Čo robiť doma s 3,5 ročnou dcérou?

7. mar 2021

Ahojte nemáte tipy čo by som mohla doma robiť s mojou 3,5 ročnou dcérou? Škôlka jej veľmi chýba a doma sa stále nudí. Ako by som ju mohla zabaviť?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. mar 2021

@viestta Ďakujem určite skúsime

elizabet173
7. mar 2021

Pozri montessori doma, je tam kopa nametov. Kreslite, malujte, plastelina, vystrihujte, nalepujte, navliekajte koralky, citajte si, tancujte, nech s tebou vari, upratuje, von na bicykel...

autor
7. mar 2021

@elizabet173 Ďakujem za radu

zuzikak
7. mar 2021

skuste pinterest - velmi vela kreativnych napadov z papiera, aj z veci v prirode - doobeda nazbierate palicky, listocky, kamienky (kadeco) a poobede z toho nieco vytvorite. Existuje aj fb skupina "vesele kamene" - kde kreslite na kamienky a potom ich ukladate kade chodite. mozno ich niekto najde. Skuste s dcerkou aj piect, plastelina, hra na skolku, varenie, cesanie, mozno spolocna vyroba domceka, kartonovej postielky pre babiku, kreslenie roznymi farbickami, fukacie fixy, farebne papiere nastrihat na mozajku nech naliepa tvary na papier prip. papiere s roznymi strukturami nech obliepa napr. krabicku.....Nech pomaha pri vsetkom - pri vareni, vesani pradla, skladani, ak ste unavena nie je zle jej aj rozpravku pustit, citat spolu, alebo nech pouklada hracky a cita im podla obrazkov, skuste si z papiera vystrihnut korunu (ako celenku po celej hlave) a vyzdobit ju samolepiacimi koralkami, papierikmi, vymalovat....) ten pinterest ma velmi vela napadov.

autor
7. mar 2021

@zuzikak Ďakujem

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzikak
7. mar 2021

alebo domaca plastelina? ak mate potravinarske farbivo tak len muka, troska oleja, sol (nebude to chutne) a troska farbiva na jednotlive buchticky a moze "piect". Alebo kupit ak nemate take peciatkove vykrajovacky a nech pecie keksiky. Tak isto je super pozriet na svojtka.sk - rozne nalepkove zosity by ju mozno tiez bavili....casopis pre male deti - taky macko pusik.......za chvilku bude velka noc, ak nemate polystyrenove vajicka vystrihnite z papiera nech ich ozdobi, prip. za chvilku isto v nejakom casopise budu aj velkonocne nalepky - potom ich zaveste na snurku a niekde zaveste. Alebo skuste "vyrobit knihu" o zvieratkach - na kazdu stranu nakreslite zvieratka a ich bydlisko alebo jedlo alebo vystrihnut zo starych casopisov.

evkamotka
7. mar 2021

Doobeda aj poobede von

heidy222
7. mar 2021

Ja som strasne nekreativna, a vobec mi tvorenie nejde 😂 ale pocas prveho lockdownu sme na jeden Most nedaleko domu zavesili vesiaci zamok ktory sme najskor ozdobili a potom vzdy Ked Bola znudena a apaticka a nechcela ist sa zase len prechadzat Tak som ju nalakala, ze ideme pozriet ci zamok este visi

leuska15leuska15
7. mar 2021

My máme to isté (tiež 3,5 roka), lenže našu moc nebaví nič kreatívne :
Ráno vstaneme, trochu sa pohráme s hračkami (ráno ju to baví po noci)
Skladáme lego
Vytlačíme si z Google omalovanky postaviciek, vyfarbime ich, vystrihneme a s nimi sa hráme (každý deň iné postavičky, to ju baví)
Ideme vonku na prechádzku, alebo zakývať z okna prababke, kvôli Covidu je jej smutno, cez balkón sa s ňou rozpravame
Varíme obed
Čítame rozprávky a Macka Pusika, občas Šikovníčka alebo Vcielku
Okupe sa vo vani s loďkami, niekedy si vyrobíme loďku z mliekovej krabice, niekedy jej dovolím bublifuk v kúpeľni
Pustím jej 1 rozprávku za den
Počúvame na YouTube Audio rozprávky, pritom si postavíme bunker zo stoliciek a perín
Učím ju robiť každý deň niečo dobré (pomôžeme spolu mojej sestre, napíšeme niečo milé ockovi, aby sa potešil, pošleme pár eur niekomu atď)
Pohra sa chvíľu aj sama...

huncut496
10. mar 2021

Naša sa chytila na kamienky.. Ako bolo spomenuté na fb Veselé kamene.. Nerobím reklamu 😊 moja bude mat 10 rokov, ale je to taka psychohygiena aj pre mna keď maly zaspí. 🙂 A ma aj motiváciu aby sme viac chodili pešo.. A na výlety - ak sa bude dat..