Dcéra dostala v škôlke po zadku

14. sep 2021

Ahojte, dcéra chodila do letného doobedneho tábora, tesila sa tam. Presli sme do skolky a každým dnom je to horsie a odovzdavam ju s jej placom. Dnes som z nej vytiahla, že dostala po zadku od učiteľky, lebo neposluchala. Na jednej strane chapem povolenie pedagóga, že je psychicky narocne, aj dcéra je dosť tvrdohlavá, na druhej strane zrejme bitka nie je úplne vhodná stratégia, keď vedia, že rano nechce chodit do skolky a place, co vôbec som nechápala, lebo keď ju aj nechám u starých rodicov, nikdy neplakala.
Ako by ste to riešili? Ja sa každý deň pýtam učiteliek, či bol nejaký problem. Aj som jednej povedala, že som otvorená diskusii, čo sa týka výchovy, lebo dcéra nie je jednoduchá povaha, že nech kľudne povie, keď bude problem. Preto má zaskočilo, že toto mi nepovedala(aj keď po zadku dostala od inej učiteľky). Dcéra nie je doma bita, preto sa nad tým pozastavujem a obávam sa, ako ju po tomto vo štvrtok dostanem do skolky.

lopka1313
14. sep 2021

Neporadim, ale ja som raz v skolke dostala tiez po zadku - ako dieta som nevedela nikdy poobede spat a vrtela som sa v postielke. Do teraz mi to takmer nik neveri, ked to spomeniem. Mam 30 a stale to beriem ako krivdu a danu ucitelku neznasam doteraz. A pritom som obcas dostala po zadku aj od nasich a to ako krivdu neberiem.

kittykat22
14. sep 2021

ucitelka nemoze dat dietatu po zadku 😵😵😵😵😵😵😵 TO JE ZAKAZANEEEEE Ucitelka je pedagog/profesional a taketo veci si nemoze dovolit!!!!!!!!! Ked ty das dietatu po zadku - ok, si matka. Ale ucitelka? Neexistuje!!!! Ak ucitelka dava detom po zadku tak je cas zmenit pracu. Volala by som riaditelke - v sekunde.

1katus1
14. sep 2021

Tak si to rieši s učiteľkou ktorá jej po zadku dala prečo to spravila a pokiaľ s tým nesúhlasís choď za riaditeľkou a trvaj na preradení dcéry do inej triedy

bluka2
14. sep 2021

Ja by som ju tam už nenosila. Nepotesi, ale hľadala by som inú. Predtým ešte by som sa porozprávala s riaditeľkou. Ak by ju vyhodila, možno ani nemusis hľadať.

dievcacitajucelist
14. sep 2021

@kittykat22 môže osloviť riaditeľku a aj učiteľku, ale myslím si, že to nebude mať žiaden efekt...čo myslíš komu bude riaditeľka veriť svojej možno dlhoročnej zamestnankyni, alebo mame dievčatka ??? Autorka: určite vyhľadaj rozhovor s učiteľkou a skús nájsť porozumenie pre dcérku...držím palce 🤞

iffushka
14. sep 2021

Podľa môjho názoru úplne normálna vec. Nehovorím samozrejme o tom, že je dieťa týrané alebo podobné. Niekedy je to veľmi účinná stratégia a dieťa je väčšinou úplne iné doma ako v škôlke či škole. Neriešila by som ak malá vie za čo to bolo.
Neviem či je šťastné podryvat autoritu učiteľky pred dieťaťom.

h2
14. sep 2021

Môj syn dostal po zadku v jasliach! Povedal mi to. Riešila som to rozhovorom s učiteľkou aj riaditeľkou. Nerobila som žiadny cirkus, riešila som to pokojne.

number19
14. sep 2021

Tazke. Nesuhlasila by som s tym a nemalo by sa to stavat.
Ak sa to rozhodnes riesit, tak opatrne, aby si ti ucka nezasadla na dieta a nezacala ho sikanovat.

kittykat22
14. sep 2021

@dievcacitajucelist si sa zblaznila? Ved to, co robi je trestne. Si myslis, ze riaditelka sa necha zozrat kontrolou, pretoze jej ucitelka bije dieta? Vies ake prisne pravidla su v skolkach a tie sa musia dodrzovat. Smernice & spol. Preco by riaditelka riskovala tahanice so statom koli niekomu kto porusuje zakon?? Urcite sa tym zaoberat bude. Je 200 inych uciteliek ktore tu pracu zoberu.

