Ahojte, dcéra čoskoro nastupuje do škôlky. Teší sa ale bojím sa že keď už bude stáť pred tou triedou tak cukne a nebude chcieť ísť. Alebo začne plakať, držať ma atď. Čo potom ? Zoberie to dieťa učiteľka nasilu, alebonsa čaká kým sa upokojí alebo ako to prebieha ak dieťa vojsť nechce? Alebo nechce pustiť mamu
@klementinka58 ďakujem za info, nasilu čiže dieťa čo sa drzi tak silou učiteľka zoberie z rúk a zavrie dvere áno ?
Och no toto ak by učiteľka dala vedieť aspoň že je to už okej, ale obávam sa že nedá, že nebude čas
my sme chodili do sukromnej skolky, niektore deti revali na chodbe hadzali sa o zem tak ano snazili sa ich utesit ale ked to neslo tak nasilu ho vzali ved zas jemne aj sa mu prihovarali to nebolo nejako extra krute ani nic
ved ak by ti plakala dlho a casto cez den tak ti daju vediet po obede ak nie hned.
Hlavne sa s ňou neluc dlho pri dverách, vtedy je to najhoršie co môže byt...ja som vždy dala pusu, postrcila do triedy a hneď zatvorila dvere 😅 áno počula som pár dní plač ale hneď na to aj učiteľku ako sa prihovarala a hneď sa snažila malého zapojiť do hier, do aktivít ktoré ráno robili..po chvíľke sa to takto vždy ukludnilo 🙂 niekedy som zvykla počkať za dverami 😅
Vtedy je dôležité aby rodič nepodľahol emóciám a spolupracoval s učiteľkou
Ak dieťa nereaguje na hračky a podnety od učiteľky , tak rodič zloží dieťa na zem, rozlúči sa a ide preč
Rodič má viac sily, takze vie zložiť dieťa na zem a pobozkať ho
Vtedy netreba žiadne dlhé reči vysvetľovanie a bla bla, lebo dieťa nepočúva, ide si svoje
Netreba to predlžovať. Vo väčšine prípadov sa dieťa po odchode rodičov rýchlo ukludni
Aj u nás na silu. To jednoducho inak nejde. Ak ti revuce decko vysi na krku ze nevieš dychat a nevieš ho od seba ani odlepit, lebo reve a kope tak príde učiteľka, spolu sme to vždy nejak zvládli a rýchlo zatvarala dvere🤣🙈 hrozne to bolo ale to inak fakt nešlo. A nie len pri mojej dcére, bola som svedkami niekoľkých deti ze takto ich brali lebo to sa fakt inak nedá. A presne ako píšu vyššie za 15 minút kľud. Keby celý deň reve určite by ti volali. Ale tie deti sa začnú hrať a prejde to.
uz riesit a este ani nevies co bude. Pockaj, uvidis. Ty viac panikaris ako tvoje dietat. Das medzi dverami pusu a utekaaaaaas. Ostatne uz zariadia ucitelky.
Hlavne nad tým neuvažuj dopredu, nastav sa tak, že bude všetko v poriadku. Ak ty máš obavy už teraz a rozmýšľaš nad tým, že to nedá, tak dieťa to vycíti. Samozrejme, že je šanca, že nebude chcieť ísť, ale nedaj jej pocítiť, že to je zlé, že sa má báť. Teš sa s ňou, pozitívne ju motivuj, že všetko bude super, ide sa hrať s novými hračkami, novými kamarátmi… 😉
Pre dieťa je dobré rýchle rozlucenie. Žiadne ukecavanie . Skrátka prežiť odložiť veci do skrinky a šup do triedy. Ja som tam malého dala do triedy. Plakal ale aj tak som ho sama dala učiteľke na ruky. Skrátka musel. A to má autizmus. Ale lepšie je rýchlo . Po cca 10 minútach viem že bol už ok. Najskôr bol 1. týždeň trocha aj s plačom potom už išiel len na ruky k učiteľke bez placu sám sa za ňou ťahal. Keď to zvládol nás autik určite aj tvoja dcéra. Hlavne buď kľudná . A nezacni aj ty plakať alebo stresovať .
