Ahojte. Zaujimalo by ma ci by ste dali 4 rocne dieta do zbernej skolky v lete. S manzelom sme zvazovali , ze tam syna dame. Pracujeme na striedacku s manzelom na 12-tky , nemame tu ziadnu rodinu . Baby a dedkovia su pracujuci a byvaju x km daleko. Ucitelka sa vcera vyjadrila ze ak mozeme nech ho nedavame, lebo do zbernych chodia vacsinou problemove deti ..Aby sme synovi neposkodili.
Co by ste mi poradili. Dat alebo nie a riesit 77 rocnych prarodicov na strazenie alebo opatrovatelku? Vdaka
Môj syn pochodil všetky školky v meste a problemový nebol ani náhodou.Ani sme nijaký vážnejší problém nemali /cudzie deti,cudzie prostredie,cudzie učitelky/Pani učiteľka rozpráva nezmysly.
Toto prvýkrát počujem ... roky sme tak fungovali, kým dcéra chodila do škôlky ... tiež nemáme žiadne babky, dedkov, tetky, sesternice, čo by dieťa postrážili ... a dcére sa to náramne páčilo, kopu nových kamarátov si našla.
Nebola to len manipulácia zo strany učiteľky, aby mali menší kolektív detí cez leto, hm? Teba postraší že sú tam také a také deti, ty sa zľakneš a zariadiš si iné stráženie a v škôlke budú mať na starosti 15 detí a nie 30... a v septembri sa dozvieš že skoro cez leto nemali otvorené pre nízky záujem rodičov🤦.
Kľudne ho daj cez leto do škôlky.
samozrejme do skolky. Ved ti povie ked to nebude dobre a potom poriesite zmenu
@nikusa44444
Daj ho do škôlky. Učiteľka ťa chce iba prinútiť, aby si našla opatrovateľku pre dieťa, pretože keď ich bude málo, tak môžu zatvoriť škôlku a učiteľka bude môcť ísť na dovolenku a mať pokoj.
Stále sa bavím na argumentoch, aké učiteľky používajú, len aby odradili rodičov.
Pokojne daj dieťa do škôlky, chodia tam úplne normálne deti pracujúcich rodičov.
@nikusa44444 práve pre rodiny ako ste vy, vznikli tieto zberné triedy. Určite nerieš opatrovateľky a prababky...
Učiteľka povedala riadnu hlúposť.
@nikusa44444 tak to počujem prvý krát, že do zbernej škôlky chodia problémové deti ... akože za to, že rodičia pracujú, tak sú deti problémové? Naše boli vždy jeden mesiac v lete v škôlke, väčšinou zbernej. Potom sme mali dovolenku. U nás sa škôlky v tejto službe striedali a neboli s deťmi žiadne problémy.
Ved to nebude na cele leto,ci?dovolenku budete mat ty i muz nie? Na 2t moj chodieval a i druha bude takto na 2t chodit
@nikusa44444 u nás to nebolo tak že problémové deti ale deti ,ktorých rodičia pracujú a nemajú na výber ... samozrejme Učiteľka trepne hocičo ,aby mala menej deciek na hlave .
@nikusa44444 nie nedala, teda ak by som mala inú možnosť....a nejde ani tak o deti ktoré nepozn, skôr o to ž u nás v meste v lete nemali učiteľky a plátali to brigádničkami ktoré nemali na to školu...bola to katastrofa.....
Máme trojročného, v škôlke je od apríla a v júli bude v zbernéj škôlke. Obaja pracujeme, musíme vykryť dní, keď s ním nemôžeme byť. Plánujem si čerpať dovolenku a nedávať ho tam úplne cely mesiac každý deň, ísť dakam na výlet alebo tak, keďže musím minut dovcu, čo sa cez materskú nazbierala, ale mám už toľko veci v praci, že zase extra veľa dní to nebude.
Ano davam. Tu je rozdelene kazde 2 tyzdne je otvorena ina skolka a snazili sa dat deti z jednej do spolocnej triedy. Iba 2 tyzdne nie su vykryte. Nie je to o problemovych detoch ale o pracujucich rodicoch…Nasa skolka ma super uroven, vyjde lacnejsie ako denny tabor a idu aj kamarati. Preco nevyuzit.
@nikusa44444 čoooo?
Ja som teda v zahraničí, ale normálne sú deti v škôlke u nás. Pracujeme. Okrem dovolenky sú deti Úplne normálne v škôlke denne do 15,00
@nikusa44444 u nas sa vyvesil rozpis, ktore a ako mali skolky sluzby v lete (cca vzdy po 2 tyzdnoch) a rodicia si pozapisovali deti.
Myslim, ze problem mohol byt, ze niektore deti asi mali problem zvladnut take zmeny prostredia (kazde dva tyzdne ine miesto a iny kolektiv, cudzie ucitelky, cudzie deti) a plakavali.