selu11
14. sep 2021

Kamarátka má dcéru druhý rok v škôlke, malá je dosť náročná povaha, keď im ona ako matka povedala, že keď bude najhoršie, môžu jej dať po zadku jasne sa vyjadrili, že to majú zakázané v akomkoľvek prípade a že by si to ani nedovolili. Toto rozhodne normálna vec nie je. Určite by som to riešila.

dievcacitajucelist
14. sep 2021

@kittykat22 nezblaznila...moje mentálne zdravie je 100% a čo to tvoje....? Mám iný názor ako ty v tom, že nemusí sa mama malej "dovolať" spravodlivosti....to neznamená, že súhlasím s postupom učiteľky...peace ✌️

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aylinn
14. sep 2021

Toto je môj najväčší strach , stále ma to brzdí v tom dať malého do jaslí keďže je aký je a robí veci aké robí. Toto by som neprekusla a ani by som to nedokázala riešiť “pokojne”.
Neexistuje nič ako “vychovná” po riti alebo facka a už vôbec nie od cudzej ženskej!!

loginexistuje
14. sep 2021

predne najpr by som si to overila co ti dcera presne povedala ? vie popisat okolnosti ako sa to stalo ? a sla by som sa az potom opytT ucitelky na jej verziu

loginexistuje
14. sep 2021

deti si vedia niekedy neskutocne vymyslat nafuknut atd

liusa82
14. sep 2021

čo si ja pamätám môj ročnik1989 plus minus tak bolo normálne že nám facli aj v škôlke aj v triede na 1 prvom stupni Zš.Pamätám si aj našu triednu ked sme boli prváci až štvrtaci ak už nemala nervy aj po hlave sme dostali šupu a nikto sa nesťažoval v živote žiadny rodič do školy neprišiel ani škôlky a napriek tomu mám dodnes našu triednu velmi rada.Dneská sú decká stašné povahy ja sa tým učitelkám nečudujem a sama by som to nerobila ani za zlaté prasa

zuzanka.zuzu
14. sep 2021

NIKTO mi nebude otlkat dieta ☝ ziadna "komplikovana povaha" nie je ospravedlnenim zlyhania tej ucitelky... ci to aj kolegynu by vypraskala? na mensiu a slabsiu si trufne 😡 a co take hrozne ta mala chudinka urobila ze ani nie po tyzdni dostala na zadok? dost skoro aby ucitelke rupli nervy, nech ide prasit koberce krava...

aylinn
14. sep 2021

@liusa82 aha takze veď kľudne nech ti fackaju dieťa nie? Veď to robili aj tebe pred 15 rokmi 🤦🏻‍♀️ Super zmýšľanie fakt

selu11
14. sep 2021

@liusa82 Sme rovnaký ročník a teda ja si nepamätám, že by som niekdy dostala po zadku, či už v škole alebo škôlke. žiadny spolužiak nedostal a to sme boli tiež pekné kvietky. Skrátka máš povolania, ktoré sa majú robiť s presvedčenia, nie len pre peniaze, učiteľka v škôlke tam jednoznačne patrí. Ak dotyčná na to nemá nervy, nemá v škôlke čo hľadať.

elanor
14. sep 2021

v prvom rade treba vysondovat co sa naozaj stalo. Vsetky velmi dobre vieme aku bujaru fantaziu maju v tom veku deti, a tak isto vela veci pochopia inak ako sa naozaj stali.
Moze to byt pravda, no na druhej, vobec nemusi.

guliver19
14. sep 2021

@kittykat22 boze sa nepokakaaaaaj z tolkeho zakazaneeeeeeho. Nic vazne sa nestalo😄😄histerka

belllinka
14. sep 2021

Mozno dostala symbolicky po zadku a niektore to hned nafukujete akoby ju tlkla hlava nehlava. Zas povedzme si pravdu, ze matky nezvladaju jedno svoje dieta, tak sa ani necudujem ucitelke, ktora tam ma 20 rozmaznanych deti, ktore sa nevedia vpratat do koze.

