Dávate prvý deň kvety deťom pre učiteľku v škôlke?

2. sep 2022

Ahojte,dávate kvety ak áno koľko?Neviem koľko učiteliek bude mať dieťa,ani kto bude učiteľka,ráno tam bude chaos v škôlke,deti plakať,mne to príde ako veľa dať kvety aj začiatkom roka.Na konci dávam to sa patrí ako na rozlúčku.Sestra tvrdí že čo tam zoberem deti na hanbu že bez kvetiny..

deginko
2. sep 2022

Minulý rok som dala a teda bola som jedna z mála..tento rok určite nic nedám a načo?dalo sa na konci roka ako vdaka...na začiatku roka zaco?

monvitka
2. sep 2022

Do škôlky na začiatok roka sa nedáva. Na začiatok roka prvákovi sa zvykne

hradnapani
2. sep 2022

u nas v skolke deti nosia, ale prvacikovia nie. Tam su radi, ze su radi ;)

silvike
2. sep 2022

Nie, urcite nedavam na zaciatok sk. roka. Ani skolakom (4.a 5. roc.) a ani skolakrovi (1x nastupuje). Netreba to prehanat s tymi kvetami. Aj na zaciatku a este aj na konci. My davame na konci. Ale v skolke som nedavala nikdy len na ukoncenie skolky ked boli predskolaci ale to sme sa skladali a bolo to spolocne za triedu.

silvike
2. sep 2022

oprava... 🙈 ..
kvetmi

zuzubb007
2. sep 2022

Jasne ja davam vzdy na zaciatku aj na konci roka vacsinou su dve ucitelku v triede, inac miesto kvetov ktore zvadnu za 3 dni kupujem niekedy cokoladku alebo kavu, za mna je to slusnost aj na zaciatku dat

evkamotka
2. sep 2022

Ved vezmi do banku ucitelkam nejakú kazetu s cajmi, jednu. Budu si na jesen varit. Kvety su take o nicom, 20 malych kvetiniek, co za tri dni zvadnu...

tehotna40
2. sep 2022

Dávame, ale nie kvety ale cokoladku alebo bonbonieru nejakú, kvety na konci roka.

dashenka426
2. sep 2022

Sama som učiteľka v MŠ a nam popravde každý jeden rodic niečo donesie,,,neocakavame to,neziadame ale prinesu či uz kvety, čokoládu alebo len obrázok ktorý nam namaluje ich dieťa,,, popravde je to od nich veľmi milé a vzťahy su potom medzi nami učiteľkami a rodičmi lepšie, úprimnejšie, zasmejeme sa atď...sme velka škôlka a veru rodičia nosia aj na konci a aj na začiatku sk.roku...na nas si niektorí rodičia spomenú aj keď je den učiteľov,tak asi ich ten kvietok pre nas nezabije ale skôr poteší a verte že to zahreje pri srdci aj tie učiteľky

nice202
2. sep 2022

Ja som dávala a dávam či na konci roka alebo na začiatku školského roka dezert.

kittykat22
2. sep 2022

Syn daval a bol jediny 😕 Maju novu triednu pani ucitelku. Ale poznaju ju z nejakeho predmetu. Mne to prislo smutne. Bola som rada, ze syn jej chcel dat male kvietky. Nic vazne ani okazale. Take pekne privitanie. Praca ucitelky je podla mna velmi tazka. Kvety nestoja mailand.

asocial
2. sep 2022

Aj na zaciatku davame, aj na konci. Davali sme aj v skole, aj v skolke. Je to podla mna pekne gesto. Nie vzdy vsak kvety, skor med, cokoladu, alebo dsco jedle. Ziadne gyce.
Davam aj na Den ucitelov, a ked viem, tak aj narodky🙂

kinderzwillinge
2. sep 2022

@dashenka426 Vztahy medzi rodicmi a ucitelkami su lepsie, ked nieco prinesu?? Tak to je uzas...

dashenka426
2. sep 2022

@kinderzwillinge Vôbec ste nepochopili ako som to myslela,,,
Napr take vianocne besiedky,oslava dní matiek nieje naša povinnosť,ale urobime ich pre vas aj ked nam "nic" za to nedate a mate nas za úschovňu,,,
A verte ze tie vzťahy su lepšie keď nam dieťa same poda ruku a da nam kvietok,zasmejeme sa pri tom,s deťmi vystiskame ako keď nam dieťa iba "strčíte" do triedy a odijdete,,,my mame skvelých rodičov, ktorí vedia ze sme s ich deťmi omnoho viac hodín ako samotní rodičia a ako uctu k nam nam malu pozornosť prinesú,,,je to ich presvedcenie a nik ich nenuti

autor
2. sep 2022

@dashenka426 Aj ja čítam vzťahy sú dobré od toho či rodič a dieťa prinesie ráno kyticu učiteľke.Moj nastúpi prvý krát do škôlky.Bude v strese,bude plakať, všetko nové preňho a ešte ho mám stresovať s kvetinou.Ani nevieme koho bude mať za učiteľku.Nemam problém dať kvetinu no na konci školského roka ako poďakovanie.Na začiatku roka nevidim na to dôvod.

