Idem si po radu . Tento rok dcéra nastúpila do škôlky . Nerozpráva , ale vie ukázať že chce ísť na wc . Vieme sa dohovoriť . Doma nikdy nemala nehodu . V škôlke sa pokaká každý jeden deň . Dohovaram jej , vysvetľujem ale zatiaľ nič nezaberá . Ma niekto podobnú skúsenosť s deťmi ? Neviem či jej mam dať pauzu od škôlky , alebo skúšať ďalej . V škôlke je inak celkom spokojná .
Naučte ju nech zoberie učiteľku za ruku a ide na záchod alebo nejaký iný pokyn. Inak sa môže ľahko stať, že ju vylúčia.
@mimca140899 mate adaptacny čas v škôlke, dovtedy by som nechala. Možno sa bojí, možno tam plaču deti, možno sa hrá a nechce nič zmeškať. Učiteľky ti povedia, keď to už bude veľa. Určite majú skúsenosti aj s takými deťmi.
@mimca140899 mňa skôr napadá, vie aj tej učiteľke povedať ň, že potrebuje? lebo to, že vy sa doma dohodnete, je super. ale učiteľka tam má na starosť viac detí a môže tie signály, ktoré ty sleduješ doma prekuknúť. nemusí si to všimnúť. pokiaľ ju malá nevezme za ruku, že poď.
Mňa trochu prekvapilo, že nerozpráva...predpokladám, že má 2-2,5 roka? Musíš jej vysvetliť, že to musí pani učiteľke nejako naznačiť, ísť na ten záchod, alebo aspoň povedať kakať...
@mimca140899 vie učiteľke “povedať” nejakym gestom že chce ísť kakat? Vie jej to naznačiť?