Ahojte mozno otazka znie divno, ale sme v zahranici kde nastupila trojrocna do skolky a zaujma ma ako to funguje na Slovensku. Pamatam si ze sa mojich cias sme sa stale len hrali. Oni uz ako 3 rocny sedia v kruhu a ucia ich pismenka, zvierata, atd. plus ma treti jazyk. (sme trojazycna rodina) preto teraz chcem tie 2 jazyky aby sa zdokonalila, slovensky uz vie pekne. Ale neviem ci to je dobre hned sa takto "ucit" lebo povedala mi dnes ze v skolke nemaju hracky. Ona si myslela ze sa tam bude hrat s hrackami. Ale oni sa tam vacsinou "ucia" ale aj hraju na ihrisku, preliezky a tak, ale to je vsetko. Maju nejake stavebnice, kocky ale to si mozu len 1 hracku vybrat a hrat. Myslite ze je to dobre alebo zle? A aky program maju 3 rocne deti na slovensku v skolke?
v Montessori je to tak, že nemajú klasické hračky, ale len odporúčané pomôcky a dieťa si vyberie jednu, s ktorou sa samé hrá, potom odloží... nie je to pre každé dieťa vhodné
V Británii idú 4 ročné deti do školy, čiže asi majú ten istý systém? Na Slovensku sa aj učia aj hrajú. Doobeda je edukačná činnosť a poobede voľná hra.
Nasi sa "len tak" sami hraju asi len rano kym pridu vsetky deti a vonku na preliezkach. Inak maju rozne aktivity, ucia sa pesnicky, hraju hry, rano tiez sedia v kruhu. Vela tviria, vystrihuju, lepia, kreslia.
@leyla97 záleží, že kde si a kedy tam začína školská dochádzka.
Majú každý deň vzdelávacie aktivity, alebo niečo tvoria kreslia, chodia vonka ale majú aj "voľný program"
nie je to Montessori škôlka? tam je to tak ako píšeš