Čo máme robiť s 5-ročnou?

27. feb 2024

Chodi do skolky od 3,5roka,minuly rok chodila rada,mala i 2kamosky,hamblivejsia bola,ale nerobila problem..v auguste mali mesiac v skolke pauzu a odvtedy sa to len stupnuje,nechce skolku,chodit do nej,spat tam..a to ma uz 5r3mesiace..vcera nam ucitelka povedala,ze nam chcela volat,dcera dupala a zurila pred spankom..nechce sa vraj zapajat, rozpravat,kamaratit..nic..nechce tam spat a ani chodit..ked boli cez prazdniny v inej triede,tam cosi rozprávala ucitelke,ale vo svojej z nikým nechce komunikovat.Dnes ju zanasal muz,vraj slubovala,ze bude OK,dobra..zavrel dvere a dupala,kopala a srdila sa,kricala,ze nech jej da ucitelka pokoj,ze chce ist prec..zacala som chodit mesiac do novej prace a je to horsie a horsie..ako jej pomoct..nepomaha rozhovor,aby tam chcela a vydrzala..ze nemusi napr spinkat,nech len lezi..vela aj vynechala z dovodu choroby..ale niekedy mam pocit,ze skusa,ci maminka ostane s nou doma..zmenit triedu?alebo co s nou?do prace musime chodit a striedame sa s muzom..od septembra ju caka predskolska a ako to bude 🫣😢 dakujeme za rady,ktore vam pomohli

pribinak
27. feb 2024

Možno by som skúsila psychologickú, v CPPaP sú služby zdarma

dzejny656
27. feb 2024

Ahoj, ja pridám svoj pohľad. Je to klasická štátna škôlka? Z toho opisu mi to trochu tak vychádza. Vôbec sa nečudujem, že tam nechce 5 ročná spať a ani ticho ležať. Ja mám 4 ročnú, vybrali sme jej súkromnú škôlku kde nemusí spať ani ležať, sú tam veľmi dobré učiteľky a celkovo o škôlke som presvedčená že je kvalitná a je jej tam dobre. Mne to vyznieva že sa tam tvoja dcera z nejakych dovodov neciti dobre. Ja osobne by som možno skúsila zmeniť škôlku alebo aspoň triedu.

betulinka1
27. feb 2024

Ak mozes zmen skolku. Mala za nemusi citit dobre kvoli ucitelkam.

belaaaaaaaaa
4. mar 2024

5 ročnē dievčatko nie je 2 ročné. Už by mala vedieť, čo áno a čo nie. Nemá to súvis či je škôlka štátna alebo súkromná. Najľahšie je zhodiť vinu na škôlku. Sorry za úprimnosť. Asi je niekde chyba. Riešiť s pani učiteľkou a samozrejme aj Vy ako rodičia. Až potom, by som to riešila razantne. A možno zmeníte škôlku a cirkus ešte väčší. Nevieš. A možno super. Držím palce.

ericka2503
4. mar 2024

Mne toto robil syn,nastastie v predskolskej.Zacslo to uz v nedelu vecer,ked vedel,ze rano skolka.Musela som ho nosit na rukach,ani kracat do skolky nechcel.Bol tam zly,uplakany,nechcel sa zapájať,raz im aj usiel v papuckach von a cakal ma nalepeny na plote.
Urobili jednu vec, nevsimali si ho,klasicky milo privitali,aj ked plakal,on si potom vymyslel,ze chce spat,tak mu dovolili si ist lahnut,potrucoval,potom sam od seba prisiel a hral sa.Do nicoho ho nenutili,nevycitali,boli milí a on akoby zistil,ze to nie je nepriatelske uzemie.Tazko bolo aj tak vydržať cely ten rok,ale v skole uz to celkom slo a teraz konci vysokú a planuje dalsiu🤦😀.