Dáte deti do škôlky počas lockdownu?

25. nov 2021

Mamičky, pracujúce z domu, alebo tie, ktoré ste doma na materskej dovolenke s druhým dieťaťom, date deti počas lockdown-u do škôlky?

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gubcikova
25. nov 2021

Robíme obaja z domu a obe deti sú v stačilo mi online vyučovanie

katkasmacka
25. nov 2021

Ja do Vianoc urcite nie...mali tam nakazene deti,vcera sme malu aj testovali...a podla mna sa to bude opakovat...uvidim ako to bude vyzerat po novom roku...

martinajurkechova
25. nov 2021

Nie, už teraz som nastvata, lebo som ich dala do škôlky po covide, boli tam dva dni a zase doniesli domov sople ☹️. Ja ešte marodujem, tak ich nechám doma. Už na to nemám nervy.

hennyinnsbruck
25. nov 2021

Ja som doma a mala dalej v skolke

katulienkax
25. nov 2021

Mamicky pracujuce z domu nemaju DOVOLENKU !!! (uz by sa nemali zamienat pojmy) takze sup sup do skolky a skoly. Ja nemozem dookola vysvetlovat sefovi ze teraz nemozem na meeting lebo mi tu hulaka dieta

meluela
25. nov 2021

@martinajurkechova u nas podobne 2 dni sme vydrzali :-/ Od septembra snad 12 dni dokopy co tam dieta bolo. Ranny filter spociva v akoze merani teploty na studenom cele zo zimy, to ze dietatu visi sopel, to uz nikoho netrapi. Oni debili este aj v tejto situacii spajaju triedy, asi aby sa to lepsie sirilo. Nie ze by mali chore ucitelky alebo iny vazny dovod, z nejakych pochybnych organizacnych dovodov na strane zriadovatela, aby sa vycerpali dovolenky vcas.

mima1
25. nov 2021

Som doma aano chodi normalne do skolky.

martinajurkechova
25. nov 2021

@meluela ako sa hovorí: keď chces mať stále choré dieťa, daj ho do škôlky 😀. Alebo tak nejako. Náš Michal je ešte celkom odolný, ale menšia Betka na tú sa všetko nalepí. Aj teraz to doniesla ona a už je chorý aj Michal a aj mňa to našťastie len lizlo, lebo som po zápale pľúc, tak už som mala nervy. Muž bol ale po nočných tak sme ich tam dali nech si pospi, ale už to nebudem riskovať. Nechám ich doma.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikpa
25. nov 2021

Nie, stačí že tam chytí každý sopel, kašeľ, hnačku, hlisty, salmonelu. Tento rok od septembra už nám fakt len tá korona chýba. Je doma a ešte asi aj dlho bude.

sasitimi17
25. nov 2021

Áno, bude tam chodiť pokial nezavrú aj škôlky.

zuzki1
25. nov 2021

Áno chodí …mali sme už dva krat karantenu raz bolo choré dieťatko a raz učiteľka a ďalej sa to nešírilo .
Samozrejme môže sa stat ale to iste sa môže stat v obchode , drogeri , na chodbe v baraku atd

ewka9
25. nov 2021

Som doma s mladšou, nie nedám do konca roka do škôlky..čo z toho keď je dva dni tam a hneď je chorý a teraz v tejto covid situácii v tom nevidím dôvod..keby som pracovala tak by som nemala veľmi na výber.

vikusjk
25. nov 2021

Toto je dobrá téma, mňa by zaujímali školy. Zo škôlky môžete nechať dieťa doma, ale zo školy už teraz asi nie, či? Min.rok nejak na jar mohli byť deti dobrovoľne doma s tým, že to mali ospravedlnené a rodič nemal nárok na pandemickú očr. Teraz ich chcú nejako povinne testovať a ak s tým ja nesúhlasím, tiež chcem mať možnosť nechať dieťa doma

