Dávate deti v tejto situácii do škôlky?

lajka65
27. nov 2021

Ahojte žienky.mam doma 4 ročného chlapca a 1,5 ročného.
Ten starší chodí bez problémov do školky ,teší sa ,chce tam chodiť ,ide o to že teraz je ten covid a čítala som že sa nemajú spájať triedy ,v piatok ich v jeho triede boli len traja.tak samozrejme ich dali k starším,čiže nespal ani na svojej postieľke ,bol v kolektíve s inými deťmi čo doteraz nebol.vsetko chápem že ich je málo chceju udržať škôlku ale prišlo mi zle keď som si pomyslela že spal na inej postieľke a nie na svojej ,niesom puntickarvale dosť dav bacha teraz cez covid keďže niesom ockovana lebo ešte kojim- malého .
Tak som sa rozhodla že ten starší už do škôlky do vianoc nepôjde a pôjde až v januári.vsade píšu že nikde sa nemajú spájať triedy ani škôlky ani školy lebo covid a bla blaaa.este by som pochopila že sa spolu hrajú ale aj spia na iných posteliach po niekom?dávali by ste teraz dieťa do škôlky v takom prípade keď som doma s druhým?

loginexistuje
27. nov 2021

@lajka65 nie nedavala by som ho donskolky respektovala by som konzilium ktore uz minuly tyzden prosilo rodicov deti comsu na RD aby starsie deti nedavali do skolok ak su doma

elizabet173
27. nov 2021

@lajka65 tak hádam im preniesli na tú druhú postieľku matrac a perinku z tej ich, či? Keď som susedke vyzdvihovala deti zo škôlky (brávala som ich na obed), tak som videla viac krát, že to upratovačky robili. Chápem, že nebude v jednej triede päť detí a v druhej šesť, tak zobrali z postieľky matrac aj so všetkým, čo tam bolo - perinka, vankúš, pyžamo a preniesli do druhej triedy, záležitosť pár minút. Spýtala by som sa na to, ale ak si na RD, dieťa by som teraz do škôlky nedávala. To, že píšu, že sa nemajú spájať triedy, je jedna vec, ale aj učiteľky v škôlke sú ľudia, tiež môžu byť pozitívne, mať dieťa choré, ako to potom riešiť a vyhovieť aj rodičom?

mon1806
27. nov 2021

Ja mám tiež doma 5 ročného chodil normálne do škôlky ale keďže som tehotná a som doma tak si ho radšej nechávam doma lebo od začiatku roka sú stále neskutočné choré deti v škôlke a hlavne rodičia tam dávajú aj choré deti teraz tam mali chorobu ruky nohy ústa a nepotrebujem aby mi niečo doniesol domov , bol teraz zas dva dni ale len do pol 12 po 3 týždňoch ale zas nepôjde možno aj do konca roka bude doma maximálne možno na jeden deň pôjde na Mikuláša a to je všetko nech aspoň niečo má ale je to cele zle aj v tých škôlkach čiže za mňa keď je človek doma nech ma radšej tie deti doma teraz

andrea_ff
27. nov 2021

Pripnem sa, lebo ani ja sa neviem rozhodnut....

simsalabim
27. nov 2021

@lajka65 ja mam pocit, ze pravidlo nespajat triedy plati az od pondelka. Aspon tak som to pochopila vcera zo sprav. Ze sa od pondelka rusia kruzky, cvc, bude zakaz spajat triedy, skoly maju zabezpecit oddelene stravovanie.... No ak tvojej otazke - ak mas tu moznost, nechaj ho doma. Urobila som to iste.

nikkya
27. nov 2021

Mám podobne staré deti a staršia do škôlky normálne chodí ,cez víkendy mi reve že chce škôlku a nie to ju ešte nechať doma zavretu 🙈😂

1gabriela13
27. nov 2021

@lajka65 moja dcéra chodí normálne, ale pracujem aj ja aj muž, my nemáme možnosť home officu, starí rodičia tiež pracujú takže nemá s kým ostať, ale keby som ja bola doma, osobne by som ju do škôlky nedávala v tejto situácii ved načo keď si vlastne doma? Zbytočne počas tejto covid sezóny.

