ahojte davate deti do skolky ked ste tehotne ? ja neviem ja mam taky strach ked tam chodi ze nieco donesie domov a nasledke to nejako prenesiem na babatko v brusku ......
Ano dala som,potrebuje si budovat imunitu a aj byt s rovesnikmi.rovnako mozes ochoriet aj pri navsteve obchodu ci u lekara..
Dala som, nebol problem, nic nedoniesol domov, bol ozaj velmi zdravy. Ja som sa mohla venovat babatku ktore bolo ozaj dost narocne, spal cez den po pol hodinach a kedze som vacsinou sama s detmi, pre mna to bolo jednoznacne plus ze statsi chodil do skolky.
Áno dávam aj v kovid dobe.
Nosí sople a raz ma aj slušne nakazila v druhom trimestri dacim, ale ustala som.
Skôr uvažuje o izolácii mesiac po pôrode.
V tehu chodí
ja sa pytam ani nie tak o covid ale o ine ochorenia , lebo vsak vieme že v skolke maju kadeco ....ja som sa bala skor takych ako ovcie kiahne, cytomegalovirus piata choroba a take ....preto ja ho nedavam a ludia na mna kukaju ze som blbka, ale stale mi nieco priniesl domov on len soplik ale ja som bola slaba stale unavena vsetko ma bolelo a stale som mala herpesy už v tehu 3 krat posledny bol obrovsky na brade , vysli mi zle vysledky z krvi skreslene proste na hlupost a preto som sa radsej rozhodla ho nedavat aj ked viem ze mu kamosi chybaju
Jasne ze davam. Teraz ma byt dieta 9m doma a potom dalsie mesiace ved novorodenec? Nie chodi normalne do skolky.
Iny nemoze ti nic doniesť? Koľko.ho chces drzat doma kvoli tebe? 9 mesiacov + dalsiu dobu???
Davam do skolky aj ked som tehotna. Zatial ma nenakazila a to teda ma soplik raz za mesiac. Treba si posilnit imunitu vitaminmi a zdravou stravou.
Moja doniesla ovčie kiahne.
Ak si ich nemal tak by som sa bála.
Ak si ich mala, tak problém by mohol byť ze prejaví sa choroba už keď budeš s novorodencov doma a tak by ho nakazil.
K inym chorobám sa neviem vyjadrit
Nedávala som staršiu do škôlky a to nebol ani Covid vtedy + 3 mesiace po pôrode.
Ja by som zvážila či má tri roky alebo päť. Či už chodil do škôlky a ty si mu ju zrušila alebo len mal nastúpiť počas tehu. A v neposlednom rade to ako on sa cíti v skolke. Moja dcéra škôlku fakt miluje, doma je hrozne nervózna a každý deň sa pýta na deti, čiže si neviem predstaviť kvôli mojich strachom ju nedať. Ale ak by mala tri roky a škôlke aj tak pol času plakala, tak ju nechám doma.
Keď sa bojíš tak možno ešte 1-2 mesiace ho nechaj doma kým je toto ,,chrchlave,, obdobie ale potom by som dala. Vieš keď sa narodí bábo, zas sa budeš báť, že ho nakazi ale strašie dieťa by nemalo trpieť kvôli mladšiemu. Myslím to tak, že keď ho budeš nechávať doma, je ochudobnene o socializaciu, o deti, režim v škôlke... A druja vec, keď aj bábo nakazi školkarskymi chorobami tak si len bude budovať imunitu. Ja mám doma škôlkara a druhý má necelý rok, je to o držku lebo je pravda, že väčšinu chorôb zo škôlky chytí aj menší ale čo už, pred všetkým ich chrániť nemôžem a v tomto prípade to nie je až taká tragédia. Možno keď pôjde do škôlky už aj on, bude mať o niečo lepšiu imunitu.
Môj ma 5 od septembra bude predskolak preto to nejak teraz neriešim, že tam nie je lebo od septembra tam bude každý jeden boží deň, škôlku berie normálne ide do nej v pohode a keď nejde je tiež v pohode on to nerieši je mu to jedno 🙄 a rodim v apríly čiže asi najbližšie do škôlky pôjde v júni 😃
Ja nie lwbo som doma. Nie kvoli imunite na ihrisku je deti dost.
Ak máš niečo dostať, tak to dostaneš. Dcérka mi chodí relatívne pravidelne do škôlky, ja ako tehotná som dosť dlho pracovala v škole na druhom stupni, kde každý týždeň bola nejaká trieda v karanténe a nakoniec som covid dostala aj tak od manžela, ktorý priniesol zo svojej práce, pričom majú aj malý kolektív. Je to taký paradox, ako väčšina vecí v živote. Teraz mám pred pôrodom a dcérku si plánujem nechať doma až keď prídem z pôrodnice, resp. možno aj počas môjho pobytu tam, bude u babky.
