Čo nosíte prvý deň učiteľkám do škôlky?

1. sep 2023

Kamošky hovoria že treba kvetinu aby sme spravili dobrý dojem na učiteľky. Ja som bola v tom že kvety sa nosia len na konci školského roka. Vraj keď nezoberiem nič budem za divnu. Tak rozmýšľam že kúpim čokoládky alebo dezert, ale aký poraďte.? Alebo čo nosíte vy prvy deň učiteľkam do škôlky?
Čo ja napocuvam od kamarátok že nedáš im nič tak sa budú zle správať k tvojmu dieťaťu. To ako vážne treba si podplatiť učiteľky aby boli dobre a milé na dieťa? Nemalo by to byť samozrejmost aj bez darov? Ako to vlastne je?

vani190493
1. sep 2023

Do škôlky nič. Nosia len prvacikovia. 😉

beata_k
1. sep 2023

Nepocuvaj kamaratky. Hovoria hluposti. Rano bude zhon, krik, plac, rev. Na zdvorilostne frazy a kvety nebude cas.

zmrzlinka2021
1. sep 2023

Ja si poprosim ferero roche.
Nie som ucitelka, ale moja sesterka ano, a vsetko co dostane, rozda svojej rodine - potesime sa.

A nie, dojem nespravis 😉

Dojem spravis vtedy, ked si budes vazit pracu ucitelky.

galganka
1. sep 2023

Nesieme lokálne kytičky. Ale nie pre to, čo píšeš. Na zoznámenie. Predstavenie. A pre potešenie osôb, čo sa budú tei roky starať o naše dieťa. A škôlkarku tým učíme, že je pekné niekoho potešiť drobnosťou, uctiť si ho, či myslieť na neho. Piatačka bude mať tiež novú triednu a berie tiež kytičku.

beata_k
1. sep 2023

Dojem urobis ked tvoje dieta bude ovladat dakujem a prosim.

zmrzlinka2021
1. sep 2023

A prosííííííííííím nenos MERCI... to potom vzdy zas ja prinesiem do práce 😀

luccija
1. sep 2023

Kamarátky majú blbé reči v tom zhone aj tak nikto nevie kto čo priniesol.Deti veľmi teší, že mozu niečo učiteľke dať je to na tebe kytičku, jeden kvietok, čokoládu, čaj, kávu malú malickost do papierovej tašky.Ale, ak neprinesies nič, tak nič sa nedeje🙂

autor
1. sep 2023

@galganka My budeme mať učiteľku len jeden rok keď bude malkac, potom bude v strednej triede zas novú učiteľku a predškolákov má zas iná učiteľka. Naša škôlka to má takto rozdelené.

galganka
1. sep 2023

Nepodstatné. 🤷‍♀️ tak sa bude o tvoje dieťa starať rok. 5 dní v týždni, od rána do poobedia.

zuza265
1. sep 2023

@galganka lenze deticky co pridu prvy den prvykrat do skolky - to ti je fuska. Naozaj bude vela deti plakat. Tam nie je uplne priestor na zdvorilosti… prvy tyzden byva masaker. Je rozdiel piatacka a max 3 rocne dieta v kolektive 3 rocnych deti.

galganka
1. sep 2023

@zuza265 mám dve staršie deti, ktoré rovnako niesli kytičky. Tiež boli skôlkari a išli prvý raz.

solida1
1. sep 2023

Presne tak. Treba doniesť čo najväčšiu kyticu, či nejaký okázalý dar, učiteľka si to hneď poznačí do diára a podľa toho sa potom celý rok správa k dieťaťu. Úsmev, pozornosť, pohladkanie len tým deťom, ktoré niečo na začiatku roka donesú. Ostatné....hold smola. Ešte aj z olovrantu im odhryznú, lebo veď nič nedoniesli.....
MÔJ TY BOŽE....TO FAKT???? 🤦🙆
Pozdrav kamošky a privítaj ich na planéte Zem

oli18
1. sep 2023

Dobry dojem urobia vsetci, lebo vsetci donesu. Aky je potom vysledny efekt? No predsa ziaden. Ak nedonesies, aj tak si v tom chaose ucitelky pamatat nebudu a bude im 1-2 tyzdne trvat, kym si zapamataju, ktore dieta ku ktorej matke patri.

autor
1. sep 2023

@solida1 Ja som to nevymyslela, moje dieťa pôjde prvý krát do škôlky. To mi kamošky hovoria že treba dať na prvý dojem a učiteľkám ako keby pchať sa do priazne.

deedol
1. sep 2023

ja som predtym ucila na strednej a ked som isla s malym prvykrat do skolky, vzala som kavu a caj, lebo som si povedala, ze to by mna ako ucitelku potesilo. tak snad aj ich 🙂 a este som brala kopu smirakov pre decka.

majka176
1. sep 2023

To čo hovoria kamošky, je podľa mňa somarina, o tvoje dieťa bude postarané ako o každé iné. Aj keby si priniesla napr. kvety, myslíš, že si to budú, v tom frmole ráno, pamätať, kto čo priniesol? My sme tiež nič nenosili, iba na konci roka. A nemyslím si, že by mali učiteľky preto horší prístup.

nikdenikto
1. sep 2023

Ale prosím ťa... Učiteľky nevedia od koho akú čokoládu, kvet dostali. Rýchlo to zoberú, milo poďakujú a šlahnu to na kopu. Veď to je prvý deň, kým sa poobede vrátiš pre dieťa ani si nebudú možno pamätať tvoju tvár, hlavne keď prídete ráno v čase keď je frmol. Môj syn dáva v škôlke len na konci roka a nikto sa k nemu zle nechová.

