Ahoj, dali by ste v tejto situácii dieťa do škôlky,keď ho máte kde nechať? Malý byva často chorý a dlho mu trvá,kým sa z toho dostane,preto mám obavy,keďže sa ten covid už vyskytuje asi všade. V okolí si už aj niektoré škôlky zatvorené
@mmoonna nie, počkala by som do jari, kým sa situácia upokojí, dieťa bude staršie, na jar nebýva toľko chorôb medzi deťmi
@mmoonna ja som sa tiež takto rozhodla, okrem toho že po 3,4 dňoch v škôlke sa pokazde musel niekoľko týždňov doma zostať liečiť, už ma fakt na to nebavi pozerať ako sa trápi, v kuse sople, celé noci chrči, nespí, kašle, teplota, hnačka, brucho bolí 😔 a ešte plus korona sa rozmáha. Povedala som si, že tento rok už stačilo a chceme mať pokiaľ možno to apson trošku pôjde, pokojne sviatky. Do škôlky už tento rok nepachne. Akurát tak pre pyžamo a papuče mu pôjdem.
Toto bola dilema aj u nas. Maly dva tri dni v skolke a potom tyzden chory. Tak som sa rozhodla ze bude radsej doma a zdravy. Tiez som doma s mladsim tak ho necham zatial doma.
@mmoonna tak na jednej strane je fajn keď si deti medzi sebou budujú imunitu, ale na druhej strane tiež mi chodí syn do skolky a sme od konca augusta stále iba chorý takže viac tam nebol ako bol.. Ak sa bojíš že chyti kovid tak to môže chytiť hocikde inde alebo to niekto môže iný odniesť k tebe domov..
No môj ide zajtra do škôlky po niekoľkých týždňoch, tiež som ešte doma s mladšou a mám z toho blbý pocit, tak uvidím čo bude..🍀
My to máme tak, že 3 dni v škôlke, aj to iba na doobedie a potom dva týždne doma. Keď je doma, chorý nebýva. A to nikdy nemal zelené sople, teraz už viackrát. V škôlke rúška nenosia ani deti, ani učiteľky.
@mmoonna takto to bolo aj pred koronou, mam 10 rocneho a ten ked nastupil do skolky bol kazdu chvilu chorý, dovtedy nemal ani len soplik. Bola som doma s mladšou dcérou, ale on aj tak chodil do skolky. Prvy polrok bol viac doma ako v škôlke. Potom to uz bolo skvelé. Navyše mladšia väčšinou nachytala vsetky skolkarske ochorenia s nim, takže ked nastupila do skolky mala uz skvelú imunitu
@mmoonna ak je okolie zaockovane a doma sa nudi-ano. Ak nie ste tak by som sa bala.
@mmoonna ja som z tých "starších" matiek a dokonca som bola na syna sama a určite odporúčam zostať s ním doma,resp.mas ho kde nechať ako píšeš.Moj bol tak isto na tom,dala som výpoveď a zostala doma.Chorobnost prerástla do astmy,ekzémov,alergií.A zrejme nebol na škôlku ani pripravený.Vzdy sa daj na váhu buď zdravé dieťa a tym pádom základ na celý život alebo práca a záujmy mamky.Ine je ak sa to finančne inak nedá.
Tak som volala s MUDr. a tá mi poradila,že pokiaľ ho mam kde nechať,aby som ho teraz do škôlky určite nedávala. Že je toho teraz strašne veľa, musia deti neustále posielať na testy,aby zistili,či to nie je covid. Aby som ho skúsila dať v januári,keď budú mrazy...
@nikpa to iste mame aj my aj ked uz minulý rok chodila tento rok je extrém a to berie vitamíny a neviem. Co všetko ma 3,5r ale max 3 4 dni vydrzinv piatok. Na pohotovosti povedala lekarka nech ju necham doma Do.januara kedze som.doma.ja len aby si zvykala.na skolku preto.som ju davala...ale teraz mame teploty co my sme nikdy teploty nemali a tento víkend cely opat 🙈 takze som presvedčená ze ju necham.kedze aj tak.bola by len týždeň opat asppn usetrim ;)
@nikpa ja presne tak isto.. syn je sice uz druhy rok v skolke ale presne ako pises..tyzden v skolke a potom sa davame niekolko tyzdnov dokopy.. sople, kasel, teplota, brucho.. pojdem ho odhlasit do konca roka, vziat pyzamo, papuce.. zistit co treba doplatit a musim dat malemu nejak dokopy imunitu
@mmoonna je to zúfalé, syn 'chodi' už tretí rok, je predskolak, ale prvý rok keď nastúpil, začal kolotoč viac doma ako v škôlke. Potom v polovici marca škôlky zavreli plus jeho začali rekonštruovať, nastúpil v novembri. Vydržal neuveriteľné 4 týždne, kým ochorel, potom začali Vianoce a zas po vianociach sa škôlky zavreli. Nastúpil v máji - dva týždne v škôlke, dva doma plus mal boreliozu, liečenu až cez letné prázdniny. Takže tento rok nastúpil v septembri ako predškolák, tj povinná školská dochádzka, bol týždeň, potom dva doma, a potom dostal horúčku po 2! dňoch. Takže dnes išiel po 7,5 týždňoch, a to len preto, aby teda nachytal tie bacily 🙄a bol ich ušetrený ako školák.
@lenka6309 keby som mala dieta chore 2x do roka tak ho tam dam, ale ked je viac chory ako zdravy tak to nema zmysel. Aku imunitu buduje? Len ho to vycerpava ked je kazdy mesiac chory 2 tyzdene. V nasej skolke akceptuju deti s kaslom a soplom. Je im to jedno. Ked je decko v takom kolektive 6 hodin jasne ze ochorie.
@mmoonna moj je tiez ustavicne chory. 3 tyzdne doma a 3 dni v skolke. Nemam na vyber, musim chodit do prace. Takze cerpam OCR, dovolenky, obcas mi umoznia home office. Tiez mi ho je luto, ze stale len sopli a kasle a vycerpava ho to. No napr aj mne dr povedala ci nezvazujem ho nechat este rok doma. No a kde ho necham. Dam vypoved a budeme bez mojho prijmu? Nevyzijeme. A kto mi zaruci, ze ked nastupi o rok, ze nebude takto chory? Nikto. Ked uz do tohto otras kolonehu nabehol, zvladnut to musime. A inak je alergik aj astmatik. Alergolog mi zas neodporucal nechavat ho doma. Lebo hoci mi to moze byt luto ze je tak chorlavy, ze vzdy je to lepsie prekonavat teraz ako nejaky 5-6rocny. V tomto veku (3-4rocne) najlepsie zvladaju choroby. Tak sa trapime. Ty mas vyhodu ze teda si doma s mladsim dietatom. Neviem co by som robila. Zalezalo by asi od toho kolko ma mladsi/mladsia mesiacov/rokov. Pri babatku skolka nie. Pri starsom asi ano. No aj tak zalezi na tvojom rozhodnuti🤷🏻♀️
nas chodi, odovzdavaju si tam choroby ako na beziacom pase. Nebyval chory vobec, od posledneho augustoveho tyzdna bol chory 2x a 1x bola trieda v karantene. Skolka je v budove zakladnej skoly a rano prechadzame so vsetkymi detmi vestibulom. Prave kvoli korone idu robit teraz novy vchod do skolky.
Mám doma dieťa, ktoré bolo schopné ochorieť z toho, že na neho niekto nakazený z 5 metrov len pozrie 🤦...doktorka nám dosť dôrazne nedoporučovala dať do školky, našťastie som doma s mladším..ale kolektív mu dosť chýba