Ahojte, čo robia vase deti po prichode domov zo skolky?
Mam susedov, maju 2 dcery 4 a skoro 6 rokov, pridu domov zo skolky a od 15 do 21.30 odtial ide iba dupot, buchot a vyskanie/rev. To si dnesne decka uz nevedia sadnut na zadok a kreslit, stavat puzzle, modelovat z plasteliny alebo co? Normalne som uz zufala z nich, ked som si ich matky pytala, ze co tolko trieskaju doma stale, tak mi len s usmevom odvetila ze no viete, "deti".
Ja uz vazne zvazujem predaj bytu, pracujem z domu, potrebujem rozmyslat, mat klud na pracu a to neustale buchanie ma neskutocne rusi. Sluchatka ma uz nebavi stale nosit.
Tak rozmyslam, ze ci oni maju nejake hyperaktivne deti alebo to je normalka v kazdej rodine.
Sú to živé deti ja som vždy bola po škôlke vonku a vermi deti sú divoké a vermi teraz ich už veľmi nebaví plastelína proste keď budeš mať vlastne pochopíš
Poviem to diplomaticky.
Sú rodiny,kde to normálne je,lebo su tak všetci naučení a dospelým to príde v poriadku,mať doma zverinec.A sú také,kde to normálne nie je.
Nemám škôlara, ale keď som ešte nemala dieťa a chodila po neter do škôlky, tak sme si vždy niečo tvorili, kreslili, modelovali. Ona to od malička milovala. Ale viem, že nie sú také deti všetky, kamoška ma fakt ze besne deti, a po škôlke s nimi chodí von, a doma sa ich snaží držať kludnych, vysvetli ze pod nimi sú tiež ľudia a počuť to, voli kľudnejšie aktivity.
Ja berem zo skolky o 3, a minimalne do 5tej sa motame este po vonku, ked pocasie dovoli. Potom uz len vecera, rozpravky, a nejake oddychive aktivity, kedze vybehani su..
To kedy chodia zo škôlky alebo aký máš pracovný cas?
Však začni skoro ráno a do 16.00 máš už konečnú a môže ti to byť jedno čo aké deti robia - či sa hrajú po sediacky alebo si hádžu lego po izbe..
A inak
Byt je primárne na bývanie. Pracovať sa má z kancelárie. Ak ti tu možnosť zamestnávateľ nedáva, mala by si mať výplatu takú, aby si si kancelárske priestory vedela prenajať.
Tak z istého pohľadu to normálne je. My tiež nie sme úplne tichi susedia, aj keď deti krotim. Ale podchvíľou dačo padne, trestné, trestne dieťa, potom vymýšľa tanečné kreácie, ďalšia začína chodiť, takže... Ale o 20 je už ticho. Obe su v posteli. Každopádne keď bývaš pod rodinou s deťmi hrobové ticho očakávať nemôžeš. My sme rok zas bývali vedľa hluchých manželov. Počula som každý ich rozhovor, lebo po sebe doslova kricali aby sa počuli. Tv som zapínať nemusela, lebo som počula správy od nich. A čo som mala robiť? Pokým nerušia nočný kľud môžeš sa akurát tak odsťahovať 🤷
🙂))Zjavne nemas vlastne deti....Potom, ked budes mat spomen si na tuto otazku🙂))
Predaj byt, lebo o par rokov ako tinedzeri budu dupat ako slony ci pustat nahlas nejaky hrozny rap.... mam doma vekovu kategoriu od 2r do 13r. Decka hore na poschodí, aj pri beznej prevadzke nechapem ako vyrabaju taky hluk. Nie vzdy, ale su dni kedy im sibe.... Iba ked som mala jedno dieta, tak vedelo byt doma relativne ticho. Akonahle boli dvaja, tak koniec kludu...
Ja by som sa nikde nesťahovala, 2-3 roky prejdu, budú deti školáci a budú tichšie.
@viera som to chcela akurát napísať 😊. Tiež nemám deti,ale chápem aj,že sa nedajú vycvičiť na povel a teraz ticho a tu sed,ani sa nehni 😁. A hlavne,keď ich je viac 😉
milujem take matky.
poznam taku, decka doma hrali futbal a hokej
a ano, ved su to len deti.
ona si poprit tom zatial aj okna umyje v celom byte, hlavne ze deti maju z bytu preterkarsku drahu. ju to netrapi.
a teraz si vezmi, ze by si mala suseda, ktory je nezamestnany a urobi si z bytu dielnu od rana ako oci otvori o 7mej do 18tej treskot, prave som dnes uz plakala muzovi, ze sa vezmem ako vajce na vandrovku do sveta, chcem stroskotat na opustenom ostrove, bytovky su des
bola som u kamaratky kt byva v byte ..jej maly sa hral v izbe potichu a my pili kavu .. suseda dosla trieskat a hucala nech si maleho ukludni lebo strasne trieska... netrieskal staval si lego na koberceku .. hold je to bytovka kde je vsetko pozut .. ak si nervna prenajmi si office a pracuj odtial alebo si kup domcek .. v byte je pocit kazdy prd,posunutie stolicky , prechod z izby do izby ,zatvaranie dvier a aj splachnutie .. deti niesu na baterky maju energiu a nie vzdy sa da byt vonku ..hlavne v zime ci ked prsi
Ja mam 2 deti tale nieco ako pises. Dupu, vrieskaju, biju sa, hadaju, pištia. Ked prideme domov, tak to zacne, upozornujem v podstate stale. Za kazdym jednym skokom, dupotom, vreskotom pridem na rad ja a vysvetlujem, aj kricim uz, aj tresty dam. To aby si niekzo nemyslel ze som benevolentna matka. Nie, som celkom dost prisna.