domkad
25. nov 2021

Ja by som aj dala a veruže je to pre ňu aj potrebné nakoľko je predškoláčka ale je to niečo hrozné teraz. Keďže boli viac doma ako v kolektíve tak ma oslabenú imunitu a zas je chorá. 🙈 ... takže to vidím ze keď bude " ready to go" tak zatvoria škôlky a yz len po novom roku sa tam dostane😀

saja1
25. nov 2021

No ja sa snazim byt opatrna, ale na homeoffice so stvorrocnym dietatom je to ciste peklo. Obcas musim, ked je chora, ale to je zle na vsetkych stranach 😬 takze zatial nechavam a cakam co bude 😬

paulinarm
25. nov 2021

Keďže som doma a od začiatku septembra bol malý zo škôlky min 5x chorý, nechala som ho so mnou doma. V škôlke bol max. 3-4 dni a potom 1-2 týždne sme sa liečili...

vevesh
25. nov 2021

Samozrejme, pojdu do skol/skolok. Stacilo mi uz robit po nociach svoju pracu a cez den online vyucovanie s 2 detmi a to tretie malo strceny ipad, aby bolo ticho😬😬 ako bonus som spavala 2- 3 h denne a takmer vecny bordel, co som nevedela kam z konopy🤐 Ak by som bola na materskej, deti by ostali doma...

kikulienkadd
25. nov 2021

Ahoj,áno,keď budú zdraví, tak ich dám do škôlky/školy. Starší mal covid v októbri,mladší možno tiež,čo má prísť, príde. Mám stvrtaka a od 2.triedy sa rieši len covid. Deti musia žiť podľa moznosti normálne, tj aj byť v kolektíve rovesníkov,nie len byť doma zatvorené.

basska_b
25. nov 2021

Ja som doma s mladšou a staršiu 3.5 ročnú som ani nedávala do škôlky, lebo som vedela, ako to bude vyzerať. Ja sa covidu až tak nebojím, ale proste ešte aby som bola v karanténe 10 dní s dieťaťom za to, že niekomu iniciatívnemu vyšiel pozitívny samotest na dieťati spolužiakovi bez príznakov... plus ďalšie choroby, čo sa odtiaľ nosia. Neznášam škôlky

minutka
25. nov 2021

Ano. Ja sice z domu nerobim. Ale mm ano. Lenze ozaj robi. Nemoze sa venovat synovi full time. A maly co bude? Pri tv alebo vymyslat? Nezahra sa plnohodnotne sam 5 hodin.

A teda mne sa celoplosne zatvaranie skol skolok nepaci. Nezijeme vo vakuu. Potrebujeme sa socializovat. A sople sa nosili zo skolky stale domov. Ved to nie je choroba. A covid ?! Nuz uvidime ci sa mu vyhneme a ako to zvladneme. Ale nestresujem sa dopredu.

vivuska666
25. nov 2021

Bude chodiť kým sa bude dať. Pomaly dva roky s nim na homeoffice stačilo. Tam ma program. Doma len telka, "maminka" a telefón.

cecilia29
25. nov 2021

Nie

bubinko1506
25. nov 2021

Obaja s muzom mame home office, malych nechame v decembri doma - akurat su teraz soplavi, cely buduci tyzden budu doma, a kvoli 2 tyzdnom do Vianoc ich tam davat nebudem.

bucko555
25. nov 2021

U nás sa to vyriešilo samé ....teda jedna nezodpovedná zaočkovana mamička ktorá pokiaľ kým čakala na výsledky testov si kľudne dieťa nosila do škôlky .....viem že jej zákon nepeikazuje karanténu keďže je očkovana ale.jej zdravý rozum jej to mohol dať ....takže škôlku nám na 10 dní zavreli a potom vybavím malej ospravedlnenku do konca roka

euka210
25. nov 2021

Chodia a nemam dovod ho nedat, nam uz syn doniesol covid zo skoly, takze mame "pokoj".
Ale toto nie je podla mna lockdown ked deti chodia do skoly.

marianna_peskova
26. nov 2021

Ak sa nevyskytne podozrenie buď u spolužiaka, alebo jeho súrodenca, syna do škôlky určite dám.