Ahojte, mam doma predškoláka a odchádza zo skolky. Na besiedke som sa pýtala mamiciek, či zorganizujeme nejaký spoločný darcek, povedali, že pomozu, ale ze to organizovať nechcu. Aj by som sa toho ujala, ale nemam teraz čas ani chut to riesit (viete, ako to chodi, nie všetci sú spokojni s výberom darcekov, nie všetci poslu peniaze,…), jedna mamicka navrhovala, že nech dáme dobrovoľný príspevok na darcek, to je uplna kravina, keď niekto dá 3 Eura, niekto 10 a niekto nedá nič. na druhej strane mi je luto, že sme neboli schopní sa dat dokopy, lebo tie učiteľky boli naozaj cely čas normálne, k detom, aj k nam zhovievavé, vzdy sa snažili krasne nacvičiť besiedky a detom sa skutočne venovali. Riešil tu niekto darcek aj po svojom? Budúci utorok mame rozlúčkový vecierok predskolakov, čiže potrebujem dovtedy niečo poriešiť. Dakujem za rady
my sme kupovali ucitelkam po kytici+poukazky do martinusu(uz si to musite rozpocitat podla aktualnych cien a poctu deti)...plus sme kupili velku kavu a bonbonieru kucharkam a upratovackam samostatne..detom sme sa skladali na spolocnu velku tortu...rozluckovy vecierok inak financovala skolka...
Telefonne cisla na rodicov nemas?U nas prave tento tyzden zalozila jedna mamicka whatsappovu skupinu so vsetkymi rodicmi.Dohodli sme sa na darcekovej karte do Avionu plus kytica pre obe ucitelky. O.sume hlasujeme.Najviac hlasov ma 15 eur.
U nas sa toho ujala jedna mamicka. V triede jev11 predskolakov, tak sme sa skladali cca tych 10 eur. Mne to vyhovuje, keby kupujem sama kvety, tak ma to stoji sj viac ako 10 eur. A ide sa davat dvom ucitelkam, kazdej kyticka, deti boli vcielkova trieda, tak symbolicky pohar medu, poukazka do knihkupectva a detmi vyrobena pohladnica. Takze nic take, co by im zbytocne na policke lapalo prach.
@lulu0123 aj by som mala, lebo máme skolkarsku whatsapp skupinu, len sú tam aj nejakí zahraniční (Vietnamci, Ukrajinci, Gréci), ktori vyzerajú, že nerozumeju po Slovenský + neviem, kto všetko zostava ešte v škôlke a nejde dalej. Obávam sa, aby som potom na nejakých rodicov nedoplacala, ako to už pri takýchto zbierkach býva, že sa niektorí rodicia tvaria, že sa ich to netýka. A po 15 eur sa skladate, nie, že idete kupovat 15 eur poukazku, hej?
@siska25 s tým medom je to super nápad, aj zvyšné darčeky sú super 🙂
Ano, po 15 eur.U nas je len 15 predskolakov a 10 nepredskolakov.Ale chcu sa zapojit aj ti. Ja by som to urobila tak,ze nech sa vyjadria kto suhlasi.Nech sa do urciteho datumu poslu peniaze na ucet organizatorky a ta bude potom pracovat so sumou, ktora jej prisla.Nikto nebude na nic doplacat. Mne by nevadilo aj keby platil kazdy inu sumu.Pre niekoho moze byt aj tych 15 eur vela.
U starsej dcerky v triede sa ucitelka vydavala. Vymysleli sme este s jednou mamickou,ze kupime za kazde dietatko ruzu a daju jej to,ked pride prvy den po svadbe do skoly. Suhlasili vsetci okrem 2 spoluziacok,resp.ich rodicia vobec neodpovedali. Su to ale deti zo slabsich socialnych pomerov.Ruze sme kupili aj pre nich a peniaze od rodicov nepytali.Tie deti za to nemozu.
My sme sa zbierali po 4€, v predstihu, nechala som každému odkaz v skrinke čo a ako, a kto chcel poslal mi na účet. A z vyzbierané ho som kúpila pralinky, čaj, med a prívesok so srdiečkom obom ucitelkam. Každé dieťa nakreslilo postavičku (akože seba s podpisom) a nalepili sme potom všetky na spoločný výkres s venovaním pre učiteľky. Na ten výkres sme nalepili aj zrkadielko a k nemu napísali "toto je najlepšia učiteľka na svete". A každé dieťa donieslo 1kvet rovnakej dĺžky, postupne jej poodovzdavali, posledný dal stuhu, z toho učiteľka mala jednu veľkú kyticu.
Pri oboch detoch sme sa skladali. Pri synovi zacala korona vtedy detoli boli doma a skladali sme sa. .teraz syn v skole konci 4rocnik tiez sa skladame kytica a poukazka do zlatnictva plus torta detom kde bude mat napisane kazde svoje. Meno. Po 20 tke sa skladame. Niektore navrhovali 40 no som povedala ze to uz nie..
Tiež by som si takúto akciu nevzala na krk. Tiež mám predškoláčku a zbierame sa. A keby sme sa nezbierame, tak kúpim za seba dáku poukážku a a kvietok.
Neviem kto z našej triedy predškolákov vymyslel, že sa ide zbierať na víkendový pobyt , kytice. Pre 2 učiteľky....cca 60e na dieťa. Ako neviem či som ja divná alebo je fakt toto prestrelené...
@chupakabra je to prestrelené
@chupakabra Je to prestrelené. Ale treba sa postaviť za seba, že nedáte toľko. Som si istá, že rodičov sa nájde viac a nech si tí ostatní platia aj po 100e, keď im to nevadí. Stačí že sa nájde jedna premotivovaná matka, väčšina sa bojí ozvať a potom to takto dopadne.
Ked sa neviete dohodnut, neries.
Ja idem pani ucitelkam kupit po kyticke kvetov a do tasticiek im dam Rafaelo, kavu a vonavu sviecku v skle.
Idem touto cestou, nechcelo by sa mi vnucovat, vymyslat a ani vypytovat peniaze od rodicov.
@chupakabra Preboha po 60 eur je uz fakt vela.Aby neboli prekvapeni,ze to ucitelka an neprijme.To je uz naozaj drahy dar.
Pripadne ak by ste vedeli aj dat tipy na samostatný darcek pripadne aj hodnotu, aká by bola vhodna. Pripadne keď sú tu aj pani učiteľky, budem rada, keď sa podelia o to, čo ich zvyklo potesit