Čo všetko robíte vy, rodičia pre škôlku?

elise
12. aug 2011

chcela by som sa spýtať čo všetko vy rodičia robíte pre škôlku, okrem klasického platenia mesačného poplatku. čo všetko nosíte do škôlky (Povinne, dobrovoľne), aká je spätná väzba na konci školského roku, dáva vám škôlka vyúčtovanie? ako máte oznámené aktivity, alebo financie alebo manuálne práce robiť pre škôlku v škôlke? či vám povedia prečo sa má to či ono doniesť alebo spraviť.ďakujem

benne
12. aug 2011

Máme internetovu stránku, kde sú všetky aktuálne oznamy včas a prehladne umiestnené, rovnako aj jedálny lístok a všeobecné podmienky. Je tam fotoalbum z každej ich aktivity. Takmer nikdy nevolajú na aktivity rodičov, raz sme na rodičovskom mali ukážku z otvorenej hodiny, plus vianočná besiedka a vystúpenie ku dnu matiek.. no prišla som na to, že je to ok, postačujúce. Rodičko sme mali 3x, tam sa prebrali nejaké dôležité veci, ostatné riešia učiteľky osobne, pri odovzdávaní, vyzdvihovaní detí.. napr. prosili upiecť perníčky, alebo vystrihovať/zbierať body s urč.výrobkov a pod... alebo manuálne pomôcť

Na začiatku roka sme dostali zoznam hyg.potrieb, toaletný papier, vreckovky, mydlo... iné sme v priebehu roka nenosili. Vyúčtovanie naša škôlka nerobí, ale boli sme na to upozornení, v prípade absencie dieťaťa stravu odhlásia automaticky a budúci mesiac tolko dní, čo chýbalo odrátajú...

syslica
12. aug 2011

My máme tiež dobre fungujúcu internetovú stránku, kde je všetko potrebné, informujú aj plagátmi na nástenkách či letáčikmi v skrinkách. Okrem pravidelného mesačného poplatku povinne "dobrovoľne" platíme ročný poplatok do OZ pri MŠ a ZŠ, kde vyúčtovanie s rozpisom nákladov býva zverejnené na nástenke v škôlke. Keď treba čosi oznámiť, najrýchlejšie to riešia učiteľky osobným informovaním.
Podieľame sa manuálne na skrášľovaní škôlky či okolia, v rámci možností prispievame materiálne (kanc. potreby, reklamné predmety) či inou pomocou (kopírovanie, laminovanie, sprevádzanie detí na kurzy mimo MŠ) a babky vždy napečú deťom po vystúpeniach koláče....
Z hyg. potrieb nosíme len vreckovky a zubnú pastu - ostatné sa zvyčajne platí zo zdrojov spomínaného OZ.

titkovamiriam
12. aug 2011

tak u nas je vynikajuci vztah so skolkou,vid podarene akcie v mojom fotobloku.skolka nenuti rodicov nic nosit-kazdy donesie prebytok z prace a pod.ked bolo treba ponatierat plot,papiere na kreslenie,nieco prefotit a samozrejme prebytky so zahradky.ked su akcie nieco sa napecie pre vsetkých.Vacsina rodicov tak funguje.starsie deti su na polnohosp.skole-dala sa vybavit exukzia,ukazka drezuri koni,vycvik psov a podobne.Ja som so svojou skolkou maxim spokojna aj s pristupom uciteliek.Oslavy :den matiek,otcov,deti,tekvicovy vecer,vianočne či velkonočne posedenia su super na spoznavanie sa rodicov-ved vacsina z nas bude aj na ZS. 🙂 a do nasej dedinky je velky prival ,,pristahovalcov-ved aj ja som.. tak sa inak nepozname len takto v skolke a skole 😀
šikovný ooteckovia opravuju hracky,kosia travniky,dokonca mame užasneho dedka autobusara co deticky vozí kam len treba vyslovene len ,,za naftu,, tak maju vela vyletov a podobne...

annaopialova
4. okt 2011

ahoj ucitelky vzdy povedia co treba no neviem ako je to u vaz u nas je ze ked maju do skolky prist zive dva koniky tak povedia aby sme doniesly ovocie alebo zeleninu pre tie koniky

nelicefo
4. okt 2011

Ahojte,neviem ako je to v štátnych,pretože moja malá chodila do súkromnej. Ale tam okrem platenia mes. poplatkov nebolo nič takého treba. 🙂

najmama
9. okt 2013

U nás je pri škole, ktorá je spojená aj s mš založene OZ funguje sa na 2% z daní, rodičov, obyvateľov obce a takto sa pomáha jeden rok napr interaktívna tabula, potom zariadenie do triedy a iné drobnosti podľa potreby, závisí to najmä od toho koľko financií sa zozbiera.....