Dcéra nezapadá medzi ostatné deti

11. dec 2024

Čo raz častejšie pozorujem na svojej dcére že nezapadá medzi ostatné deti v jej veku. Je to hlavne jej správaním, narodila sa keď som mala 39tt všetko bolo v poho. Ale teraz keď rastie na pozorujem že asi všetko v pohode nebude. Poraďte mi ako, a kde to mám začať riešiť?

biba_18
11. dec 2024

ale nevieme o čo KONKRÉTNE ide a v akom veku ... to ťažko radiť ...

cyberk
11. dec 2024

U psychologa, musis sa dat vysetrit…

elenka.k
11. dec 2024

každé dieťa je iné, každé zaujíma niečo iné, možno tvoje bude niečím iným výnimočné ...
čo napr. nerobí , čo iné? Ak je slabšia - doženie to neboj. Ak ju baví niečo iné, má fantáziu ... Je nervák? Veď napíš podrobnejšie a aj situácie.
Moja sa viac hrala s autami / má ml. brata / ako s bábikami a teraz sa dokáže namaľovať - nalíčiť, ako ktorá iná skúsenejšia baba. Vyniká aj v športoch, v hudbe je dobrá a anglina jej ide najlepšie , pri tom sme chodili na logop.

terezkaarthuramax
11. dec 2024

Ja som tiez bola aj budem.ina ako ludia v mojom veku a to iste v detstve.

pribinak
11. dec 2024

Môžeš ísť ty k psychologické a porozprávať o dcére. Možno si ju zavola a pomocí hry uvidi ako interaguje s inými ľudmi
Možno je naozaj niečo iné a mizno je to len jej povaha

elenka.k
11. dec 2024

@terezkaarthuramax áno, presne, ja by som ani nechcela, aby moje deti boli rovnaké s inými.

sovica
11. dec 2024

@autorka, napíš vek dieťaťa, aké má správanie a v čom sa Ti zdá, že "nezapadá"...

januska12323
11. dec 2024

Z tvojho textu sa nedá zistiť absolútne nič.

dskjhfdlkdjhl
11. dec 2024

Predpokladam, ze chodis pravidelne k pediatrovi, takze sa porad s nim.

simsalabim
11. dec 2024

Vo znamena, ze “nezapada”?

cimage
11. dec 2024

To, ze sa narodila v 39tt je uplne v pohode, nie je to predcasniatko. Nevieme v com je ine a preco nezapada. Niekedy u deti ide o banalitu co my dospely ani neriesime, uces, oblecenie a uz sa na nu inak pozeraju, bohuzial.

jaskolka
11. dec 2024

V čom nezapadá? Lebo tak všeobecne napísané to je....v čom je v správaní konkrétne problém?

autor
11. dec 2024

@elenka.k ona je veľký nervak, pre všetko sa hnevá všetko musí byť tak ako ona povie. Stále musí mať novú hračku, niekdy keď sa zapozera a hovorím na ňu ani sa neozve až keď ju chytím. Rozpráva plynulo. Má 4 roky chodí do škôlky nie veľmi často kedy chce 3 krát do týždňa. Učiteľky hovorili že je príslušná. Niekedy neje v škôlke lebo jej nechutný je veľmi vyberáva. Boji sa ísť medzi ľudí začne silno plakať vrieskať kričať. Doma má vôbec nepočúva ale to možno že aj s toho že všetko má. Ale už ani sama neviem

gianna
11. dec 2024

Mne to príde ako normálne kus rozmaznané dieťa 🤷 keď je veľký nervak a všetko musí podľa nej, musíš stanoviť hranice. Keď vie, že keď začne nervacit, všetko jej dáš, tak nervaci. Do škôlky chodí kedy chce? Akoze keď nechce, tak jednoducho nejde?

pralinka86
11. dec 2024

Nema surodenca, ze? A z popisu mi pride ako bezne dieta, ktore presne vie ako na mamu. A ze chodí do skolky kedy chce? To co je... Ked jej tam nechuti, no nech neje. Nebude ani prva ani posledna. A to viem co hovorim...
Vyzerá to, ze ty si skor na nu viac citliva. Nie je speci dieta, v 39t sa nerodia predcasniatka

luccija
11. dec 2024

Z toho čo pises je zvláštne len to, že sa boji ísť medzi ľudí.Moze byť tvrdohlavá, vzpurna, nedockava veď každé dieťa má svoju povahu...každé dieťa je doma horšie ako v škôlke, vonku
Narodila sa ti v 39 r, alebo v 39 ty veď to je normálny čas na porod

januska12323
11. dec 2024

Popisuješ rozmaznané dieťa nie "iné". A to že ide do škôlky len kedy chce som nepochopila, ona vám rozkazuje? Aj hračky musí mať? No nemusí, nekúpiš a nebude nech sa aj o zem hodí.

autor
11. dec 2024

@januska12323 No keďže má 4 roky tak to neje povinné. A áno je jedináčik, no a nerada na ňu tlačím, lebo viem aká je že čo bude nasledovať. Tak do tej škôlky chodí 3 krát týždenne kedy jak a ostáva tam do 16:00.

