Citlivá mamička a dieťa v škôlke

5. sep 2024

Ahojte mamičky. Od pondelka mám syna v škôlke. A popravde neviem kto z nás dvoch to znáša horšie. Cítim sa ako najhoršia matka na svete. Syn sa tam pekne hrá ale keď už príde na spanok tak je smutný, plače.
Doma mi hovorí ako som mu veľmi chýbala, že v škôlke je dobre ale chýbam mu a mne to tak extremne trhá srdce.
Ako ste sa mamičky s týmto vysporiadali?

zuzubb007
5. sep 2024

Bola som v robote čiže asi tak, nestíhaš to riešiť cez deň keď máš plnú hlavu a nevieš čo skor, ak si doma o to je to horsie to by ma porazilo premyslat

thirstymonk
5. sep 2024

Normálne... Ber to tak, že od škôlky až do dôchodku to už stále bude len horšie... 🙂 A takto to treba vysvetliť aj dieťaťu a bude dobre ;)

My sme dva dni šli bez plaču, ale dnes to bolo už "za hlaholu trúb a poľníc" :D

anjelicek26
5. sep 2024

Synovi je tam skvele, len si zvyka, to je normalne. Tiez mu povedz, ze mu chybas, ale proste musis do prace a neskutocne sa tesis, ze ho potom zasa uvidis, ze je to tvoj najkrajsi moment dna. Na zaciatku mu mozes nosit maly darcek (ja som nosila kus ovocia, oblozenu zemlu, hodico 😅 ) ale proste ritual a vzdy rano spekulovali, co to bude po skolke, ked dojdem po nich 😂

thirstymonk
5. sep 2024

Keď si predstavim svoju škôlku... a tie postkomunisticke marhy, pre ktore ešte bolo normalne po deťoch vrieskať a škubať ich za vlasy a tak... dnešne deti sa maju ako v bavlnke v tých škôlkach 🙂

marhulka13
5. sep 2024

@thirstymonk presne a niekedy mám pocit, ze je to aj na škodu pre dnešné deti

deti95060810
5. sep 2024

bola som v práci, mš som verila - problém nebol
nie si v práci?

martinka13
5. sep 2024

Preplakala dom prvé 2 mesiace, aj keď on nie. Odrátavala som sekundy, kedy ho už budem môcť vyzdvihnúť. A to chodil posledný do a prvý zo škôlky. Postupne to prešlo. Pri dcére to už bolo jednoduchšie.

siska53
5. sep 2024

Len toto si ty musis v sebe vyriesit.. alebo sa poradit so psychologom.. ja som si syna prve dni vzdy chvilku odrevala, ale bola som doma este s dcerou, po tristvrt roku to iste s nou, len to som uz bola v praci.
Susted sa na to, ze jemu je tam dobr, to, ze mu je smutno, to je ok! Aj mne moja 12 rocna povie kolkokrat, ze som jej chybala..napr.cez.prazdniny,ked bola.v tabore, napriek tomu, ze sa jej v tabore pacilo . Ved aj ona mne chybala.. je to normalny proces postupneho osamostatnovania.
Ale ak to naozaj nezvladas, urcite je lepsie sa obratit na psychologa, aby si sa netrapila.

anketkarka
6. sep 2024

Hlavne musíš pochopiť, že je krásne, že mu chýbaš, lebo Ťa ľúbi a bol s Tebou. Ale škôlku potrebuje na iné zážitky, na to aby sa socializoval, naučil sa fungovať v kolektíve. Škôlka nie je nič zlé, tskže nič zlé si mu neurobila. Proste sa učí ďalšie veci pre život, lebo celý život bude súčašťou nejakého kolektívu, keďže nebude žiť na pustom ostrove.