Čo rozdať na narodeniny v škôlke?

24. mar 2023

Ahojte, prvýkrát riešim toto,malý bude mať v apríli narodeniny 4 roky.Rozmyslam čo rozdať v škôlke ostatným detičkám.? Zatiaľ ostatné dávali len sladkosti.Pozerala som aj na nete čo by sa dalo,príklad napíšem pár nápadov - pečiatky,ceruzku,zvieratko gumu,skakajucu loptu,bublifuk,odznak zvieratko ich triedy atď atď.Potesili by sa malé deti takýmto veciam?Alebo nevymýšľat a radšej rozdať sladkosti?Čo ste si vybrali vy?A čo pani učiteľka dezert kávu alebo čo ine?

pribinak
24. mar 2023

Bublifuk nie, polovica deti ho vyleje na seba. Pečiatky balóniky či ceruzky sú supwr

tani777
24. mar 2023

Len nie bublifuk,vacsinou nechavaju mastne skvrny na obleceni 🙈

kvetinka75
24. mar 2023

podľa mňa stačia sladkosti, príp. pridal nejaké ovocie, jablko. Všetko ostatné mi príde zbytočné

christie11
24. mar 2023

U nas jedna mamicka vytlacila par stran omalovaniek,hadaniek.zviazala spagatom a k tomu jablcko.super to bolo. Nasa niesla napr. skakalky, nalepky, dzusik.

1mina
24. mar 2023

u nas v skolke mala vzdy donesie sladkosti, nic ine sa neriesi tak ani ja nebudem 🙂 asi by som tak odkukala podla toho co zvyknu ostatny rodicia

luccija
24. mar 2023

Nosili rôzne, ale deti sa vždy viac potešili niečomu inému ako sladkosti.Ako píšes ceruzky, gumu, omaľovánky, nálepky pre chalanov iné pre dievčatá iné...v Pepcu mávajú pekne.

sonalove
24. mar 2023

My sme upiekli medovníčky v tvare rôznych rozprávkových postavičiek

jesenzima
24. mar 2023

Každému lízatko, alebo cukrík, žiadne extra výmysly. Mňa poráža, keď mi dcéra nosí zo škôlky vseliake haraburdy, drobnosti, čo sa tu váľajú všade a nakoniec skončia v koši .... Ja vždy kúpim balík cukríkov v tých bodkovanych obaloch, učiteľka im to rozdá a vybavené ....

nwnw
24. mar 2023

My rozdavame peciatky, skakajuce lopty,v lete aj obycajnu rajec vodu, pastelky, reflexne pasiky, nalepky, normalne niekedy kupim v Tedi nieco a tak. Sladkosti nie, ovocie by bolo fajn,len nie pre deti ktore su chore.

modrykonik33
24. mar 2023

Ako stará škola by som poveda sladkosti, ale v dnešnej dobe by som sa bála aby si mi potom nejaká mamička neodchytila 🙈

loliku
24. mar 2023

Moji sa vzdy najviac potesia sladkosti 🙈 aj davam lizatko, cukriky, kindercokoladku... asi by som zbytocne nevymyslala, lebo take drobnosti sa aj tak doma len povaluju (aspon u nas) alebo sladost a k tomu balonik ten sa vzdy vyuzije 😅

sandrahi
24. mar 2023

@sonalove toto je super napad s tymi medovnickami 🙂

beata_k
24. mar 2023

Prines nieco sladke alebo ovocie. Ak mate toto zauzivane ( priniest sladkost), tak priniest "drobnost" je dlazdena cesta do pekla. Lebo sa rodicia zacnu predbiehat, kto prinesie lepsiu "drobnost"

thoughtfulweirdo
24. mar 2023

U nás je zakázané nosiť sladkosti a aj akékoľvek iné jedlo. Nosia sponky, pečiatky, omaľovánky, ceruzky, hračky z kinderka, balóniky, bublifuk, píšťalky.... Moja dcéra vymyslela tie párty neónové náramky, mali veľký úspech a potešila sa aj moja peňaženka 😄 a teda nemám dojem, že by sa rodičia predbiehali, ešte nič drahé dcéra nedoniesla, len také somarinky do eura na kus.

zorkahorka
24. mar 2023

Za mna stacia cukriky - mala pozornost, netreba to prehanat

simca06022011
24. mar 2023

Nic z toho... ja som raz robila balik omalovanka, potom take male ceruzky raz.. ale je ot zbytocne, na co? casom som aj ja videla, ze viac potesi to kinderko, alebo upeceny muffin (dcera niesla do skoly tento rok) ako tieto veci, ktore potom my rodica doma vyhadzujeme. V skolke vacsinou jest nemozu atd, v sukromnych jasliach som doniesla tortu, balicky detom a mali oslavu, kazdy jeden. Ale v skolkach sa take nerobi, cize zbytocne.