Toto ale ovplyvnit zial neviem, robia to, aj napriek vsetkemu. Aby som bola presna, prestanu mozno na par minut a potom znova.
Mam zive deti a ten kto take nema, nikdy to nepochopi. A este co je horsie, mysli si, ze poslusne su len vdaka jeho skvelej vychove.
Nie. Je to o povahe a temperamente deti.
@joannita zive sa maju vybehat vonku. my sme tiez boli deti a doma sme sa nenahanali.
teraz nepisem o obcasnom behani po byte, ale o pernamentnom behani asi hodinu az dve po byte.
@bublinka1426 moje behaju aj vonku, nemusis sa bat 😃
@joannita ja sa nebojim :D
@bublinka1426 kazdopadne cenim si tvoje odporucanie, samu by ma to iste nenapadlo. Som myslela ze s detmi sa nechodi von 😃
moj by na zadku nesedel, ale my sme chodili po skolke poobede von podla pocasia na 2-3 hodiny. (chodil domov po obede a doma nespal.) a vecer lezal 19,30, urcite nie 21,30. aj si to so susedmi riesila?
@lenkakravcova ty si tiež ako dieťa vyvádzala ako malý šimpanz?🙂
@joannita nechaj tak tu to je ťažko vysvetliť ja ťa chápem, mám doma rovnaké šidlo a to nevybeháš len tak
Máme suseda futbalistu a bežné hravá s trojročným futbal doma keď vonku prší, nevraviac že mladý ich asi oboch dobre cvičí, lebo len hučí, zriedka dverami ...chvalabohu sú tu len dva tri v týždni....a už nebudú kvôli tréningom pendlovat celá rodina ale len tatko
Asi su rozne rodiny. My sme asi do stvrtej vonku, potom sa hrajú doma.... Obcas su divoky, a potom zas kludny. Su to take vlny. V kazdom pripade po siedmej len kludne hry. O osmej uz su v posteli.
Ale fakt he, ze obcas nieco padne, poklbcia sa... V noci zly sen, zubky, nebodaj odsavanie sopla... No, nezavidim susedom... Ale teda snazime sa.
Nas je to dieta, co prave kresli, hra sa s legom, vlaciky brio, knizky. Nahana sa vonku na zahrade. Ale samozrejme niekedy doma skace ako kralik. Zalezi ake tie deti su. Nas ale chce pozornost, nic pri nom clovek nespravi. To jedine ho zapojit.
odhlučnenie bytu je tiež riešenie
Ak im nedáva do ruky mobil na čo by čumeli ako blázni, tak to je normálne. Ja mám síce starších ale okolo šiestej ožijú a do ôsmej hádžu loptu, kričia, púšťajú si hudbu a tancujú resp.dupú tak,že v pivnici si myslím,že začne padať omietka a revú jak blázni. Kým boli menší, s manželom chodili na stolný tenis,kde 2hod. behali a keď prišli domov, pokračovali v tom. Ja vždy hovorím,že mám šťastie,že sme v rod.dome bez susedov, lebo by nás týždenne riešila sociálka.A o pol deviatej si sadne kresliť a keby som ho nenaháňala do postele, tak do jednej by kreslil. Dnešné deti majú neskutočne veľa energie.
No ja neviem, dost, co tie deti sedia v skolke, jlavne predskolaci, este ma prist domov a sediet ako pat penazi. No nase veru ziadne kreslenie, plastelina, tiez nezabavi. A neda sa byt v kuse vonku, ja si musim aj doma porobit, veceru nachystat. Lebo pridem domov s nimi o 17 a potom aj tak su besni, o to viac, ze su hladni 🤪🙈.
Susedia si popravde vydychli, co chapem. Ale nemozem ich uviazat o stolicku. Na tatrovke a odrazadle sa u nas nejazdilo teda, a ked dupali, tak som ich upozornovala. No ale...
My našťastie bývame v dome, ale áno, môj si nevie sadnúť na zadok. Príde zo škôlky a vypustí paru. Tam je podľa učiteliek slušný a dobrý chlapček, príde domov, má brutálny pretlak energie čo tam očividne drží pod pokrievkou. Mňa to teda tiež nijako neteší a úplne ti rozumiem. Ale sú aj takéto deti. Môj je živý, nie hyperaktívny, ale živý. A ver mi, že niekedy mama robí čo môže a proste to dieťa je ako z divých vajec a ide si svoje. Tiež mám veľakrát pocit, že som vyčerpaná viac z tých pár hodín po škôlke ako vtedy, keď sme ešte boli celé dni spolu. Sú proste také deti...
@bublinka1426 my sme s bratom obaja hyperaktívni, obaja sme športovali, ja do 18 vrcholovo - a doma sme boli jak vypustení z reťaze, lebo sme boli spolu. keď sme boli každý zvlášť tak bol kľud…
No normalne to urcite nie je, ale to je skor problem u rodicov tych deti. Su to podla mna bezohladni ludia, tak nechaju deti skakat a dupat, vsak co. Namiesto toho by ich mali zobrat po skolke este von na ihrisko, nech vybiju baterky tam a doma uz pokojnejsie aktivity.
Aspon ja to tak s detmi robim. A ked su hlucne doma, nebojim sa ich upozornit, nech nedupu, ze teta pod nami uz spi alebo tak. Takto vychovaju len dalsie bezohladne individua. No ale s tym nespravis nic, bid pockat, kym vyrastu alebo sa odstahovat. Gu plati stare zname - Debilovi nevysvetlis.