Ahojte,
mám dcérku-od septembra bude školáčka. Mení sa jej teraz veľkosť a tak nakupujem oblečenie, predpokladám, že jej rok vydrží. Tak sa chcem spýtať, čo deti bežne nosia do školy oblečené. Šaty, sukne má a predpokladám, že ešte aj niečo dostane. Tepláky a legíny sú už mimo? Nemyslím také, čo sú naozaj len do blata, ale také súpravy z Nextu napr. Viem, že v čom ju pošlem, tak mi ju snáď nevrátia, ale keďže som mala detstvo okorenené výsmechom (bola som silnejšia a mala okuliare), tak chcem, aby malá "zapadla".
Vopred ďakujem za rady.
@heymissg dobry den, ja som ucitelka v mš. Aktualne dievcata zvyknu nosit ci uz obycajne saty a pod nimi leginy alebo iba leginy a tricko. Supravy velmi nenosia ale sem tam ich v tom vidim (raz za rok). Zatial som sa nestrerla ze by sa niekto smial dievcatam alebo chlapcom za to co nosia alebo ako vyzeraju. To sme mali aj silnejsie deti aj velmi chude. Ja aspon odporucam najlepsie leginy. Najlepsie sa v nich vedia pohybovat a poskakovat sem a tam. Niekedy sa stane ze si nove saty alebo suknu zaspinia a uz je plac na svete.
Nosi leginy a ku nim saty. Navrch sveter/mikinu, to zrejme dava v skole do skrinky. Teplaky nedavam, podla mna sa to nehodi.
@heymissg ked chodim do skoly za synom,.. vsimam si tieto veci. vacsinou leginy a navrch tunika, ja som ako dieta chodila v rufloch a takej blizke s obrovskym golierom. bol to hit .-D ... teraz som rifle nevidela snad ziadnemu dievcatu .. takze rozne druhy nohavic, legin, siat , tuniky su dnes in . a k leginam idu, a zakryju aj silnejsiu postavu dievcatka, ak nahodou ma
Moja neter je prváčka a najčastejšie nosí legíny a na to šaty, alebo sukničku. Plus má na prezlečenie v skrinke nohavice na von, alebo otepľovačky. Tepláky nenosí ani doma, nechce ich.
@zooeynka presne tak.. ja teplaky nedavam ani synovi. uz je piatak, ale nemal v skole teplaky ani raz .. s vinimkou teda sportoveho dna . jeho spoluziaci v teplakoch chodia, mne to pride absolutne nevhodne . kedysi by sme si to dovolit nemohli, treba trochu deti vychovat aj v tomto smere, ze su miesta, kde sa obliekat musi tak a onak ( kostol, urady , skoly , oslavy... )
a to je dnes milion pohodlnych materialov, prijemnych, netreba hned deti lutovat, ze mjsia sediet v nepohodlnych rifliach . ( moj nosi cele roky z HM nohavice , a az teraz tento rok chcel take vysuchanejsie rifle )
Teplaky urcite nie, to podla mna nie je oblecenie do skoly (mimo hodin TV).
Všetko okrem teplakov, ani syn ani dcera ,pride mi to do školy nevkusné
@zooeynka toto vzdy dobre vyzera .leginy+satky alebo tunika.len nezabudni dat pod to tielko,lebo saty a tunika podfukuju🙂odskusane na vlastnej kozi
@heymissg Dávala by som jej to, v čom sa cíti dobre, okrem teplákov..Viem, že dievčatá zvyknú nosiť legíny a na to šaty alebo sukňu, prípadne rifle..Ja mám syna a dávam mu také rifle v páse na gumu, aby ho to netlačilo, ale každopádne v teplákoch do školy nechodí, podľa mňa je to nevhodné..
Ja som bola prekvapena, kolko deti chodi v obyc.teplakoch.. podla mna sa to nehodil a svojim detom to nedovolim..
Najma, ked je tolko inych moznosti..
Moja dcéra je nohavicový typ, sukňu mala v škole len na veľmi slávnostnú príležitosť, inak rifle, jegginsy + tričko /krátky alebo dlhý rukáv/, občas legíny a dlhú blúzku v triede majú prekúrené, takže primerane tomu chodila oblečená, žiadne pančuchy.
deti mam uz v skole... dcera vacsinou leginy a tuniku alebo rifle a tricko... syn vacsinou slusne nohavice, kapsace alebo rifle a k tomu tricko. Jeho spoluziaci nosia aj teplaky ale to mi pride nevhodne...