thereisabear
27. nov 2021

Náš je doma, aj bude, min. do konca roka.

sante81
27. nov 2021

@lajka65 ja by som do škôlky dala

1gabriela13
27. nov 2021

@nikkya o tom sa ani nejdem baviť😂minulý víkend sme museli ísť do škôlky lebo mi neverila že je zatvorená. Musela vidieť sama na oči🙈aj dnes ráno sa obliekala že ona ide do prace (škôlky). Ja ze však je víkend. Nie je víkend, ona sa išla obliekať že ide do prace 🤷‍♀️

loginexistuje
27. nov 2021

@simsalabim to je nerealne nespajat triedy nielen deti su chore ale aj ucitelia takze bud sa budu triedy spajat alebo sa zavru a ti co skolky potrebuju kvoli praci budu nahrani
ja si myslim ze v tejto dobe by sa mohol aspon trochu dat do uzadia individualizmus a tie matky co su doma a nemusia pracovat si nechat svoje deti doma ved to je to najmenej co sa da hadam urobit a nebojte sa deti to s vami preziju 😉

alebo pojdeme na kolektivnu vinu a zavru pre vsetkych ale potom budu samozrejme aj ine obmedzenia lebo rodicia co pracovali budu musiet byt doma

iwesska
27. nov 2021

Pediatricka dorazne odporuca NEDAVAT teraz deti do skolok,ak maju s kym byt. Je brutalne vysoka chorobnost,ale najma kvoli Covidu. A ja s nou suhlasim.

letfenixa
27. nov 2021

@lajka65 ešte je možnosť vyberať ho po obede.
V synovej škôlke ich tiež dôkladne spájajú a premiešavaju, a nie, neprenášajú ani postieľky ani periny.

lucianne
27. nov 2021

@lajka65 ahoj ja malú 4 ročnú tiež už asi nechám doma veľa detí v triede je chorých ale našťastie všetci negatívny na c19 a naposledy ich tam bolo až 5 a spájali ich s najmenšími. Síce ma skolku veľmi rada aj jej chyba kolektív ale radšej doma a zdravá ako Vianoce v teplotách.

ysseba
27. nov 2021

Minulý rok som pracovala prevažne home office, chalanov som mala doma. Teraz je starší už školák, tak už to nemôžem tak robiť - že a veď budeš doma. Tým pádom aj mladší chodí normálne do škôlky. Keby som mala doma len jedného, tak to by som nemohla pracovať alebo veľmi ťažko 😀 A pravdou je, že mám aj novú prácu a prevažne chodím do kancelárie, vlastne HO mám len v nevyhnutných prípadoch - napr. keď sme mali týždeň online vyučko.
Čo by som robila na tvojom mieste? Nechala by som ho doma. Teraz je situácia fakt zlá. A nie len s covidom. Ale aj s bežnými typickými chorobami. A inak aj s kiahňami teraz... No potrebuješ aby ti niečo doniesol domov? A ešte pred Vianocami? Ja by som ho nechala doma do nového roku alebo minimálne brala na obed domov 🙂

lucianne
27. nov 2021

Inak ani mi tak nevadí ze ich miešajú a nemajú svoje postieľky ako to ze rodičia dávajú choré deti do skolky a zrovna u nás to sú maminky co sú doma s mladším alebo tehotné a povie ze ona si potrebuje oddýchnuť a vôbec jej nevadí ze za 2 dní je pol triedy soplavej🤦🏼‍♀️

elizabet173
27. nov 2021

@letfenixa to fakt dieťa spí pod perinkou a na vankúši, kde deň pred tým spalo iné dieťa? Bez ohľadu na súčasnú situáciu. Pani učiteľkám by nevadilo ľahnúť si v hoteli do perín, ktoré nie sú prevlečené? Prečo sa neozvete?

