Dávate kvietok pani učiteľkám?

adelsa
27. jún 2016

dobry den, moj syn ma 4 roky, chodi po prvy krat do skolky. a preto ma zaujima ako to chodi. nosite ku koncu sk.roka kvet?

nice202
27. jún 2016

samozrejme. Na zaciatku aj na konci roka dostanu kvietky.

kubkovamama
27. jún 2016

Ahoj, my sme dávali, detičky to brali veeľmi vážne.. cítili sa akože veľkáči- že v škole to tak robia. Takže u nás to bolo také automatické. Iba málo detičiek niečo neprinieslo. Nemusí kvet, niečo nakreslí, vyrobí apod., maminy sme sa dohodli a boli aj koláče a nejaké zdravé drobnosti. Záleží od školky, v našej to bolo také pohodové a zaužívané. Vo veľkom meste ako Ba ale veru neviem. 🙂

adelsa
autor
27. jún 2016

@nice202 jasne aj som si myslela, ale staci len dvom ucitelkam co ma.

nice202
27. jún 2016

@adelsa uplne staci zenam, ktore sa o neho staraju po cely skolsky rok.

adelsa
autor
27. jún 2016

@nice202 ok, dakujem za radu, lebo keby som nedoniesla a vsetci doniesli, tak by som sa citila asi trapne 🙂

nice202
27. jún 2016

@adelsa no to by asi bolo trapne. Pani ucitelky sa staraju o deti niekedy aj 8 a viac hodin denne a je to take male podakovanie.

vydrnik
27. jún 2016

Dcera chodi do 3 triedy a deti sa skladali na kyticu a bonbonieru,

mirkaaa80
27. jún 2016

No tak neviem....keď sa o vás starajú v nemocnici a date im bonboniéru alebo kávu je to úplatok, ale učiteľom je poďakovanie. Ja dávam kvet len kvôli deťom. Učitelia majú za svoju prácu plat, tak ako každý. A ucitelky v synovej skolke si podaktore nezaslúžia za svoju " prácu bachariek" ani ten plat. 😞

glorikarebeka
27. jún 2016

@mirkaaa80 bacharky,to je sila.ja som tiez nie toho nazoru,ale robili to uz nase mamy a tiez som sa s toho tesila ako dam kvietok.Takze davam ruzicku,ziadna velka kytica 🙂

mirkaaa80
27. jún 2016

@glorikarebeka no niektoré staré sú naozaj vyhoreté a ten prístup fakt jak bacharky...Takze ja fakt len kvôli malému mu dam ten kvietok.

irusa
27. jún 2016

myslím, že kvet si určite zaslúži 🙂

pribinak
27. jún 2016

Dam kvet a syn este vyberie v obchode nejaku drobnosť, bud to male Milka srdiečko alebo male rafaelo guličky
A spraví este kartu, lebo je predskolak a lúči sa s pani učiteľkou, uz di vybral aj aku, taku zo zázračného ateliéru

ava11
27. jún 2016

Urcite prinesieme obom pani ucitelkam kvietky a nieco sladke, my nosime aj na zaciatku roka, aj na narodeniny 😉 A tiez nieco dostane aj pani kucharka, ktora nasmu malemu vzdy da duplu, kedze je to dobry papkac 😉 Syncek je sice tento posledny tyzden doma, kedze je soplavy, ale urcite sa do skolky koncom tyzdna prejdeme, odovzdame kvety a podakujeme za cely rok.

mirkaaa80
27. jún 2016

No kocky, ako tak čítam...ze aj pani kuchárky dostanú darček...tak to môj malý tusim chodi do " napravnej" skolky. 😉😎

leni81
28. jún 2016

Vzdy sme davali kvietok aj kucharkam aj upratovackam. Aj tie sa o deticky casto starali.

glorikarebeka
28. jún 2016

@leni81 to fakt?a kolko kvetiniek to bolo 🙂

leni81
28. jún 2016

@glorikarebeka male kyticky do ruky tak sa tesili tie upratovacky ze som mala slzy v ociach. Oni velakrat pomahaju detom s obliekanim ked placu. Mne vzdy syn spominal nejaku pani a potom som zustila ze to jebupratovacka.

glorikarebeka
28. jún 2016

@leni81 ano aj nasa mala ma rada aj kucharky aj upratovacky,upratovacky pomahaju z obliekanim mensich deticiek,ja davam kucharkam a upratovackam kavicku ked ma moja narodky 🙂 ale na konci roka len ucitelkam

sarka9832
28. jún 2016

aj ja som posielala bombonieru kucharkam a cokoladu upratovackam a dakovali ved je pravda ze aj upratovacky pomahacu casto

veverickav
28. jún 2016

Ano, mozno su uz niektore vyhorene, ale je to podla mna ludska slusnost podakovat niekomu takymto sposobom, ked sa mi o dieta stara kazdy den niekolko hodin. Lekar a sestricky sa nestaraju o pacienta tak dlho ( povacsine) preto to porovnanie nechapem. Ani plat ucitela a lekara sa neda porovnavat. Ja som toho nazoru, ze kde mozem spravit nieco naviac, spravim... Niekedy v tomto skaderom svete staci usmev- len tak, povedanie milych slov- len tak, byt mily - len tak, darovat kvet- len tak... V dnesnej dobe coraz nepredstavitelnejsie... Ale ano, vsak oni maju svoj plat...