Nám povedala učiteľka,či si vieme nechať doma drobca rovno,žiadne,že tam sú zle deti alebo čo. Vie,že som doma s druhým,tak rovno mi povie,a ja s tým problém nemám,ale ked niekto pracuje,tak bohužiaľ tie deti musia byť v škôlke ,ked nemajú kde . Od učiteľky je škaredé povedat,že tam budú iba zle deti. Kamoška mi vravela,že praktiky učiteliek sú všelijaké,aby mali menej detí v triede,že u nich otvárajú okná na deti,kde spia,aby prechladli...😳😡
@nikusa44444 vieš aké bájky učiteľky narozpávajú rodičom, len aby deti brali skôr? Viem o prípade, keď učiteľka volala každému rodičovi zvlášť a presviedčala ho, nech dieťa berú už naobed domov, lebo pri spaní plače za mamou a aj tak tam poobede to dieťa ostáva samé. Volala každému. A čuduj sa svete, každý si to nejak zariadil a babky, tetky, susedy, brali všetky deti na obed domov. A učiteľka domov tiež 🙂
Detto čo sa týka jarných, jesenných a letných prázdnin... "neostane skoro nikto... jeho kamaráti tu nebudú...."
Ja eom na materskej, inak by som robila a dala by som ho normalne 🙂 aj v jaslickach bol pocas jula, kedze sme robili
Problemovi 4 rocni grazli???🤣🤣🤣 Len tam pekne dieta daj. Nova skolka=nove hracky, novi kamosi.
@nikusa44444 podľa mňa sa ťa chcela len zbaviť a presvedčiť ťa, aby mali menej detí.. 🙂
tiež učím v MŠ..
nič také neexistuje, aby bola zberná trieda pre problémových... v lete to proste funguje tak, že nie všetky deti do mš chodia, učiteľky čerpú dovolenky..takže napr. u nás zo 14 tried fungujú len 4, do ktorých chodia deti, ktorých rodičia aj v lete pracujú a nemajú ich kde dať..
niektoré deti síce ťažšie zvládajú, že sú v inej triede, s inými deťmi a skoro každý deň s inými učiteľkami, ale ak nie je iná možnosť, musia to vydržať...
@sorayaardente a tá kamoška bola pri tom?? ja si nedovolím schválne ohroziť žiadne dieťa a nechať ho nech ochorie.. a to som mala kadejaké deti.. a verím, že by to neurobil žiaden normálny človek...
a okrem toho tá chorobnosť v MŠ je niekedy taká, že naozaj nepotrebujeme ani okná otvárať a deti sú také choré, že tam máme z 25 detí len 4... aj to si nič nepomôžem, lebo ked mám málo, ideme s tými deťmi do inej triedy, prípadne si musíme brať dovolenky...
kamoška si asi myslí, že nakazíme deti a potom sedíme celý týždeň s vyloženými nohami
moja dcéra chodila celý mesiac. Iná možnosť nebola. Všetci sme robili, dovolenky bolo málo.
My sme takto dali syna 6 ročného, bol 4 dni v jednej zbernej škôlke kde to bolo super, učiteľky milé, príjemná atmosféra aj keď to bolo neznáme prostredie. Potom nastúpil do druhej zbernej škôlky, ktorá bola v pešej dostupnosti čo bolo pre nás lepšie, učiteľka mi ho v prvý deň pri lúčení sa vytrhla z ruky, malý vrešťal ešte 10 minút, potom sa ukľudnil. Každý deň boli revy, učiteľky ma posielali preč, že to ja ho tam zneisťujem, pritom som sa ho snažila ukľudniť aby bol v pohode. Nejedol, skoro vôbec nepil, nehral sa s deťmi. Chodil tam 2 týždne a dodnes ľutujem, že sa nám nedalo urobiť inak. Krpec, ktorý bol kolektívny, každé ráno sa vždy zvítaval s deckami, bol obľúbený aj medzi učiteľmi, je momentálne riešený u psychologičky. Odvtedy je to úplne iné dieťa, problémy v kolektíve, problém s učiteľmi. Ak by sa dal vrátiť čas, zostal by v tej prvej škôlke a radšej by som denne chodila autobusom ako teraz riešiť tento jeho stav.
@nikusa44444 Nášho nedávame, lebo škôlku majú do konca júla, a august vieme vykryť a ako tak pozliepať našou dovolenkou, a starými rodičmi, ale keby to tak nebolo, tak by do zbernej išiel. Čiže áno, dala by som.
Dakujem Vam za komentare. Aspon som si potvrdila , ze nie som najhorsia matka ak dam dieta do zbernej skolky. Nie samozrejme na cele leto
@nikusa44444 problémové deti? Čo tej učiteľke šibe?
Do zberných škôlok chodia deti pracujúcich rodičov ktorí si nemôžu dovoliť byt 2 mesiace doma