Tiez mi napadlo, ze stresujes dopredu.Ak budes vyplasena ty, tak dieta vyciti, ze nieco nie je v poriadku a ma sa bat.Drviva vacsina deti, ktore placu sa vie velmi rychlo upokojit.Samozrejme su aj take, ktore potrebuju dlhsi cas.Ale nemaluj certa na stenu.Ucitelky si poradia.
na silu. keď môj syn plakal a držal sa mi nohy, prišla učiteľka, potiahla ho za ruku do triedy a zatvárala dvere. ja som sa tiež nezdržiavala a odišla som čím skôr. Ich ten plač rýchlo prejde.
Baby a dali vám potom vedieť že už to je ok keď deti takto plakali a trhali ich nasilu, či nie ?
A nie je prave na toto adaptacne okno na zaciatku roka? Ze by sa tie citlivdjsie deti zoznamili s prostredim, sli dnu na chvilu, aj s rodicom, pokial sa upokoja atd?
Urcite sa na to v skolke popytaj.
Musis tak namotivovat dieta aby to nespravilo. Pozitivne myslenie cele leto na pani ucitelku, novych spolužiakov. Chodit sa prechadzat okolo skoly
Hlavne sa ty ukludni, pretoze dieta vnima tvoju paniku aj ked o nej nepovies ani slovo. Ked ta este zapocuje o tomto rozpravat, tak je vymalovane... A ked je matka v panike a strese, je v strese aj dieta. Nauc sa pretvarovat a odved to dieta do skolky s usmevom a motivuju ho buducimi dobrymi zazitkami. Mas este dva mesiace aby si sa na to pripravila ty.
A nasilu neznamena, ze ti bude ucitelka dieta rvat z naruce. Bude urcite lepsie ako ho ty sama polozis na zem do triedy, das pusu, povies, ze sa poobede vratis a sama za sebou zavries dvere. Ked budes za brankou skolky, mozes dat prechod svojim emociam, ale v skolke drz laskavy a chapajuci vyraz a povzbudzuj svoje dieta.
Nie, nemôže 20 písať sms.Povedali sme, keď prišli po deti
Veľa záleží od učiteľky. Podľa mňa určite by nemala trhať na silu. Predstav si seba, že ideš do neznáma od osoby ktorá je pre teba najviac a znamená bezpečie. A niekto ťa od tej osoby odtrhne a nasilu vezme preč.... Alebo je lepšie keď ty sama hoci smutná sa rozlúči a ideš... Ja keď som mohla tak som synovi povedala, keď budeš pripravený otvor dvere a vojdi. Niekedy sme čakali dlhšie niekedy kratšie. Niekedy bol aj plač a vtedy som mu tiež len povedala, že je to v poriadku byť smutný, že ideme od seba. Niekedy sme si dali tetovačku alebo nakreslili niečo na ruku a vedeli sme, že keď sa na to pozrieme akoby sme boli spolu.
Veľa záleží aj od dieťaťa, či je zvyknute byt bez rodičov ale väčšina z nich keď sa zavrú dvere sú úplne v pohode a fungujú celý deň.
Dôležité je nemať reči typu ježiš ja neviem ako to zvládneme a podobne. Jednoducho opísať situáciu tak ako bude naozaj. Maminka bude chodiť do roboty a ty budeš s deťmi a pni učiteľkou tak ako keď si u babky a ja idem na nákup alebo s tatom do divadla... Budeš tam aj papať aj spať v presne ako u babky. A keď si oddýchneš prídem pre teba a budeme sa hrať doma...
Aj nas maly to delal po dlouhe dobe kdyz sel sam bez druheho. Za pul hodky sem psala ucitelce na mesenger, jestli je ok. Poslala me fotku jak se usmiva. Nase sou ochotne. Treba se zeptat
Mňa ani len nenapadlo, že by mohol byť cirkus, alebo že nebude chcieť ísť dnu. Ja to nechápem. Prečo treba myšlienkami privolávať toto. Rodičia sa majú snažiť posilniť dieťaťu sebadôveru, aby to nejak emočne zvládlo bez nich. Nie ešte seba deptať, že čo ak to bude niesť ťažko. Odporúča sa dieťa nechávať u starých rodičov, skúsiť ho nechať aj na noc. Takéto deti sú sebavedomejšie a emočne silné a stabilnejšie. Čerpajú tú silu aj z emočne silných rodičov. Chápem, že sú aj citlivejšie deti, ale niektoré matky "vyrábajú" tie bojazlivé deti svojou výchovou a deťom viac škodia ako pomáhajú.