lajka65
autor
27. nov 2021

@letfenixa ani im nepreniesli ani postieľky ani perinky ani vankúše 😩😩😩😩

lajka65
autor
27. nov 2021

@elizabet173 spal v cudzej postieľke 😩😩😩😩

mogaa
27. nov 2021

@lajka65 ono spájanie tried má skôr výhody- dieťa sa dostane k starším a tí ho prirodzene potiahnu....vôbec to nie je na škodu...ak ti ide len o covid, ano je to riziko, ale musíme sa s nm naučiť žiť a prirodzene si vytvoriť imunitu....tým že ho teraz necháš doma, ak sa opäť dostane do škôlky nanovo prídu ostatné choroby(detský kolektív)

euie
27. nov 2021

Mam 4,5r syna a rocnu dceru a davam ho do skolky normalne. Som rada, ze moze byt v kolektive tych istych deti a doma sa vsetci spolu nezblaznime.
Btw, ja som sa dala ockovat ked som kojila 3-4mes dceru a ma pochvalili, ze aj kojene dieta bude mat protilatky.

elizabet173
27. nov 2021

@lajka65 tak by som sa spýtala učiteľky, či jej to príde normálne.
@mogaa to je pravdou s tým potiahnutím, ale žiaľ to funguje aj opačne, niekedy starší majú tendenciu skĺznuť k tým mladším ☹

simsalabim
27. nov 2021

@loginexistuje ja tomu rozumiem, ze je to nerealne. Len nasa vlada tomu nerozumie... napisala som to tak, ako to bolo povedane. A suhlasim, pandemia je doba, ked treba trosku ubrat na individualizme.

kristina2412
27. nov 2021

Ja dcéru dávam, chodíme do práce. A teda musím povedať že u nás v škôlke sa deti naozaj nespájajú. Neprichádzajú do kontaktu s deťmi z druhých tried ani vo vnutri ani vonku. Minule,deň po sviatku som prišla a bola tam učiteľka a tri deti. A v každej triede tak málo detí. Ale žiadne spájanie. Som im vďačná že naozaj robia všetko čo je v ich silách ,ba aj viac a tak deti dávame do škôlky s kľudným svedomím.

gurags
27. nov 2021

@lajka65 Keby som bola na tvojom mieste, že som doma, tak si dieťatko nechám doma. Aj pediatricka nám to minule medzi rečou povedala. Čo sa týka očkovania počas kojenia, tak ja som sa práve dala očkovať počas kojenia, aby sa protilátky cez mlieko dostali aj dcérke. Tiež pediatricka odporučila. A chránia tým aj seba, aby si sa mohla postarať o detičky keď nedajbože ochorieš. Prosím ber to len ako môj individuálny názor 😊.

naloxon
27. nov 2021

@lajka65 U nás, aj v inych mestách je od 29.11.21 škôlka v režime OP. Tak ak niesi zaočkovana nemusíš ďalej riešiť.

letfenixa
27. nov 2021

@elizabet173 môj syn tam nespáva, chodí na obed domov.
Vzhľadom k tomu, že v škôlke je možno tretina detí, tak možno nespávajú v perinách, kde spal niekto iný, netuším.

bucko555
27. nov 2021

Moja je predskolacka takže do škôlky musí ale kedze tam nejaká osoba doniesla.kovid tak sú v karanténe až do Mikuláša a potom jej vybavím ospravedlnenku do konca roka keďže nemienim ďalšie Vianoce stráviť v karanténe ako to bolo minulý rok ....

patricka
27. nov 2021

Ja mam doma 2 ročného a 4 ročnú q chodi normalne do skolky, kolektív jej chyba, keď je doma robi len zle, je nervozna

naobedbuduspagety
27. nov 2021

Ja som doma, no napriek tomu malý chodí do škôlky. Doma sa nudí, neviem mu vymyslieť program na celý deň aby sa prebavil. Ja si tiež chcem oddýchnuť. Často som u lekára kde presedím pol dňa, takže chodí normálne do škôlky. Nebol veľmi spoločenský, ale kolektív ho pekne potiahol, takže pre neho je to dobré tiež. A spájajú aj triedy, prípadne sa striedajú učiteľky aj z iných tried.