autor
11. dec 2024

@luccija Ja som už skúšala ju nechať aby sa vyplakala, keďže už vážne čím je staršia je horšia. Každý deň musí mať novú hračku, ja som už do škôlky darovala 10 krabíc hračiek. Lebo ich nemám kde skladovať. Ona si vyberá oblečenie toto nechce toto nechce papuče nechcem. Poviem jej pekne ona začne plakať. Vychovávam ju sama, ale sa si myslím že skôr ona vychováva mňa. Neviem vážne že či toto správanie je bežné. A chcela som ju prihlásiť na gymnastiku, keďže som čítala že viac aktivít deťom pomaha. No ona to ešte ani nevidela a už sa boji lebo nemá rada cudzí ľudí . A plače lebo hovorí že ona nechce ku nim chce domu a stále by le doma bola. A doma je sama a keby bola aspoň kľudna že by sa pekne hrala no nie. Všetko hádže bordel robí toto sa je nepáči toto nechce chcem jej s niečím pomôcť ona mi to nedovolí lebo ona chce robiť všetko sama.

vler
11. dec 2024

Na to ze ma 4 roky pekne si Ta vycvicila. Kazdy den novu hracku, autorka ty si svojpravna?

tenerifka
11. dec 2024

autorka, co znamena "kazdy deñ musi mat novu hracku"? Ako to cele prebieha?

pralinka86
11. dec 2024

Toto bude na dlhsie. Porad sa s odbornikom. Dieta ti skace po hlave a nema hranice a ty, aby len bola kludna a nevrieskala, tak jej splnis co chces a nakoniec aj tak to nechce. Jasne, ze chce byt doma, lebo doma je generál. V skolke musi pocuvat inu autoritu a to ona nechce. Ries to s odbornikom po krokoch, lebo aj ty aj ona to potrebuje. Nech vie fungovat v kolektíve.

kittykat22
11. dec 2024

musis sa naucit slovo nie. Nemusi chodit na gymnastiku, ale ked povie, ze chce novu hracku tak povies nie. A bude cirkus 1, 2, 3x a potom ju to prejde. Nemyslim si, ze je to tym, ze je jedinacik. Je to spojenie povahy a vychovy. Ona asi bude tvrdohlava a ty si matka ktora by pre svoje dieta spravila prve posledne a tak sa v tom placate ako jedna tak druha. Skus byt nekompromisnejsia pokial ide o vrtochy ala hracky. Ma 4r, vrieskanie a hadzanie sa o zem ju prestane bavit, ked par krat neustupis.

autor
11. dec 2024

@pralinka86 Ale s akým odborníkom, kde mám ísť ja som s ňou ešte nikde nebola. Ona sa boji ísť k svojmu doktorovi a preto tam chodí raz za pol roka a ináč keď je chorá jej prepíše tablety keď mu zavolám. Lebo ju už pozná že čo tam ona vystrája.

janulka1802
11. dec 2024

Nenechaj to tak. Poraď sa so psychológom. Toto sa samo nenapraví, Zmeň výchovu, lebo inak to môže dopadnúť ozaj veľmi zle.

pralinka86
11. dec 2024

Psycholog, ale bez nej, ona nemusi nikam. Potrebujes najprv seba nastavit, mat plan, ako reagovat, ako postupovať, ako sa udrzat...

autor
11. dec 2024

@kittykat22 skúšala som to už ju ani neberiem do obchodu lebo keď jej poviem že jej nekúpim tak krik plač. A preto ju už nikde neberiem, ale prídem domov ona hneď čo som jej kúpila a musím jej kúpiť nejakú hračku lebo inak plače chce odísť chce otca nechce má a podobne

autor
11. dec 2024

@pralinka86 ja som ešte nebola u psychológa, viete mi nejakého konkrétne poradiť?

jaskolka
11. dec 2024

Autorka, prepáč za tie slová,to nie dcéra sa nesprava ako iné deti a " nezapadá" ale ty sa nespravas a "nezapadas" ako rodič,to je všetko. Pretože opísala si akurát veľmi rozmaznané dieťa, ktoré s tebou cvičí ako s opickou na gumičke.
Ona nechce,tak nejde do škôlky? A ty jej len preto vyhovies?
Ona chce každý deň novú hračku?A ty jej ju hneď kúpiš? Ona sa hodí o zem a ty hneď ustúpis? má 4 roky a robí si s tebou,co chce.co urobíš keď bude mať 15?
Ty potrebuješ zmeniť svoje správanie,až potom správanie dcéry.
Čo sa týka toho,že nechce ísť medzi cudzich ľudí,veď to nijaké dieťa nechce hneď ísť niekde,kde nikoho nepozná.Alebo(a asi hlavne preto)aj preto,že vie,že tam by jej to správanie neprešlo a nik by neskakal,ako ona zapiska.

kittykat22
11. dec 2024

musis vydrzat. Ja viem, ze je to frustrujuce. Ja som tiez x krat brala vrieskajuceho syna pod pazuchu a pozerala po nas cela ulica, obchod, ludia v MHD. On bol neskutocne tvrdohlave uvrieskane dieta. A dnes? Je uplne zlaty. Najlepsie dieta siroko daleko. To, ze ja nemam polovicu vlasov, syn je jedinacik a ked vrieska cudzie dieta v MHD tak radsej vystupim a pockam na dalsi spoj, to je vedlajsi produkt 😅