prasiatko30
1. sep 2023

Dieta😂

solida1
1. sep 2023

Najlepší dojem na pani učiteľky zanecháš, keď budeš milá a s dôverou im prenecháš svoje dieťa. Je pochopiteľné, že máš obavy z nástupu do MŠ, ale zvládnete to obaja 😉. Pozri, kvietok alebo čokoláda nič nepokazí, pani učiteľka sa poteší, ale netreba to preháňať a nedajbože si myslieť, že keď nič nedonesieš, že bude tvoje dieťa niekde v kúte odstrčené.

deedol
1. sep 2023

ale inak suhlasim, ze nejaky rozdiel v spravani som nepostrehla, nase ucitelky su proficky a mile ku vsetkym detom 🙂

tykat
1. sep 2023

Vies co, niekedy to pomoze v tom prvom kontakte. A ani nie ze ty nieco supnes ucitelke. Ale dieta si nieco nachysta pre pani ucitelku. Moze aj nieco nakreslit, podpisat ak vie a pridat malu cokoladku. A pri prichode a zoznameni dat ucitelke.
Len neviem ci bude na to cas, ako to bude zorganizovane. Ci nebude chaos a kopec revu.

shaola
1. sep 2023

som učiteľka v MŠ a naozaj nič nečakám a ver či nie, k deťom sa budem správať rovnako, či niečo donesú alebo nie 😉

zuza265
1. sep 2023

@galganka to mi doslo uz z toho co si pisala. Mam 2 kamosky ucitelky v skolke - tak pisem len podla ich skusenosti (ano 2 ucitelky nie su dostatocna vzorka, ale lepsia ako my mamky, kt to vidime z jednej strany)

senta_sofia
1. sep 2023

V skolke prvy den rano je chaos, my sme niesli papierove kyticky, co sme vyrobili doma z papiera, vela deti nenieslo vobec nic

4stanka4
1. sep 2023

Moja zoberie pani učiteľkam čokoládu ( na nervy 😀 ) nie nie je to pchanie sa do priazne, ale mala sa teší ze dá pani učiteľke čokoládu a predstaví sa jej ako sa vola. Ona to berie ako veľkú vec, že ma dôležitú úlohu tak možno týmto preklenie ten "sok" zo škôlky.

slavomira236
1. sep 2023

My sme niesli cokolady do sklky ked sli prvy krat deti obom uctelkam. Aj syn niesol aj dcerka.

maminastatinom
1. sep 2023

Pozdravujem kamarátky, som učiteľka takmer 20 rokov, dostala som rôzne darčeky, na začiatku nie vždy dostanem a teda môžem zodpovedne povedať, že za celé tie roky ma to neovplyvnilo ani raz. Ku všetkým deťom sa správam rovnako, bez ohľadu na sympatie k nim a už duplom k ich rodičom. Ako učiteľke mi je jedno či niečo dostanem, keď dostanem, poteším sa a keď nie, neriešim. Ako matka deťom na začiatku roka kvietok kupujem, kvietok ženu vždy poteší a deťom tým ukazujem, že je to pre radosť pani učiteľky, ale aj že je to osoba ku ktorej pristupujem s úctou a rešpektom. Možno sa nájdu učiteľky ktorým pchanie do zadku vyhovuje, ale ver že je ich veľmi, veľmi málo.

zuzik_dracik
2. sep 2023

My nosíme do škôlky malý kvietok vždy na začiatku aj na konci roka pre obidve učiteľky. Nie preto, aby sme spravili dojem. Učiteľky si to zaslúžia, robia úžasnú prácu. Poteší to ich ale aj deti - majú menší strach, taká je moja skúsenosť. Je to pekná tradícia, ktorá zbližuje, otvára srdcia práve deťom. Samozrejme že si učiteľky nebudú pamätať kto im čo doniesol a nikto sa neurazí ak nič nedonesiete. Dcérka ide teraz do prvej triedy a tiež chystáme doniesť kvietok pre triednu učiteľku. 🙂

mogaa
2. sep 2023

sa zamysli čo si napísala - pchať sa do priazne tým, že dám niekomu kvet...ten prvý deń si učiteľky ani nebudú pamätať kto aký kvet priniesol a či vôbec - to ti garantujem....lebo tam budú mať plné ruky s novými deťmi čo budú plakať za odchádzajúcimi rodičmi.....lebo vždy sa nájde pár detí ktoré pri odchode rodiča plačú...a nastáva reťazový efekt - plače jedno, začne druhé....obvykle je jedna učiteľka v triede s deťmi a druhá "preberá"deti....ak chceš dať kvet daj, možno poteší ale to je všetko....učiteľky tomu neprikladajú žiadny význam, nie potom čo tam prvý deń utešujú kopec detí...na konci dňa určite nevie že toto je Ferko ktorý mi dal kvetinku, ale bude vedieť či je to Ferko ktorý plakal alebo nie

lula313
2. sep 2023

Mám dve deti, škôlkarov, každé má dve učiteľky, takze pripravujem 4 balíčky sladkostí pre každú a dávam aj nejaké sladkosti do kolektivu (balene kusovky kit kat, lion a pod.). Ja to povazujem za must have. Tie učiteľky sa o deti staraju, majú to náročné. Nerobím to preto, aby sa k deťom správali dobre, ale ako nejaké ocenenie ich práce/poslania.