Ahojte mam taky problem moj 4 a pol rocny syn si stale cuca palec, nijako ho nemozem odnaucit, zacalo to vtedy ked sa mu narodil mladsi surodenec vtedy mal 3 roky. Prosim poradte nejaku metodu na oducanie cucania palca dakujem.
ked bola sestra mala ,mama jej davala rukavicky na spanie
jedno dievcatko zo skolky si tiez cucalo palec, aj ostatne prsty, davali jej rukavice aj doma aj v skolke, ked sa islo spat. Bolo to dost ponizujuce pre nu, lutovali sme ju za to.
nuz neviem zaruceny recept ako odnaucit, ale mam 20rocnu sesternicu ktora si cmula palec a toci vlasy doteraz....jej mladsia sestra detto, takze ano, moze to trvat donekonecna ak to neskoncite. viac sa venovat, tulkat, mojkat, lubit, vsimat si, chvalit, povzbudzovat a stale jemne napominat. urcite sa to neodnauci zo dna na den, bude to trvat...
Ahoj,nas syn cmulkal prostrednik spolu s prstenikom od narodenia. Vsetci mi dohovarali,ze to nesmiem dovolit,ze bude mat krive zuby,zle vytvarovanu ustnu dutinu a pod., potom,ze mu mam prsty namocit domkorenia,alebo dat akoze do dlahy a podobne sprostosti,len, aby ich nemohol dat do ustociek. Teraz ma 10 rokov a zuby v poriadku. Ako rastol pri cmulkani som mu vysvetlovala, ze to uz nemoze robit,ze to robia len babatka a on je uz predsa chlap,ktory vie nieco robit, pripomenula som mu nejaku robotu, ktoru robil, napr . s dedom nosil drevo do kotolne, a pod. Nikdy som ho za to netrestala, nevysmievala, vzdy som sa snazila niecim ho povzbudit, aby mal pocit dolezitosti, potrebnosti, chvalila som ho a popri tom nenapadne pripomenula, ze je uz velky a cmulkanie musi skoncit, lebo to chlapi predsa nerobia. Chce to pokoj,pevne nervy , raz urcite prestane. Moze to ale trvat aj do 8 mozno aj viac rokov,ale urcite nie do nekonecna. Vsetko dobre.