Čo robia deti v škôlke?

leyla97
29. okt 2024

Ahojte mozno otazka znie divno, ale sme v zahranici kde nastupila trojrocna do skolky a zaujma ma ako to funguje na Slovensku. Pamatam si ze sa mojich cias sme sa stale len hrali. Oni uz ako 3 rocny sedia v kruhu a ucia ich pismenka, zvierata, atd. plus ma treti jazyk. (sme trojazycna rodina) preto teraz chcem tie 2 jazyky aby sa zdokonalila, slovensky uz vie pekne. Ale neviem ci to je dobre hned sa takto "ucit" lebo povedala mi dnes ze v skolke nemaju hracky. Ona si myslela ze sa tam bude hrat s hrackami. Ale oni sa tam vacsinou "ucia" ale aj hraju na ihrisku, preliezky a tak, ale to je vsetko. Maju nejake stavebnice, kocky ale to si mozu len 1 hracku vybrat a hrat. Myslite ze je to dobre alebo zle? A aky program maju 3 rocne deti na slovensku v skolke?

lucka_ke
29. okt 2024

nie je to Montessori škôlka? tam je to tak ako píšeš

kiki68
29. okt 2024

@leyla97 Nase casy a dnesne su odlisne. Je to velmi podobne na Slovensku, na co by inak potrebovali ucitelia v MS vzdelanie. Dnes uz maju deti pomerne komplexny rezim dna a program, ranny kruh a aktivity su neodmyslitelna sucast

leyla97
autor
29. okt 2024

@lucka_ke nemaju to v nazve ale riadia sa aj montessori systemom ked som sa pytala no idu podla nejakeho britskeho curriculum..

leyla97
autor
29. okt 2024

@kiki68 To znie super ano casy su uplne ine velmi sa to zmenilo 🙂

lucka_ke
29. okt 2024

v Montessori je to tak, že nemajú klasické hračky, ale len odporúčané pomôcky a dieťa si vyberie jednu, s ktorou sa samé hrá, potom odloží... nie je to pre každé dieťa vhodné

januska12323
29. okt 2024

V Británii idú 4 ročné deti do školy, čiže asi majú ten istý systém? Na Slovensku sa aj učia aj hrajú. Doobeda je edukačná činnosť a poobede voľná hra.

11bodka11
29. okt 2024

Nasi sa "len tak" sami hraju asi len rano kym pridu vsetky deti a vonku na preliezkach. Inak maju rozne aktivity, ucia sa pesnicky, hraju hry, rano tiez sedia v kruhu. Vela tviria, vystrihuju, lepia, kreslia.

beata_k
29. okt 2024

@leyla97 Hraju sa, ucia sa, maju pracovne zosity, ucia sa riekanky a piesne, maju besedy s odbornikmi, ucia sa stolovat, prezliekaju si paplony a vankuse... Ide o statnu skolku.

betulinka1
29. okt 2024

@leyla97 záleží, že kde si a kedy tam začína školská dochádzka.

13uzivatelka11
29. okt 2024

Majú každý deň vzdelávacie aktivity, alebo niečo tvoria kreslia, chodia vonka ale majú aj "voľný program"