Tepláky tiež nedávam, mne sa to do školy nehodí. Inak tak bežne, rifle, nohavice, má rada šatičky, legíny...
Dávam už synovi druhákovi tepláky, striedam s rifľami.Prvý rok som dávala rifle alebo nohavice, ale ku koncu roka som videla, že bežne deti nosia tepláky. Tak teraz mu dávam na výber a vidím že väčšinou berie tepláky.
Mne sa napr paci teplakobu styl ale moje seti to nechcu nosit,su typicke princezny,co zasa ja nemam rada stale tie sukne za kazdu cenu,este aj do oteolovakov😡😡Bez siat ,,ci sukne ani na krok.Ale ja by som kludne aj pekne,stylive teolaky dala,preco nie.A Inak ved klsika,leginy,rifle,a take
Ja som do školy nosila iba šaty a sukne. Samozrejme na druhom stupni som si už dala aj rifle, alebo blúzku, neskôr aj tričko... Potrpela som si na eleganciu 😂 Takže záleží od tvojej dcéry, čo sa jej páči.
Moja druhácka nosí legíny, na tom šaty alebo pulovrik/tričko s dlhým rukávom. Ale väčšinou šaty. Na telesnú funkcne legíny a tričko
Ďakujem za všetky odpovede, už sa mi to usporiadalo v hlave🙂
Ziadne teplakove supravy,ani Next,Nike...teplaky jedine na telesnu.
Syn 4tak ale vždy nosí rifle alebo také nohavice nie rifle ale nie sú to ani tepláky. Raz si dal tepláky vraj niektoré deti nosia ja som bola v práci nevedela som o tom. Zakázala som mu nosiť tepláky lebo myslím, že do školy sa to nehodí. Do škôlky ok samozrejme. Ja tiež nenosím tepláky do prace.
nastastie uniformu -ja som za nu taaak rada ..ziadne hadky rano ci sa jej to ci ono hodi ..
Moje deti chodia najčastejšie v rifliach. Ale deviatačka nosí aj tepláky, čo ja osobne nemám rada. Ale vraj všetci tak chodia, tak chce aj ona. Syn ôsmak a dcéra tretiačka rifle.
Ale pracujem v škole a naozaj deti nosia všetko. Sú dievčatká, čo najviac legíny a šaty, iné zas legíny s tričkom, ale sú aj malé dievčatká v teplákoch.
Moja tretiacka nosi rifle a top, sveter, tričko podľa počasia alebo sukne ci šaty s pančuchami. Tepláky vôbec a legíny už tiež nie. Ma hrozne dlhé nohy. Legíny co sú jej dobre na dĺžku jej lietajú v páse a na stehnách. Rifle tiež len jedna značka jej sedí.ak mate typy na dlhé úzke legíny, budem rada. Žiaden pepco ci podobne nekupujeme.
@pragmaticka lindex
A ešte dodám ta moja už od 4 rokov tepláky ani na doma nenosi. Neznáša ich. Večne diskusie aby si to aspoň na ihrisko obliekla, ale ani počuť. Ona mi povie mami ani ty to nenosis. Nepohnem s nou. A ja to teda tiež nemusím. Aj keď na Slovensku je to teda v móde... Minule sme boli v partizáne na Táloch a normalne som sa na raňajkách cítila overdress. Všetci prišli v teplákoch a papuciach.😂🙈 Normálne sme nechápali. Toto by ste v zahraničí v 4*hoteloch nezažili. Dokonca aj family look rovnakej farby tepláky 😂😂No mali sme dosť
Nie su teplaky ako teplaky ked ich ma 9viatak stylove a zladene nevidim v tom problem ale ked ide piatak v teplakoch na doma co na nom veju a tasku taha na clenkovh je to strasne 😀
@heymissg nechaj nech si dieťa samé vyberie čo sa jej páči. Plus jej trochu pomôž, napríklad toto sa ti nehodí a daj jej na výber čo sa jej hodí. Treba len sledovať počasie a iba povedať čo sa jej hodí a podobne.