Mala mi zaspi len s dudlom. O pol roka ide do.skolky. Mozem poprosit ucitelku nech jej ho vzdy da pred spinkanim, alebo ako sa to riesi?
Aj moj to iste. A k tomu ma este aj plienky 🤷♀️🤷♀️ takze nas caka dvojite oducanie 🤦♀️
Záleží od škôlky. Niektoré cumel akceptujú, iné nie.
@zdenkak87 aj moja ma plienky 😝 ale to sa uz chystam odnaucit, ale cumlik este nie neuveritelne ju to ukludni, je ako iny clovek, pre mna za mna nech ho ma.aj do 6 rokov. Len tej skolky sa obavam ci tam budu ochotne no neviem ako to chodi
Ideálne naučiť dieťa, že v škôlke sa cumel nepoužíva.
Za pol roka moze byt bez dudla aj bez plienok. Od dudla uz mozes oducat, alebo ho nejakou fintou zahodit. Taketo deti uz vedia zavesit cumel na cumlovy strom aj dobrovolne. Alebo ho odlozit pre malicke babatka. Staci vhodne motivovat. Alebo ho do skolky jednoducho nedat, lebo ho tam nikto nema.
Na odplienkovanie za pol roka este dozreje a bude to rychle
Mas pol roka na to oducit ju od dudla.v nasej skolke sa dudle ani plienky netolerovali..
V štátnych skolkach neakceptuju dudle ani plienky ak ide do.sukromnej tam by nemal byt problém ...nam sa náhodou podarilo týždeň pred nastupom.do ms odnaucit plienku od.2r nemala a to do.ms isla.ako.2.5r do.statnej
Moj bratranec mal.dudu len doma na spanok v škôlke sa naučil spat bez dudla
Máš pol roka t.j 6 m čiže ca 182,5 dní na to aby si odnaučila dieťa od cumlu, držím palce 🍀
zalezi od skolky, niekde moze niekde nie, vacsinou v statnych je to problem
Ja som mala deti v štátnej škôlke a obaja mali cumel, nastastie svoj jediny typ, iny nechceli, tak ked ho stratili, rovno sa odnaučili.
Skús tak že cumlík môže mať len doma na spanie, inde nie. Keď idete von, odložiť na posteľ napríklad, pod vankúšik.
Ja by som sa opýtala už teraz na to, či môže mať, aby neskôr nebol zbytočne plač.
U nás v škôlke, kde syn chodí, majú jedno dievčatko s cumlíkom aj mojkačikom, nijaký problém. Okrem toho, pol roka je v živote dieťaťa obrovsky kus času, v akom môže urobiť veľké pokroky, čiže kľudne už môže byť pri nástupe bez cumlíka.
V MŠ sa plienky a cumlíky netolerujú z hygienických dôvodov. Ak sa ti ju nepodarí odnaučiť, jednoducho jej ho do škôlky nedáš. Naučí sa, že tam cumlík nie je. Môj syn šiel do MŠ ako 2,5-ročný, doma na obed nespal, večer zaspával pri mne v šatke alebo s ockom v posteli. V škôlke od prvého dňa zaspával sám.
No u nás v škôlke cumlíky neakceptovali. Malý mi nerozprával, logopedicka prvú vec mi kázala oducit od cumlíka. Vtedy mal 2 roky. Bol extrémne citlivý, bála som sa ako to zvládne. Ale zo dňa na deň sme uberali čas na cumliku. Potom som ho schovala a povedala, že havo ho spapal. Havka mal veľmi rád, tak ani neplakal, čo som bola prekvapená, čakala som, že budú plače.
U nás v škôlke (štátnej) sú asi dve detičky, ktoré na spanok mávajú aj cumlik aj plienky. Rodičia donesú ráno cumel v krabičke a ten si učiteľka odloží do obedneho spánku. Ja by som ale skúsila odučiť, alebo aspoň do tej škôlky nedať, že tam jednoducho cumlik nepatrí 🤷♀️
zkus ji od toho cumlu odnaucit, co nejdriv.prvni co mi rekla logopoedka bylo , okamzite zrusit cumel.a zubarka to same. pry se hned da poznat, ktere dite pouziva dudlik vic jak je obvykle. a ze to ma vliv i na postaveni stalych zubu.nejen tech prvnich mlecnych....drzim pesti, at to zvladnete.
Nas syn bol presne takto naviazany na cumel. Hrozne ho ukludnoval. Mal ho v jasliach na spanie ale prestal ho tam pouzivat ked mal asi 2 roky. Zaspal do 5 minut bec cumla. Doma bez cumla nezaspal. Museli sme oducat ked mal 3.5 roka na radu zubara. Zacali sa mu kazit skus. Inac by som mu ho tiez nechala aj do tych 6 rokov. Spanok v skolke je dost iny od spanku doma.
Mozes,tak to riesila moja teta. Ale najlepsie nechat dudlik v skrinke podla mna 🙂 a navyse pol roka je este daleko..aj moj ma este cumel na spanie,dufam ze do septembra to poriesime😁