@veselo_neveselo nedá sa v škôlke aby išlo dieťa s rodičom. Adaptácia je taká že chodia dva týždne na doobedie a potom začnú aj spávať. S rodičom sa prídu pred nástupom raz zahrať poobede do škôlky
To ze nechce ist od teba prec je zdrave a spravne. To este neznamena ze nie je v poriadku. Problem je vtedy ak sa neukludni ani po urcitom case. Ostane vo vyckavacom mode, nebude sa zapajat, spolupravovat, komunikovat a len na teba cakat. Vacsina deti sa po case upokoji a normalne funguju.
U nas vodi syna do skolky muz a toto som pocula ako dobru radu ze dieta sa ovela lahsie rozluci s otcom ako s mamou. Par krat som ho zobrala ja a to bol vzdy plac.
Nech s nou ide ocko, babka... ty sa bojis uz teraz dopredu, dieta to z teba vyciti (ja som bola taka ista).
A stráženie u starých rodičov alebo kohokoľvek z rodiny u nás nieje možné, takže dieťa nebolo bez jedného z nás ešte nikdy (ak nerátam keď ju nechám kamoške na ihrisku keď idem niečo zobrať domov ale to som za tri minúty naspäť. S tým bola vždy ok)
Chvíľu som robila v škôlke s najmenšími, problém mali len tie, ktoré rodičia upokojovali, mojkali a neboj sa maminka príde ťuťuňuňu polhodinu. Tie, ktoré rodičia len odovzdali ahoj, pusa a odchod si pomrnkali 5 minút, objavili nové hračky a aj zabudli kto s nimi prišiel.
Takže sa hlavne ty nastav: o dieťa je postarané, dostane najesť, pohrá sa, nič sa mu nestane. Nepotrebuješ žiadne správy cez deň, ak sa niečo stane budú ti volať.
@tykat pôjdeme s ňou obaja, tak nám to v škôlke poradili
@januska12323 ďakujem toto mi pomohlo
Ako radia, rýchle lúčenie. Už v šatni len rýchlo pomôcť s nutnými vecami, nezdržovať sa a obvykle je učiteľka natoľko duchaprítomná, že dieťa hneď vo dverách preberie a ty v tej sekunde rozhodne odkráčaj.
To sa nedá aby ti ucitelka vypisovala, veď má v triede 24-26 deti, navyše prichadzaju od 7.00 do 8.00, to fakt chceš priveľa
Môj nastupuje už do školy,teraz má poslednú letnú škôlku,ale nezabudnem,ako tiež na začiatku nariekal 2 týždne. Potom k nemu nakračala malá copatá drzaňa,zhukla na neho,aby furt neplakal. Zdrapila ho za ruku,odvliekla preč a s učiteľkou sme kukali ako sovy. A bolo po plači.
Pozri nebolo precitlivenejšej mamy ako som ja. Pri myslienke na september mi išli slzy do oči, lebo mala nebola za 3r bezomna dlhsie ako 2h.
Mojej malej som som naozaj dookola vysvetlovala, že tam budu kamosi, hracky atd..
Mala chodí od septembra ani raz nezamrnčala. Odovzdala som ju vždy ja, alebo muž rano ahoj, maj pekný den.
A myslím, že je 1 školka zo 100, kde ti bude učitelka písať, že už neplace, teraz papa, teraz spi... atd. Niektoré deti, ktoré chodia s mojou od septembra, vrieskajú a dupú doteraz :D
Musís sa prekonať, aj ked pre mna to bolo tazke, ale malá skolku miluje 🙂
ako kedy niekedy ju ucitelka prehovara, motivuje, ukaze jej hracky inokedy ked uz nic nepomaha ako pri mojom tak nasilu 🙂 O 10 min mi poslala ucitelka fotku ze je uz kludny a pekne sa hra