechtiac deťom budovať podvedome strach zo škôlky.
Takže tvar sa, že si šťastná a ako veľmi sa tešíš, že si nájde nových kamarátov.
A možno budeš mat toho už plné zuby a naozaj úprimne sa budeš tešiť, že ti staršia pojde v septembri aspoň na pol dna preč 😂
Neboj sa, ona doma bude dost aj tak, v skolke nachyta vselijake virusy a podobne, ved mamicky pravidelne pisu, ze za mesiac bolo dieta v skolke max tyzden 🙂
No mne co teda vadilo, ked bolo starsie v skole a prislo babatko, bol rezim, pretoze kolkokrat drobcek spinkal a starsie muselo ist alebo som musela ist pre a babatko spinkalo. Ale inak ziaden problem 🙂
@eternity24 a nevadi jej to potom ze nechodi kazdy den, lebo napadlo ma aj toto len zase nechcem jej nejak narusit ten rezim ze nebude chodit kazdy den
Das do skolky a uvidis reakciu. Sustred sa na to,aby dieta bolo spokojne a nie ty. Ked si ozaj lahko zvykne,nemas co riesit.
@aneetra tym sa aj utesujem lebo v podstate viem ze ja som uz pre nu aj nuda 🙂 ze potrebuje napredovat atd.
Presne, vsak uvidis sama, to je uplne individualne, kazde dieta sa aklimatizuje inak. Mozno nakoniec zistis, ze jej bude s tebou doma lepsie. Ked mas tu moznost, tak preco nie.
@pantina007 to dieťa nerozlišuje či tam bude 4 ci 5x za týždeň.Nieco pekne konci je normálne, ze pociťujes ľútosť, stres.Daj ju na doobedie zlatá stredná cesta poobede aj tak 2 hodiny spí olovrant a sú vonku či sa hrajú.Vobec neplánuj možno si ešte povzdychnes, aby bola v škôlke choroby, bude rušiť menšie bábo...ťažšie je hlavne to, keď ju nemá kto ráno zaniesť a musíš budiť a brať druhé bábo.Neboj sa druhé bábo Ti zaplní deň a možno škôlku vyskúšate a o 2m aj skončíte vôbec si tým nezaťažuj hlavu
@pantina007 Mne učiteľky v škôlke povedali, že nemám skĺznuť do toho, že ju dám najprv iba doobedu. Lebo najprv si bude zvykať na škôlku vo všeobecnosti a keď tam už bude musieť neskor aj spinkať, bude to zase ďalšie zvykania. Keď je dieta doma namiesto 2 víkendových dni, napr 3, ono predsa nevie či je víkend a koľko dni trvá. Alebo kedy ue pondelka čo po delil znamená. Ja vždy malej poviem, že mame víkend a hotovo.
Mat rezim je dolezite, ale ...
To je vas rezim
5x v tyzdni doobeda
3x v tyzdni doobeda
3x v tyzdni cely den
3x cely den a 2x len doobeda
Proste vsetky akekolvek alternativy, len proste pravidelne... nech aj ucitelky vedia, kedy po nu budete chodit...
Podla mna je to tiez lepsie pekne rovno aj so spanim. To by bol fakt jeden sok za druhym. Aj sestra dala malu najprv ze na 4 hodiny, ze vyskusa ako to pojde a potom ju dala na cely den a bola to cista katastrofa, tak zase sla len na 4 hodiny. Netreba sa hrajkat takto, lebo si nezvyknu.
Fuuu my s mužom sme sa fotili pred škôlkou vysmiaty 😀 u nas žiaden problém ani z našej ani zo strany malého, všetci sme boli spokojní 😀
Snad nie si zavisla, aby ti dvoj-trojrocne dieta robilo program... das ju zatial doobeda, povenuj sa babatku (to si tiez zasluzi tvoju plnu pozornost, ktoru mala starsia dcerka, no nie?) a o pol jednej ked budu naobedovany v skolke, pojdes po nu a spat bude doma... ziadna drama... pol dna jej zatial staci, ked nemusi na dlhsie...casom uvidis... mas cas aj na babo, aj si ju uzijes, ona sa vyhra s kamaratmi...