Dobry den, moja dcera ide prvykrat do skolky, na skolke nic nebolo napisane, co doniest, ani ziadny papier sme nedostali... co vsetko deticky potrebuju do skolky, co poobjednavat?
My sme museli kúpiť paplón, vankúš, návliečky , nepremokavú plachtu, pyžamko, papuče na prezutie, gumáky bude treba, náhradné oblečenie na prezlečenie, uteráčik a zatiaľ to je asi aj viac menej všetko 🤔.
Na webovej stránke škôlky to nemajú uvedené? Skús pozrieť.
Na webovej stránke to zvyknú písať 2 týždne pred nástupom. Treba sledovať
@denkanr rada by som to zohnala skor, aby toho nebolo financne moc naraz
@janickacrazy nie, nie je to tam. pisem to aj v prispevku
No lebo v každej škôlke to môže byť inak, niekde aj obliečky, paplony treba, u nás teda nie, len pyžamo, prezuvky, vreckovky, toaletný papier, nič také strašne finančne náročné.
Hygienické môžeš kúpiť, nebude treba do škôlky, využijete doma. Papučky, pyžamo, pršiplášť, uteracik. Posteľné si vieš zistiť od niekoho kto chodí do škôlky už dlhšie. U nás treba.
Každá škôlka to má inak. U nás stačil základ. Papuče, pyžamo, kefka, pasta , pohárik na umývanie zubov , na vodu dostali v škôlke , vreckovi do skrinky. Skús napísať do skupiny mesta kde ide tvoje dieťa. Prípadne napíš presnú škôlku . A maminy ktoré tam deti majú tí budú vedieť poradiť.
Tak choď do škôlky a pýtaj si zoznam
Zatiaľ len papučky a náhradné oblecenie. Všetko ostatné ti povedia po nástupe. My sme nemuseli kupovať nič, žiadne mydla, vreckovky, nič sme neprali..... A teda paplony? To som ešte ani nepočula, že niekto kupuje do škôlky
My základ. Papučky označené menom, pyžamko, náhradné oblečenie. Keď bol predškolákov, únor vo vrecúšku. Zbytok zabezpečila materská skola
U nás náhradné oblečenie, pyžamo, papučky, hrebeň, ja som kupovala aj sprej na rozčesávanie vlasov. Potom veľké balenie toaletného papiera, tekuté mydlo, vreckovky v krabičke aj 10x10, uteráčik, vlhčené vreckovky, nepremokavú podložku na ležadlo.
Čo sa týka náhradného oblečenia, tak klasika, čo bežne nosí (spodné prádlo, tielko, ponožky, tričko s krátkym rukávom aj s dlhým, tepláky / legíny, mikina - to necháš v skrinke). A u nás sa osvedčili softshellové nohavice a bunda od jesene do jari.
Urcite prezuvky, pyzamko, nahradne oblecenie do skrinky. Pre dievca hreben. U nas kazdy rok kupujeme 4x vlhcene obrusky, 2x balik vreckoviek. Ale ako pisu baby, kazda skolka ma ine ppziadavky
Nic financne narocne kupovat nebudes
U nás v škôlke len pyžamo, prezuvky, náhradné oblečenie, zubná kefka a pršiplášť do skrinky. Iné nič.
Všade je to iné.
- náhradné oblečenie, papuče, dievčatá hrebeň
- papierové vreckovy (10x10 a aj v krabičke), antibakteriálne tekuté mydlo, vlhčené vreckovky, toaletný papier, kuchynské utierky - 2-krát ročne všetko