gladys_07
28. jún 2016

okrem toho celeho "ci si to ucitelky zasluzia, maju plat atd" treba podla mna mysliet este na jednu dolezitu malickost - aku spravu, aky priklad davame detom. Deti sa ucia - vdacnosti, nebrat vsetko ako samozrejmost...?

adelsa
autor
29. jún 2016

ano, mate pravdu zo slusnosti sa ten kvietok ma dat. nehovorim ze nedam je to mile ved sa im venuju. ale zas na druhej strane ja si za tu skolku mesacne platim, nechodi tam zadarmo a dostavaju za to plat ako ste spomenuli. ale o tom by sa dali viest dlhe diskusie.

mirkaaa80
29. jún 2016

@veverickav preboha, ako môžeš porovnávať plat učiteľa a lekára???!!!!. Najprv treba porovnať náročnosť vzdelania, dĺžku vzdelania, koľko času trávi v práci,zodpovednost v praci ......to že učiteľ je na prd a dieťa nevie zaujat a nič ho nenaučí - nič sa nestane. Ale ked ti lekár na prd urobí operáciu asi je to trocha rozdiel, nemyslíš? A už keď sme pri tom, tak veľa sestriciek má dnes už VŠ, a starajú sa o pacientov cca 15-20 na 1 sestru, umývajú,prebaluju......a ver tomu že za menej ako ma tá ucitelka, plus samozrejme nočné. Vždy ma neskutočne vytočí ked sa idú učitelia porovnávať s inými zamestnancami. Nech to nerobia, môžu ísť robiť do súkromnej sféry,tam potom uvidia, prečo ostatní zarobia viac...ale to sme už odbočili veľa od temy. Aaaano, zaslúžia si kvietok,aj ucitelky, upratovacky, kuchárky, skolnik aj skolnikov pes😜🐩

siska53
29. jún 2016

@adelsa neviem,ci dame,mozno len deti nieco nakreslia. V skole bolo zauzivane,ze sa daval kvietok na zaciatku a konci skolskeho roka. Do skolky som nechodila a pri sestre si nepamatam,ci s mamou nieco niesli,kedze ona do skolky chodila..

@mirkaaa80 ucila si niekedy?? Ak nie,chod si to vyskusat.potom nieco pis o narocnosti ci nenarocnosti inych povolani.. Ano lekari maju vacsou zodpovednost za ludsky zivot. Ale aj tam sa najdu vselijaki ako vsade.

mirkaaa80
29. jún 2016

@siska53 ja som nepovedala že učiteľ nemá náročné povolanie.....ale že sa nemôže porovnať s lekárom.

glorikarebeka
29. jún 2016

kazde povolania ma svoje za a proti aj lekara potrebujeme aj smetiara.ale to je o inom.Ved tema bola o inom,ale mi zeny vieme spravit s komara somara 🙂

siska53
29. jún 2016

@mirkaaa80 pisala si o sukromnej sfere a jej narocnosti.
Co sa tyka lekarov,to sa asi zhodneme. Tych som pri otazke ci si si niekedy ucila,nemala zrovna na mysli. Ale tu sukromnu sferu..

lintu
29. jún 2016

Nie je jedno kto má aký plat a kto akú pozíciu? Nechcem dať darček, tak ho nedám, nie? Nikto na nich nebazíruje. Dostať xy kytíc tiež nie je výhra. Tiež to vie narobiť starosti. Odmysliac túto maličkosť, prejaviť druhému osobné poďakovanie za jeho prácu aspoň formou tej drobnosti, je celkom pekné ľudské gesto. Prečo ho nevyužiť, ak to tak človek cíti? Pri hocikom... Jaaj, lebo zas sa našli špekulanti, ktorí tú peknú myšlienku prekrútili úplne do niečoho iného? 🙄

mirkaaa80
29. jún 2016

@siska53 no ja som prave reagovala na tých lekárov a sestričky v porovnaní s učiteľmi. A samozrejme myslím lekárov prevažne v nemocniciach...nie obvodakov- predpisovacov liekov 😉. Kazde povolanie má svoje....Ale tak téma je o kvietkoch.....😂

emilia25
29. jún 2016

Ja davam vsetkym ucitelkam v skolke bombonieru aj kucharkam ze deti priberaju a dobre varili.no uz pani ucitelke v skole ide kvet aj druzinarke lebo je s nimi tak isto dlho ako s pani ucitelkou.