simca06022011
24. mar 2023

@modrykonik33 nema preco, ked tak na rodicku si to maju vydiskutovat rodicia co nosit/nenosit. Ak by is ma odchytila, jej problem, ved deitatu to nemusi davat zjest, v skolke to deti dostanu do skrinky. Tomu nech to vysvetli potom :D

darkswan
24. mar 2023

ako jablcko znie pekne, ale teda deti to nedocenia, raz prislo dievcatko s vedrami jablcok a teda deti neskakali nadsenim🙂

janika38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
24. mar 2023

brumika , ak nejakú vec - určite rovnakú pre všetkých, čiže neutrál / aby nevznikli hádky, pre farbu .../

dkethe
24. mar 2023

Zdrave sladkosti. Ja nosim zatocene ovocne koze, vzdy vychytam akciu

zuzudrnda
24. mar 2023

Upiekla som ovocný koláč,doniesla jablká. Deti majú všetkého veľa. Keď mal syn menšiu oslavu s kamošmi, dostali cibuľky kvetov a ovocné kože do balíčkov. Ako mama som nešťastná z lízaniek,cukríkov,kinderiek, atď. Každú chvíľu nejaké dieťa oslavuje. Tých sladkosti je strašne veľa. Toto myslím,že by si mali rodičia riešiť individuálne doma a tie klasické sladkosti do školy deťom nedávať. Načo...

simona92101
24. mar 2023

Kedze mam dieta s ABKM plus ine alergie,vacsinu sladkosti co dostane takto v skolke rozdame 😏 avsak raz dcerka dostala balicek kde boli nalepky,sponky,gumy macikovia.a velmi sa tomu potesila.dcerke budem do skolky robit ovocnu misu a tuez taketo balicky.

slavomira236
24. mar 2023

My vetsinou lentilky alebo keksik nejaky...ale vetsinou deti fnosia lizatko alebo tie mini haribo cukriky alebo podobne z lidla..pozorujem ze teraz uz sa nosia acnensie veci ako ked chodil syn do skolky..co sa tyka bublifuku raz jedna doniesla detom,ucitelka im povolila ich vziat von ked sli na dvor a potom dostala od jednej mamicky ze preco jej dala bublifuk ze jej dieta ma drahu bundu ze kto jej to preplati

ikonica
24. mar 2023

Nasa dostala lizatko z hroznoveho cukru z dm, malicke balenia gumenych cukrikov, v balicku malicku vykrajovacku k tomu plastelinu v saciku jednu farbu a fixu tej istej farby, latkovu celenku korunkovu, croasant... My sme po dlhych uvahach nakoniec davali croasant a tiez malicke balenie gumovych cukrikov.... Este mi v prvom polroku prislo vtipne darovat aj lizatka neoangin, herbalsept 🙈 prakticke pri tolkych chorobach....mala som nakupene aj take minibalicky lentiliek, maju to v jednote pri potrebach na pecenie, v jednom sacku je niekolko mini krabiciek s mini lentilkami...

kamatopo
24. mar 2023

My pečieme mafiny. Deti sa na ne tešia.

pbra40
24. mar 2023

Nalepkovu predlohu najdes na nete, staci len vytlacit na lepiaci papier

guiseppinka
24. mar 2023

Chvalabohu za system u nas (rakusko): vzdy sa dopredu dohodne, kedy dieta bude oslavovat a donesie nieco - babovku, muffiny. Ucitelky vzdy povedia, ze ci je nejaka alergia alebo nie a podla toho sa dany rodic zariadi... V ten den je pred dverami triedy pekne dekoracia s textom dnes ma narodeniny XY a jeho fotkou. Potom pekne dieta doobeda oslavi v kruhu, pekne ho odfotia a zalozia do zlozky. Dostane od uciteliek nejake prianie a kedysi mali nejaku krabicu s blbostami, z ktorej si mohli vybrat nejaky darcek.

Detom sa davaju darceky iba ked sa konci skolka (kto chce) a vacsinou ozaj len kapsicka ovocna, kinder coko ako telo motyla... Moje davali v jasliach mydielka a starsia detom sumivky, mladsia mi konci tento rok, tak musim nieco vymysliet

slavkadi
27. mar 2023

Detské tetovačky, reflexné nálepky, prívesky, a drobnú sladkosť lízatko, Kinder čokoládku, mini balíček gumených cukríkov. Ja som raz dala upiect medovníčky v tvare sovičky do sovičkovej triedy, to malo úspech.

yanni
27. mar 2023

My zijeme v zahraničí a tu sa to tiez riesi, dokonca este aj na ZS. Nastastie ma najmladsia (skolkarka) narodky na Vianoce, takze nikdy nic dodatocne neberie a starsia dcera tesne pred prazdninami, ta sa zase v skole robi, ze narodky nema😂 Ale inak, pred par rokmi niesla aj ona. Upiekli sme mini muffiny (mala skolka, cize vieme kto ake ma alergie a prisposobili sme recept).