lenkakravcova
2. sep 2022

@dashenka426
Ja neviem, ale beriem to ako normálne, že väčšina rodičov ma Mš za úschovňu a vzdelávacie centrum, pretože sú v práci.
Tak ako je normálne, že máme lekárov na to, aby nás liečili, alebo šoférov na to, aby nás s MHD vozili..
Každý má predsa svoju prácu za ktorú je platný. Tak lekár ako aj učiteľ.
Nezdá sa mi, žeby som mala lepší vzťah k učiteľke/lekárke/šoférovi, ak im dám nejaký kvet ci čokoládu.
Ja to skôr vnímam ako také trochu pchanie sa do zadku, a zároveň úplatok. Mne osobne sa to nepáči, takže ani kvety ani čokolády takto deťom nedávam. Ani na začiatku a ani na konci roka.

kinderzwillinge
2. sep 2022

@dashenka426 Ja som mala skolkarky dve, skolku som nikdy za uschovnu nemala, moje deti chodili do skolky iba doobeda, pani ucitelky sme mali absolutne skvele, deti ich milovali a bolo vidiet, ze nase pani ucitelky miluju vsetky nase deti a hlavne svoju pracu.
Ci su alebo nie su besiedky povinnostou uciteliek alebo ci su alebo nie su v osnovach to neviem, v kazdom pripade toto sa s detmi vzdy nacvicovalo a je to urcite 50 a viac rocna tradicia.
Co sa konkretne mojich deti tyka, tak nosili kvietok a sladkost kazdej pani ucitelke na konci roku, cez rok im obcas nakreslili obrazok. Moje deti uz maju 15 rokov a na skolku spominaju s laskou a nostalgiou stale.
V kazdom pripade z tvojho celkoveho prejavu nejaku velku lasku k praci pani ucitelky v skolke necitim, nechcem ta urazit, nemyslim to v zlom, je to len moj pocit.

janula12345
2. sep 2022

@dashenka426 na mna ten vas komentar tiez tak zaposobil, ze ked sa nieco prinesie, su lepsie vztahy ako ked nedame nic a mame vas za uschovnu?? Mi to pride prilis silne zvolenie slov. Aka uschovna? Je to Vasa praca, ktorou prispievate do rodinneho rozpoctu a ktoru ste si zvolili. Tak isto, ako deticky idu k vam do skolky z dovodu nielen plnit dochadzku a byt v kolektive, ale aj orrto ze my ideme do tych nasich prac.. 🙂) viem, ze ste to nemyslela zle, ale nezvolila ste rovno vhodne slova. Vyznelo to divne. Ja napr tiez tuto dilemu riesim - kedze dcerka ide prvy krat do skolky pondelok a sice som kupila 3 male bonbonierky,, ale aj tak mam presvedcenie, ze na zaciatku roka je to divne predsa len. Hlavne ked sa ani nepozname este - skor mi to pocitovo pride ako styl podplatenia budte na moje dieta dobre😄😂 ..

huginko
2. sep 2022

@lenkakravcova presne, môj názor...

dashenka426
2. sep 2022

@lenkakravcova u nas dostávajú od rodičov dokonca ešte aj p.upratovacky milú pozornosť,,,,je to všetko len o ľuďoch,,, pekný večer

kp7333
2. sep 2022

Moje deti vzdy na zaciatku roka kvet nosili - v skolke aj v skole. Tesia sa na to, ze pridu s kvetinkou, je to v ich ociach taka mala slavnost. A nestoji nas to viac ako 4-5eur.

lenkakravcova
2. sep 2022

@dashenka426 🙂 ta, niekde dostávajú pozornosť aj mamičky od učiteliek (napr keď pracujú v obchode ako predavačky). Všetko je o ľuďoch. 😀

poopsie
2. sep 2022

Svoje dieťa nebudeš stresovať kvetinou, to je čo za názor 🤦‍♀️🙈ja som to dnes zažila, že detičky boli radi, že mali niečo v ruke a mohli k nám prísť a dať - boli úplne v pohode, boli motivované vstúpiť do triedy, nikto to od teba neočakáva, nevyžaduje... Ani na konci roka.... Tak neviem na čo je táto diskusia, aby si dostala nejaké virtuálne potlapkanie po pleci, že robíš správne? Že je to zbytočnosť?

evaachesa
2. sep 2022

So synom sme boli kúpiť 3 dezerty a máme ich nachystané v kuchyni. Malý sa už teší ako ich v pondelok odnesie. 😃 Tiež ide 1x a myslím že to bude aj fajn rozptýlenie pre neho že má takú dôležitú úlohu. 😃

sinusoida
3. sep 2022

Áno dávam, ak je ráno chaos, tak zvykávam pooobede, keď pre ňu prídem.

stonoz
4. sep 2022

Jasne, dietatku patri do ručky kvietok alebo čoko pre paňučku, uči sa ucte 🤗

mamusa123456789
9. sep 2022

My sme dáali v škôlke aj na začiatku aj na konci, nedávali všetci, ale proste nedalo mi, keď viem ako sa im tie pani učiteľky venovali a aj keď niečo s detičkami nachystali pre nás napríklad na Valentína alebo nejaké vystúpenia, vždy som ocenila aspoň slovne snahu pani učiteliek, boli úžasné, keď šli domov vždy ich objali a dali pusu na čelo... Proste žili pre tie deti... A teraz nastupovala do 1.triedy a všetky detičky doniesli bud kvietky alebo nejakú bonbonieru, keď už iný dôvod na to nie je tak aspoň zo slušnosti sa to patrí a tých pár eur co za to dáš takmer nikoho finančné nezruinuje

mamusa123456789
9. sep 2022

@mamusa123456789 a ešte som zabudla... Nikdy sme nezabudli ani na pani kuchárku a školnicku... Aspoň čokoládu dostali