Čo s predškoláčkou, ak ju nezobrali do škôlky?

cilkaamilka
30. aug 2013

ahojte maminy . . . potrebujem poradiť. cez leto sme sa presťahovali a škôlky beznádejne plné . . . dcéra je predškoláčka . . . viete mi poradit nejaké aktivity . . . . kde sa stretávate s deti rovnakého veku . . . prihlásila som ju zatial na vytvarnu a tanecnu . . . . pracujem na polovicny uvezok takze budem mat cas ju doma pripravit do skoly . . . mate nejaky tip? alebo co robite vy so svojimi deturencami . . . .dakujem

jezurka47
30. aug 2013

Predškolákov musia brať povinne do škôlky. Sú oprednosťňovaný pred mladšími deťmi. Treba sa odvolávať

sonice
30. aug 2013

@cilkaamilka presne tak, predškolský rok je povinný! musia ju vziať...

maznacik007
30. aug 2013

@jezurka47 ano musia uprednostnit ale iba v pripade ze sa prihlasia v riadnom termine na zapis a dalej moze byt podmienka trvaleho pobytu ... resp. spadova skolka a toto oni nesplnali v tom case ....

ja by som skusila tie kruzky ... a uvidis ze dcerka sa zabavi, pozrite v knihkupectve je plno zositov s pripravou pre predskolakov ...

jezurka47
30. aug 2013

@maznacik007 ale veď každe dieťa musí dostať osvedčenie o absolvovaní predškolskej príprave

maznacik007
30. aug 2013

@jezurka47 nie nemusi ... zakonna povinnost absolvovat predprimarne vzdelavanie nie je ... 😉

sammy
30. aug 2013

@jezurka47 Veru nie je to povinne, ked sa hlasi do skoly, nikto neskuma, ci dieta chodilo do skolky. Potvrdila mi to aj jedna ucitelka zo skolky.

cilkaamilka
autor
30. aug 2013

co ja, viem, nieje to povinne . . . potvrdila mi to aj riaditelka z byvalej skolky .........stahovali sme sa cez prazdniny narychlo takze prihlasku sme nepodavali . . . . knizky pokupene a nastudovane co by mal vediet predskolak pri nastupe do skoly . . . len chcem aby mala kontakt s detmi rovnakeho veku a nejaku zabavu aby sa doma nenudila

zuzitko74
30. aug 2013

@cilkaamilka Skús možno ešte škôlku pri tvojej, alebo manželovej robote.

aristka
30. aug 2013

@cilkaamilka určite si pravdivosť informácií o neprijatí over aj právnou cestou ,ak tam máš trvalý pobyt a predškolák je už povinná dochádzka musia ti ju zobrať a riešila by som to cez zriaďovatela škôlky to jest obec alebo mesto...určite by som si to overila...

sjuz
30. aug 2013

@cilkaamilka no u nas si riaditelky nechavaju niekoko miest prave kolvi pristahovanym. Myslim, ze povinni su.

nikikeke
30. aug 2013

@cilkaamilka a preco to riesis az teraz? nestalo sa nahodou, ze si neziadala o odklad? alebo si si vsetko nechala na poslednu chvilu? Predskolska dochadzka este stale u nas nie je povinna, takze ak si nedavala prihlasku ako vsetci v marci, tak bohuzial. A prave som precitala prispevok. Mala si to riesit skor, ale nezufaj. Skus tam zajst po 15.9. kedy uz riaditelka bude naisto vediet, ci sa nahodou nejake miesta neuvolnili. Stava sa ze nenastupia vsetky deti. Skolku neobvynuj, aj oni maju svoje pravidla a postupy. Teraz su uz zoznamy deti davno urobene, pocty deti v tiredach su limitovane, nie jeto take lahke ako si myslis.
@aristka odkial mas ze je preskolska dochadza povinna???? akurat sa neplati skolne, ale povinna urcite nie je.

zuzidr
30. aug 2013

vôbec to nie je povinné. mne dcéru predškoláčku zobrali min.rok len na 4hod. lebo bolo veľa detí a ja som na MD. Riešila som to cez viaceré úrad,y všade mi bolo povedané, že predškolská príprava už nie je povinná. Ako sa rozhodne zriadovateľ, tak je 😠

cilkaamilka
autor
2. sep 2013

dievčatá, mamičky . . . . ja nikoho neobvynujem . . . . stahovali sme sa narychlo . . . takze som to nemohla riesit skor . . . . keby som vedela ze takato situacia nastane jasne ze to budem riesit . . . iba som chcela vediet ci tu niekto nema doma predskolaka ktory nechodi do skolky a ako to riesia . . .