Ahojte poradte co mam robit dcerka 6rocna nechce spavat sama v detskej izbe zaspi ale iba ked som pri nej akonahle zaspi chvilku pockam a idem do spalne dvere ma otvorene dokoran takze bat sa nemusi nema coho ale vYdrzi max 4hodky a dojde do spalne alebo musim ist k nej naspet do izby ale mam strach ako to bude kedze v maji nam pribudne babatko alo to bude vsetko😳
@lucynell Lebo nie je naučená spať vo svojom a sama. Keby ste ju na to učili skorej tak je to v poriadku. Kamarátka má tiež 5 ročného chlapca a mala tento problém, lenže on snimi spával od narodenia v posteli. Potom mu spravili izbu a nechcel dlho, mal až amok hysterický keď mali ísť spať a kamoška ho poslala spať do izby. Tak potom to urobila tak že mu vysvetlila že sa mu nič nestane že oni by sa zobudili keby niečo a pomaly to skúšali. A teraz vraj občas prilezie k nim ale už to nie je také a pekne vie zaspať.
Aj my máme presne to isté. Mala 4,5 ročná kým spí s nami v posteli, prespí pokojne celú noc. Akonáhle je vo svojej izbe, aj 10x za noc volá maminka!!! Koľkokrát rezignujem a je pre mňa jednoduchšie ju nechať u nás v posteli, lebo vstávať ráno taká nevyspana do práce nie je ktovie čo. A to tiež v máji čakáme druhé bábätko. Neviem čo bude, jedine ju učiť stále na jej posteľ
@gabika0825 no u nas napr spal maly sam vo svojej izbe od roka... Dokonca chcel spat iba u seba aj ked som ho občas volala ci nechce jednu noc spat s nami... Mne to chýbalo...a nechcel... Potom pred 5tim rokom začalo to, že ked išiel na ecko v noci tak už prišiel ku nám do rána.. Prišlo sťahovanie a dočasne sme asi 4mesiace spali v jednej spálni, po prestahovani už nechce spať sam v izbe a bude mať 6.. Čiže naučený bol spat od malinkata sam a zrazu ho chytilo ze sa boji a spi u nás, aj spat musíme chodiť s nim.. Takže nie vždy je to o tom či sa dieťa učí od mala spat samé.
@evittam tak ano bola to určite zmena, ale ono to uz začalo ako 4,5r, začal chodiť k nam do postele vnoci a to sme byvali ešte v starom. Takže podla mňa sa len dostal do veku kedy sa začína možno báť tmy, chodil do škôlky takže ani s nami už nebol celé dni napr a podobne, viac veci si uvedomuje.. Tak isto aj strach.. ved ja si pamätám tiež som sa necítila 2x dobre v tme a to som už bola aj školáčka a bala som sa pomaly na wcko v noci ísť.. Určite beriem do úvahy aj zmenu, ale myslím si, že má teraz obdobie také kedy nas možno viac potrebuje pri sebe, aj v spánku, aby sa cítil istejšie..
Ahoj, náš je rovnako starý a tiež pri ňom zaspávame buď ja alebo manžel, keď zaspí presúvame sa do spálne a spí sám normálne do rána. Ak má zlý sen zobudí sa a príde do spálne tak si jeden z nás k nemu musí ísť ľahnúť. Nebude to trvať naveky takže mne to nevadí. Máme tiež malé mimi a buď ide ona spat skôr, alebo s jedným zaspava jeden a s druhým druhý. Ak náhodou manžel nie je doma, tak uspim prv malú a potom ide spať on. U nás to nie je nejaký problém, zvládame to v pohode.
@leskovael Ale v takom prípade mu trebalo vysvetliť, aby si lahol do svojej postielky a nie chodiť za vami. Jasné že keď to dovoliš tak si na to zvykne. Treba ho to naučiť znova , porozprávať sa o tom čoho sa bojí, vysvetliť mu že je veľký chalan a mal by spať sám, poprípade porovnať a povedať mu že iné deticky v jeho veku spia tiež samé a že či on je male dieťa keď musí pri mame. Určite ked takto na neho pôjdeš tak sa nauči. Veľa štastia
Presne toho sme sa báli aj my... A nakoniec prišlo bábätko a ona sama asi 2mesiace predtým nez sa narodilo odišla... V jedného dňa na druhý prišla, že chce spat už sama vo svojej izbe a nemusíme tam s nou byť ona je veľká.. Problém potom bol keď malý prišiel, a ona chcela byť s nami keď aj on, asi týždeň to trvalo (zrejme žiarlivosť, strach) .. Ale uspokojila sa s tým, že keď ocko pôjde pracovať (chodí po teréne) tak môže spat so mnou a bracekom v spálni... A tak to mame zaužívané dodnes... Príde to samé.. Do mája času dosť... Ale je pravda, že sme s ňou veľa hovorili, že bude veľká sestra, bude kráľovná svojej izby, atď atd