kate_cs
14. sep 2021

Toto je pre mňa vec, ktorú by som nikdy nedokázala tolerovať. Pedagóg je profesionál a nesmie udrieť dieťa. Nič také ako “výchovná” facka/capnutie neexistuje. Je to demonštrácia sily dospelého a jeho zlyhanie. Keď urobí niečo nesprávne kolega v práci, tiež mu necapneš. Prečo to robiť deťom, len preto, že sú slabšie a nevrátia ti to?
Áno, deti si môžu vymyslať, ale toto je tak krehké, že by som dcére nedala pocítiť, že jej neverím.

deti95060810
14. sep 2021

moja tiež dostala od učiteĺky po zadku. mne to povedala rovno p . učiteľka. Nerobila som z toho problém. Dcéra mala tiež svoje muchy. Dokonca dcéru učila v MŠ celé tri roky a bola to naj p. učiteľka pre moju dcéru. Doteraz na ňu rada spomína.

moonlight1210
14. sep 2021

uisti sa, ze si dcerka nevztiahla na seba nieco, co sa stalo inemu dietatu. alebo jej to ine dieta povedalo. ze doma dostalo na zadok a detska fantazia si to potom pospaja.
mohlo ju to iba vystresovat (ze niekto bije deti), a preto to citi "na sebe". citi sa ohrozena niecim, co nikdy nezazila (a zrazu sa to moze len tak detom stat?).

kamoskine dieta, ktore nikdy nebolo bite, maximalne nan nakricala, ked uz jej rupli nervy, ale nikdy sa ho nedotkla, raz z cista jasna zahlasilo, ze ho mama bije a stale. az ma z toho modriny. nikdy nemalo modriny (ak sa nerataju obite kolena). a ked sa ho pytali, preco to povedalo, tak nakoniec z neho vyliezlo, ze tak. lebo aj jeho kamarat v skolke take hovoril. V podstate to dieta pouzilo vtedy, ked mu mama zakazala nieco, co just chcelo. tak tu krivdu z toho bralo, akoby ho zbila. citilo to tak. tak to tak povedalo.

sslobodnamama777
14. sep 2021

@liusa82 no teda u nas to vobec nebolo ziadne po zadku a ziadne iné bitie detí. Ak vie pedagog ako na deti tak nemusi toto pouzivat, to je len nezvladnutie svojej prace. Ta ucitelka nezvladla svoju pracu. To ze dala po zadku, ukazala ze nezvlada situaciu.

kittykat22
14. sep 2021

@guliver19 viedla som skolku a garantujem ti, ze sa stalo. Dat dietatu v skolke je protizakonne. Neviem kde si sa zabudla. Ucitelka ktora da dietatu po zadku raz s tym nebude mat problem ani druhy, treti, 50x. Tam nejde o to jedno po zadku. Ale o to, ze ucitelka nezvlada svoju pracu a je velmi pravdepodobne ze bude bit aj ine deti - a dcera autorky moze dostavat po zadku pravidelne v buducnosti.

kittykat22
14. sep 2021

@belllinka ucitelka nemoze dat dietatu po zadku. To ked ty prides do restauracie a nebude ti chutit jedlo, tak ti tiez ma symbolicky castnik jednu plasnut? Kde sme?

klip0
14. sep 2021

Nemyslím túto otazku v zlom tak to tak nezober prosím. Ale učím v MŠ a čudovala by si sa ako deti neraz povedia všetko možné čo sa deje doma, pritom to nieje pravda.
Si si 100% istá že naozaj dostala ? Ak áno to je samozrejme nemysliteľné a neospravedlniteľné. Určite sa ale ako prvé spýtaj danej učiteľky a podľa odpovede sa odpichni

selu11
14. sep 2021

@belllinka Čítala si si všetko čo písala autorka? V tábore to dieťa problém nemalo. Zas nie každá matka má problém zvládnuť vlastné decko, tak pochybujem, že tam majú naraz 20 deciek čo sa nevedia vpratať do kože. Aj symbolicky po zadku od učiteľky je podľa mňa jej dosť veľké zlyhanie, tie decká tam nechodia ešte ani tri týždne. Za pol roka prejde od "symbolického" po zadku k čomu, keď už teraz nemá nervy?