Čo potrebuje dieťa vedieť pri zápise do školy?

29. okt 2024

Ahojte. Prosím vedeli by ste mi povedať čo Prievidzé školy vyžadujú od detí na zápise do prvej triedy ? Resp co by mali deti vedieť? Pokojne aj iné mestá všade to bude asi rovnaké.. ďakujem

patka06
29. okt 2024
pribinak
29. okt 2024
slavomira236
29. okt 2024

Moja co pamatam mala urcovat tvary farby napisat svoje meno priezvisko tlacenym na tabulu . Nic specialne.

qwert87
29. okt 2024

Môj mal zápis v apríli. A skúšali ho: farby, určiť počet, geometricke tvary, vpravo, vľavo, dole, hore, zaviazať šnúrky, nakresliť postavu, podpísať sa, písmenká mu ukazovala na kocke a mal povedať. Ako sa vola, kde býva, súrodenci. Mal povedať krátku básničku. Postaviť vežu z farebných kociek podľa predlohy....boli sme tam dobrých 20 minút.

glade22
29. okt 2024

Tak u nás bol zápis hravou formou 🙂 deti chodili po rôznych stanovištiach a plnili úlohy. Ani si nevšimli, že ich vlastne "preskusali". Nebolo to nič zložité, zoradovali čísla, priradovali farby, museli prejsť nejakou prekážkovou drahou...viac si nepamätám 🙂

evkamotka
29. okt 2024

Ano, bola aj basnicka. Viazanie snurok nebolo. Stazoval sa, ze mal naratat iba do 10. Ostatné povedali baby vyssie

mirka438
29. okt 2024

Moj ani nebol na zapise. Bol chory. Poslali mu domov nejake drobnosti, zalozku do knihy a take "somarinky" ..bola som tam ani nie 5 minut. Zaplatila som za citanku a nejake pracovne zosity a isla som domov. Brezno