Zbytočne sa stresuješ.
Určite by som ho do škôlky dávala
5 rocny je už veľký chlapec, kolektív a kamošov potrebuje ako soľ
Ja dávam dcéru normálne do škôlky síce skoro každý druhý týždeň je doma co ma soplik alebo kašeľ ale po pôrode si ju mesiac nechám doma nech si s malým na seba zvyknú a zbytočne aby sa dačo domov dáke choroby nepriniesli.
Pred troma rokmi som riešila CMV a to som mala 1. Dieťa v okolí všetko dospelý
@kata305rina jasne ze to môžu mať aj dospelý ale skôr to majú deti v škôlkach a školách v dospelosti by si tým mal každý prejsť ja som už tiež mala Cmv aj infekcnu mononukleozu ale aj tak mam respt pritom po nákaze každý má v sebe doživotne protilátky
Ja sa len pytam na co sa pytas? Su maminky co davaju a co nedavaju. Niekto je uzkostnejsi, niekto menej, niekoho dietatko ma lepsiu imunitu, niekoho horsiu, tak ako aj maminka ma niektora dobru imunitu a na niektoru sa vsetko lepi. My mame mladsieho v skolke, starsiu v skole, manzel chodi normalne do prace. Ja som na PN doma (mam rizikovejsie tehotenstvo). Ale ty kasli na to ako to maju druhi a rob ako to vyhovuje vam 😉 Ak je maly doma spokojny a ty takto kludnejsia, tak je to super 🙂
To je krásne že si takto môžeš vyberať.... čo by som ja za to dala....mne sa malý narodil apríl 2020 a milé pani učiteľky zo škôlky si mysleli asi, že si šunky váľam doma, tak mi staršiu nanominovali od marca do septembra ... O rok v februári to skúsili znova, ale to som nahlásila na mesto ako diskrimináciu a skončili.... Odvtedy si nedovolili (dcérka mi každý deň zo začiatku plakala, prečo všetci chodia a ona nemôže...ani von nemala s kým chodiť, keďže všetci kamoši v škôlkach) ... Trošku dôvery vo vlastnú imunitu a šup do škôlky...odvykne si a potom keď to budeš potrebovať, tak už nebude chcieť....
Urob ta ako citis a neprihliadaj na to, co ti kto hovori.
Ver v svoju imunitu, to je uzasne. Ja som 10 rokov nebola chora, az kym moje dieta po covidovej izolacii rocnej, nabehlo do skolky, bolo az neuveritelne, co vsetko domov doniesla. Chori sme boli vsetci a dookola.
Je uplne okej nechat dieta doma, ak nie je predskolak a mas tu moznost. A je okej, aj dat ho do skolky, ak to tak citis, ze potrebuje rovesnikov a podobne.
Priznam sa, ze argument, ze aj muz donesie volaco z roboty, u mna neobstoji. Robili sme roky v kancelariach, cestovali lietadlami, vkuse restauracie, kina,plavarne, divadlo. A za cele dlhe roky okrem 1 slabej nadchy rocne, nam s muzom nic nebolo, ani nikto nic nedoniesol. Ale vsetko sa zmenilo, ako tie skolkarske virusy u nas doma zacali uradovat. Znizujes si sance na choroby,ak ho tam nedas. Nezijes v bubline, takze uplne sa im neda vyhnut, ale sance tym znizit mozes.
Skvele! A mamicky co by potrebovali/chceli aby ich dieta chodilo do skolky, nemaju miesto, lebo ho zabera dieta, co je stale doma, nechapem naco ste ho davali do skolky???!
Piatu chorobu mi presne priniesla malá domov v 1. trimestri a chytila som od nej. Chytám veru každý vírus, takže ta chápem. Proti kiahnam som dala malú zaočkovať, nebudem riskovať, že mi to potom novorodencovi donesie
Urcite by som dala nieco doniest moze aj manzel, ty v obchode, praci alebo na ihrisku, poste, kontrole u doktora alebo ked pojdete k niekomu na navstevu... Jednoducho podla mna to nie je dovod nato preco dieta nedat do materskej skoly a urcite vo vyssom stadiu tehotenstva ked az tak nebudes vladat to ocenis, ze si budes moct pol dna oddychnut a dieta aspon tiez bude mat zazitky s rovesnikmi.