Ahojte, syn pôjde v septembri do škôlky a o 2 masiace bude mať 4 roky. Je niekde nejaký zoznam alebo máte vy niektorá, co by mal poznať, vedieť a tak? Nech aspoň približne viem na čom sme 🙂 ďakujem 🙂
Vsade je to trochu ine. Napriklad nasa skolka je sucastou zs a deti ju zacinaju od 4r maju vediet samoobsluzne veci obliect sa umyt ruky obut atd, ratat do 100 poznat abecedu. Kreslit Podla predlohy. Podpisat sa.
@lulupulu Štvorročné dieťa nerobí do škôlky žiadne prijímačky podľa toho čo vie alebo nie. Dôležité je, aby sa vedel ako tak sám obliecť, sa najesť a používať záchod. Všetko ostatné sa naučí v škôlke. Skôr sa pýtaš ako by bolo dieťa predškolák a čo má vedieť keď má ísť do školy.
@miadi To si odkiaľ prosím ťa zobrala? Štátny vzdelávací program takéto veci vôbec nehovorí. Podľa neho má 6 ročné dieťa, ktoré ide do školy vedieť počítať do 10 a určite nie do 100, Má poznať niektoré písmena abecedy atď.
@sajmonka_1216 jasne ja viem ze nerobí žiadne prijímačky, ale len tak ma to zaujíma, lebo si napríklad niekedy pletie modru a červenú, alebo pri počítaní do 10 preskočí číslo.. ze ci učiteľky za to nebudú nejak buzerovat alebo tak 🙂
@lulupulu kľud. Miadi žije v Kanade 😊 tam majú úplne iný systém. (Netvrdím ze zlý, ale iny)
U nás má predskolak vedieť rátať do 10, takže nádych výdych .
Stiahni si z Google,, adaptácie výkonových štandardov "
Tam máš úrovne od U1 po U4 . U1 sú najmladšie 2-3r deti a U4 du predskolaci. Takže U2-U3 by mal 4r zvládať. Tam nájdeš presne konkrétne odpovede, na tvoju otázku
@lulupulu Ale prosím ťa vôbec nie. Veď od toho tam sme, aby sme to všetko dieťa naučili. A ak už niečo vie z domu, je to + a je to super. Ak vravíš že si pletie len dve farby, to je na jeho vek normálne a nie je to nič za čo by mal byt buzerovany. Iné by to bolo ak by mal ísť septembri do školy a mýli si nejaké farby, tak by sme určite rodičom povedali aby to cvičili trochu viac.
Ďakujem vám veľmi pekne 🙂
@lulupulu naozaj by som sa viac zamerala na tie samoobslužné činnosti a správanie. Dávala by som doma nejaké pracovne listy, aby sa učil obsediet. Jest za stolom, neodbiehat, neskakat do reči....
@simona20201309 toto všetko ovláda, dokonca minule si u nás brat zabudol pracovný list s písmenom ľ a on začal písať podľa tej predlohy 😅 moc mu to nešlo ale začal to robiť sam od seba
@sajmonka_1216 pisem ze vsade je to trochu ine- myslela som tym na svete aj vseobecne. A ze to nie je na Svk som pisala nez si sa rozhorcila len si to dopisala skor ako ja .
@lulupulu tak môžeš byť v kľude. Synček je perfektne pripravený 🙂 už len dúfať, aby to zvládol aj po emocionálnej stránke.
@simona20201309 ten system je tu strasne zatazeny na matiku Asi Preto musia vediet skoro pocitat . Ja som matiku nemala moc rada a tu od toho zalezi aj VS . A na tu sa dostane len clovek co mà na strednej skoro same A . Nastastie mala mà rada matiku zatial 😅
@lulupulu Podla mna Hlavne je aby vedel tie samoobsluzne veci . Lebo Neviem ako u vas no u nas ucitelky deti neobliekaju neobuju musia si poradit same. Tak zimnu bundu a snehove gate ich ucia dat si na zem a vliezt do toho ako husenica. A take veci ako zaviazat si snurky ich vobec neucia a to si pamatam ze nas v skolke ucili. Vsetko ostatne sa tam rychlo nauci neboj .
Ono to podla mna nikde nie je nejak presne dane 😀 Zakladne veci by vediet mal, ale akoze presne kolko farieb by mal ovladat, to si nemyslim, ze niekto bude od neho pozadovat taketo specificke veci.
@oli18 ako použil QR kód v škôlke?
@oliverceky táto žena takto trápne komentuje všetko, ma okolo 65+- 🙂 takže ju si netreba všímať 🙂